Princeza - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dobra predskazanja

Princeza

Oceni ovaj blog
Dok sam zivela u kuci, pored mene, samo nas je bodljikava ograda delila, zivela je jedna princeza. Prava pravcijata. Pa dobro nije bas licela na princezu, vise je licela na visnjicu zarobljenu u kockici leda. Jednostavno nije bila dovoljno bajkovita da bi bilo ko za nju pomislio da je princeza, ali sam ja iz krajnje pouzdanih izvora saznala da je ona bila poslednji potomak malih pingvina, vrste nestale usled nemogucnosti prilagodjavanja krivudavim i trnovitim tokovima evolucije. Ukratko – vrsta je bila prilicno neflexibilna. Ni poslednji potomak se nije nesto posebno trudio da se suprotstavi kraju koji je cekao u polutami vremena. U tome ju je sprecavala jedna prilicno retka osobina, bila je neumorni pasionirani sakupljac konzervi, zbog cega su je u kraju smatrali izuzetno konzervativnom. Cak je i kucu sazidala od konzervi i cudom se cudila zasto su okolne kuce gradjene od blokova, a moja cak od cigle, one stare pune tzv. ciganke. A bila je onako sva slatka i zgodna, sta vise vrlo privlacna dok ne progovori. Nije imala govornu manu, jer nju je ta genetska greska, koja se kod njene vrste cesto javljala, spletom okolnosti i gena zaobisla. Ali, uf, ako joj nije bio dan ili ne daj boze ako bi nesto pogresno razumela umela je na sasvim obicno i prijazno “dobar dan” da napikira i izmarsira, toliko slatko da je to umelo povremeno da bude i simpaticno. Mislim, povremeno….Inace je bila pomalo dosadna. Sve u svemu, falilo joj je dosta magije da bi stvarno bila ono sto je po poreklu bila. Svi smo vec bili navikli na nju takvu kakva je, a onda je na opste iznenadjenje, u sred zime, kada nista ne cveta, ona procvetala, poput japanske tresnje. Promena je bila nagla i neverovatna kao promena koja nastaje kada Erik pojede bananu. Dani su se nizali, a ja kao svako radoznalo i bezobrazno stvorenje sam cesto turala nos preko ograde u potrazi za uzrokom te natprirodne pojave, ne vodeci racuna o svom nosu bez koga sam zamalo par puta i ostala. Baratanje sekirom dovela je do perfekcije, steta sto je to umece malo ko umeo da ceni, centralno grejanje je uzelo maha, drva nisu bila u modi. I onda je on, uzrok njenog cvetanja, osvanuo jednog jutra zajedno sa suncem. Ne bih ga ni primetila, da jutro nije bilo blistavo, a on senka koja klizi kroz njeno dvoriste. Uselio se u njenu kucu i u njeno srce, ili ono sto je bilo na mestu srca u slucaju vrste malih pingvina. Bio je divalj, pomalo lud i cesto pijan. Niko nije znao kako se zove, a posto je voleo da koka kokice prozvali smo ga Kokalo. Nikada se nije mogao videti bez obavezne cuturice ispunjene zozovacom, koju je on nazivao kompot.
Cesto sam ga vidjala kako se pentra po drvecu, sa ciljem pronalazenja sto boljeg pogleda na komsijske prozore. A ako u blizini nije bilo drveta, seo bi na sred ulice i zakmecao da su se svi urotili protiv njega, jer niko nece da mu drzi lopovske merdevine. Kmecao je i ako bi se prezasicen kompotom survao niz koje drvo. I nikada nije on bio kriv, uvek je bilo krivo drvo, zlo i pokvareno, kako to samo obicno drvece ume da bude. A najzesce je kmecao, kada bi se pojavile utvare za koje je smatrao da su sklone najraznovrsnijim zaverama protiv njega. Razume se da nikakvih utvara nije bilo, utvare nisu postojale ni u 15, a kamoli u 20. veku. Svaka utvara je bila posledica komesanja i kljucanja kompota sto u njegovom u zelucu, sto u glavi.
I tako, nista posebno….ziveli su u ljubavi i slozi, zahvaljujuci njenim ruzicastim cvikama koje nije skidala cak ni kada spava, sve dok jednom kada je dobro trznuo nije udario sakom o sto i urliknuo – Necu bre da te zenim, necu! Na to mu je ona odgovorila – Sala ti je neslana i glupa, a zatim otisla do prve radnje da nabavi cvike jos ruzicastije nego sto je imala. Doduse, jos se nije vratila. Bezveze.

Pošalji "Princeza" na Facebook Pošalji "Princeza" na Google Pošalji "Princeza" na My Yahoo! Pošalji "Princeza" na Live Pošalji "Princeza" na MySpace Pošalji "Princeza" na Twitter Pošalji "Princeza" na Digg Pošalji "Princeza" na del.icio.us

Ažurirano 27.08.2013. u 18:57, autor: dobra predskazanja

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari