DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

123loncar

DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA

Oceni ovaj blog
" Ljudsko oko raspoznaje neverovatnih 7.000.000 boja pri čemu određene kombinacije izazivaju odbojnost i nemir, a druge stvaraju atmosferu sreće, ravnoteže i mira. "

http://www.alo.rs/saveti/38242/Koja_je_boja_samo_tvoja

Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na Facebook Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na Google Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na My Yahoo! Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na Live Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na MySpace Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na Twitter Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na Digg Pošalji "DALI ZNATE , KOJA JE BOJA SAMO VAŠA" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Tol (avatar)
  Zelena ravnoteža
  Zelena - boja prirode, plodnosti i života, najprijatnija je za oko, osvežava i umiruje. Simbolizuje samopoštovanje, zdravlje, životnu ravnotežu i želju za napretkom. Osim što predstavlja životnu snagu, često označava bogatstvo. Tzv. sigurna boja, prigodna je za svaku situaciju.
  Plavo olakšanje
  Boja neba i mora je boja inspiracije, iskrenosti i duhovnosti. Najomiljenija od svih boja - umiruje, olakšava komunikaciju i povećava produktivnost, ali može simbolizovati i izolovanost ili podstaći osećaj potištenosti.
 2. coviax1 (avatar)
  Kad je žuta kao dukat...Hik! Lončaru suni po jednu da vidimo...booojuu...;)
 3. 123loncar (avatar)
  ...na usluzi ..

 4. 123loncar (avatar)
  .. na ovo nabasah danas , pa reko hajde da zapodenem kavgu o vizuelnom komuniciranju .. naime zanosim se celog života da vizuelno komuniciranje koristio je prvi vrač kao i prvi pećinski poglavar -- naravno za manipulaciju čoporom - ruljom .. e pošto se ja stalno nešto otimam iz te rulje i svetine ( još od vremena slavnog atinskog kukutaša ) , imam svoje predstave o bojama koje prihvataju ova viđenja ali idu i dalje .... tako na primer , zavisno od podnevlja zelena može da bude i nešto treće :

  ....pustinjskom svetu ona deluje na podsvest , te stvara iluziju / nadu o ovome ili onome, optimizam ; vrlo često simboliše raj / uživanje / raskoš i blagostanje ---- oni kao i plemena sklona stalnom pokretu, obožavaju zelenu boju jer ih pokreće i daje im dodatne psihološke energije --- moćno ih vizuelno stimuliše i pokreće .... nešto slično dešava se i muhamedancima ... zelena je osnovna - bazna boja na njihovim zastavama i simbolima .. u arhitekturi enormno je zastupljena ---- ili grešim ?
  Ažurirano 09.05.2011. u 21:40, autor: 123loncar
 5. LJILJA MMM (avatar)
  Zelena.....i oranž (narandžasta)
 6. DUNJA W (avatar)
  Crvena
 7. lejla.al.dbuni (avatar)
  " Ljudsko oko raspoznaje neverovatnih 7.000.000 boja "..


  Koje savršenstvo kod prilično sirove životinjske vrste !

  Gradja je rezultat Božije promisli...funkcionisanje nema veze sa njom.
 8. Valeria (avatar)
  crna