Дизниленд под палмом - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ilinoida

Дизниленд под палмом

Oceni ovaj blog
Све ме више изненађују изјаве наших про-европских политичара. Тако смо недавно имали могућност да чујемо од неког човека-биљке, неке чудне сорте, како ће он да направи у Јагодини Дизниленд. Скала на мом жмарцометру опет је скочила. Немам ништа против таквих светских мегалополиса, али ми Срби данас нисмо заинтересовани ни за kakve евро-дизниленде.
Питам се само како тој еуроцентричној господи до сада није већ јасно да ми не желимо да своју децу водимо у Дизниленд већ у Косоволенд. Не желимо да им читамо бајке о измишљеним легендама Микију Маусу у Паји Патку, већ о стварним легендама Краљевић Марку и Милошу Обилићу, чаробњаку са плавом куглом Николи Тесли и српском просветитељу Светом Сави. Ми имамо наше Маgic Kingdom, са свим витезовима у сјајном оклопу, и Шарци Краљевића Марка још увек каскају Српским горама, али сада нема ко да их јаше. Србију јашу само Курте и Мурте. Нема Краљевића из Magic Serbian Kingdom.

Док се не направи нови Дизниленд, пардон Палмаланд, можемо да гледамо како нам децу одводе јаничари да гледају еуропске и светске Дизниленде, и да им узгред наплате сваки осмех. Немам намеру да се уплићем у „туђе укусе“, можда неко воли више плишане играчке и пластичне коње по вашариштима, али дотаћи коња је много лепше него неку пластичну лутку. И још се смејете а тај смех је за џабе!

Имамо и ми наше Евересте, које још нисмо ни открили иако нам стоје ту пред носом.
Када су почеле да испаравју српске земље, онда су ницали као печурке нове територије. Прво смо имали Бамбиленд, па сад ћемо и Дизниленд, односно Палмаланд, или нешто слично. Цела Србија постаје један велики смешан Дизниленд.
Само овде можете видети ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА!

Moжда ће господа мики мауси, пардон, политикуси да нам направе и један Косоволенд. Да бар наша будућа деца пипну воштаног Милоша Обилића, Цара Лазара и Царицу Милицу и Грачаницу. Кад већ не могу да нам обезбеде да у стварности наша деца оду сваког лета у свету српску земљу нека иду бар у воштани Косоволенд!

„Ћераћемо се још“.... пардон, смејаћемо се још.

Pošalji "Дизниленд под палмом" na Facebook Pošalji "Дизниленд под палмом" na Google Pošalji "Дизниленд под палмом" na My Yahoo! Pošalji "Дизниленд под палмом" na Live Pošalji "Дизниленд под палмом" na MySpace Pošalji "Дизниленд под палмом" na Twitter Pošalji "Дизниленд под палмом" na Digg Pošalji "Дизниленд под палмом" na del.icio.us

Ažurirano 23.05.2008. u 20:20, autor: Ilinoida

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari