Nesvesni bogataši - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

NOVINARSKO PISKARALO

Nesvesni bogataši

Oceni ovaj blog
Želeo bih s vama da podelim nešto čega sigurno niste svesni. Ovoga niste svesni ni vi, ni vaši roditelji, ni vaša deca, pa, iskreno, ni autor ovog teksta. O čemu je reč? Dakle, kao što sam ranije rekao, ono čega niste svesni jeste da smo svi mi milijarderi! Svi mi, odnosno naše "glave", vrede 400 evra, pa i 700 evra! Kako je ovo moguće?

Pre neki dan, spletom poslovnih okolnosti, bio sam u Klubu poslanika na Dedinju, gde sam, u društvu visokog diplomatskog sloja u Srbiji, spoznao ovu istinu. Istinu koju su prezentovali ili, još bolje, obelodanili upravo te diplomate. Otkriveno je, naime, da je u našu zemlju ušlo oko sedam milijardi evra stranih donacija, kredita, zajmova, pozajmica i čega još ne! SEDAM MILIJARDI!

Tako su se stranci hvalili ko je više novca dao. Tako smo saznali da je ulagano toliko novca u Srbiju koliko je, recimo, 400 evra po glavi stanovnika. Ili, još bolje, 700 evra po glavi stanovnika. Nisam, iskreno, znao da moja, ili vaša, glava toliko vredi.

Dobro, u čemu je problem, možda se neko od vas pita. Problem, i to golem, leži u sledećem pitanju - da li ste možda osetili nešto od tih silnih milijardi? Da li su nam plate veće, putevi bolji, standard viši, deca srećnija, porezi manji? Možemo da budemo i malo manje skromni - da li smo više putovali (makar po Srbiji), da li smo videli more u poslednjih nekoliko godina, neku planinu ili makar brdo (a da nije Avala na putešestviju do Bubanj potoka)? Da ne govorimo o nečemu još manje skromnom. Nismo! Zašto, kada je toliki novac uložen u nas, kada je Evropa toliko širokogruda i kada je odrešila kesu?

Odgovor je vrlo kratak. Zato, dragi moji, što je ovo zemlja lopova, kriminalaca, kvazipolitičara i kvaziinstitucija. Evropa daje, oni uzimaju! I ne samo što uzimaju, već nama ostavljaju u amanet da te pare vraćamo! Šta da vam kažem, sem - krivi smo! Krivi što smo ih izabrali. Što smo im omogućili da nas pljačkaju, a istovremeno lažu o bogatijem životu, što nam uzimaju hleb, a daju reči, što nam uzimaju posao, a daju obećanja o radnim mestima. I bićemo krivi! Dok god im to dopuštamo!


Autor je politički novinar u jednim tiražnim dnevnim novinama

Pošalji "Nesvesni bogataši" na Facebook Pošalji "Nesvesni bogataši" na Google Pošalji "Nesvesni bogataši" na My Yahoo! Pošalji "Nesvesni bogataši" na Live Pošalji "Nesvesni bogataši" na MySpace Pošalji "Nesvesni bogataši" na Twitter Pošalji "Nesvesni bogataši" na Digg Pošalji "Nesvesni bogataši" na del.icio.us

Kategorije
POLITIKA , DRUŠTVO

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
  2. sirijus49 (avatar)
    Što smo im omogućili da nas pljačkaju
    Misliš da i ta Evropa takođe ne pljačaka, u istu tikvu oni...!
  3. 123loncar (avatar)
    ..merovatno pljačka , ali ne sopstveno stanovništvo ...oću reći za sopstveno stanovništvo imaju pomalo i dušu ..a ovi su bezdušni , kakvi su im bili i predhodnici / uzornici / ai preci ... u tome je problem !
  4. ✿ ✿ ✿ (avatar)