Tranziti koji donose ljubav ili je ruše - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Astrology Vesna Keserovic

Tranziti koji donose ljubav ili je ruše

Oceni ovaj blog
Na osnovu natalnog horoskopa se sa velikom sigurnošću mogu videti predispozicije za ljubav. O tome sam pisala u tekstu Brak i ljubav u natalnom horoskopu. Obzirom da se u njemu vidi kvalitet i broj predbračnih veza, logično je pitanje kada ce do njih doći. Kompletne astrološke predikcije bi zahevale analizu primarnih direkcija, sekundarnih progresija, Solarnog horoskopa, Lunarnog horoskopa i tranzita. Ovoga puta tema će biti tranziti koji donose ljubav.


Tranzit, (prolazak) sporih planeta - Jupitera i Saturna preko Asc natusa, kroz 5 kuću, kroz znak Lava, kroz 9 i 11 kuću, aspekti sa Venerom, Marsom, planetom u 5 kući i vladarima 5 , 9 i 11 kuće otvaraju mogućnost za ulazak u emotivnu vezu. Po nekada aspekti tranzitnog Jupitera ili Saturna na Uran i Neptun, mogu probuditi ljubav.


Peta kuća je kuća ljubavi, a analogni znak je Lav, vladar Sunce. Prva kuća ljubavnog partnera je natusova 5 kuća, a ljubav partnera je prikazana natusovom 9-om kućom (jer je peta od pete). To su derivatne- izvedene kuće, o kojima sam pisala. To bi dalo na značaju tranzitu sporih planeta kroz 11 kuću, vezano za ulazak u ljubavnu vezu.


U ženskom horoskopu ideal muškarca signifikuje Mars, a u muškom, idealna partnerka je predstavljena Venerom. Sumirano, najbitniji su aspekti sa Asc, Venerom, Marsom , vladarom 5 kuće i tranzit kroz nju.

Broj bitnih ljubavnih veza je određen brojem aspekata planete u 5 kući i njenim vladarom. Kvalitet veza je određen aspektima koje te planete grade.

Aspekti Jupitera donose vezu sa novim partnerom. Natus ga tada upoznaje ili tada postaje svestan svojih osećanja koja do tada nisu bila ljubavna. Saturn u aspektima je sklon da obnovi staru ljubav ili donese novog, znatno starijeg partnera.


Od aspekata, naznačajnija je konjukcija, a zatim sve ostali. Potpuno je individualno koja će vrsta aspekta probuditi ljubav i ulazak u vezu. Ako osoba u natalnom horoskopu ima Veneru, Mars ili vladara 5 kuće u kvadratu sa sporim planetama, može očekivati da upravo kvadrat Jupitera ili Saturna na navedene planete otvori put za ulazak u ljubavnu vezu. Ako su Venera u muškom horoskopu i Mars u ženskom horoskopu u trigonu ili sekstilu sa sporim planetama, takav aspet od Jupitera ili Saturna će je uvesti u nove ljubavne vode.
Tranziti koji dovode do krize i raskida veze


Ako je osoba već u vezi, probleme i preispitivanje oba partnera, može doneti konjukcija ili kvadrat Saturna na vladara 5 kuće, planetu u njoj ili na Veneru i Mars. To ne mora nužno doneti prekid veze. Ako je ona suštinski kvalitetna, što se vidi kroz sinastriju, kriza će biti prolazna. U suprotnom, dolazi do razilaženja.


Uran u egzaktnom aspektu sa Venerom ,Marsom, vladarom 5 kuće, donose veliki poriv za slobodom jednog od partnera, pa veza ima malo verovatnoće da se održi. Konjukcija i kvadrat su naročito pogubni. A često i trigon izazove sličnu reakciju. Uran u konjukciji sa Venerom donosi i mogućnost naglog, intenzivnog zaljubljivanja, ali ne i trajnost veze.


Neptun u napetim aspektima donosi međusobno nerazumevanje partnera i mogućnost neverstva jednog od njh. Donosi razočarenje, ali ne uvek i prekid. Ako natus nije u vezi, pod uticajem Neptuna može nastati nova romantična ljubav sa partnerom koji ima umetničkih sklonosti.


Pluton svojom rušilačkom energijom u konjukciji sa planetama ljubavi, potpuno urušava ljubav ili zahteva potpunu redefiniciju veze. Da bi se veza održala, neophodna je postaviti je na ptpuno nove osnove.

Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na Facebook Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na Google Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na My Yahoo! Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na Live Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na MySpace Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na Twitter Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na Digg Pošalji "Tranziti koji donose ljubav ili je ruše" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano