ГОРКА ПИЛУЛА - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Ilinoida

ГОРКА ПИЛУЛА

Oceni ovaj blog
Не кажу џабе „Рукопис предвиђа“. Рукопис предвиђа и када се пише о прошлости, и када се бележи садашњост, рукопис увек предвиђа будућност. Своје рукопишуће и рукотворене радове ми смо одувек верно чували.Умногостручили смо своје духовно благо, вековима сакупљано, као рибар кад плете своју мрежу, ми смо плели аорте нашег алевог косовског срца, и такво наше срце је куцало као што звона звоне на Грачаници, како је наша чувена песникиња Десанка говорила.
Крвава бајка поново одјекује Србијом, крвава бајка о извађеним дечијим очима.

Време истиче као песак у пешчанику, и кажу да нам је једино преостало да се боримо за време, јер кажу да смо доста година изгубили и да више не можемо да чекамо. У своје руке узели су САТ уместо КОМПАСА и почели да нас воде на пут за нигде. И као изгубљени у простору и времену трчимо од сопствене сенке и хватамо силуете привидних кула у ваздуху.

Ово су времена брзих ручкова и спорих варења, великих састанака и ситних речи, широких осмеха и површних односа, великих пара и ситничавих добробити, великих интереса и малих идеала, ово су времена подсетника и заборављених, круне од злата и венца од трња, слављених па крунисаних и понижених па згажених. Баш као у оној реченици: „У ритму Вавилона града, ја ходам и падам и ходам и падам“. Али није срамота пасти, срамота је не дићи се. Срби никад нису били народ који остаје да лежи, они ће и када умиру непријатеља пљунути у лице! Полазећи од оне изреке: „Ако ти се земља љуља, држи се за небо“, тако су се Срби увек у невремену држали за небо и Бога. …“. И увек се српски народ некако вековима дизао, држећи се за то небо. Па тако ће и овај пут, Српски народ васкрснути на неки будући УСКРС исто као што је свој страдалнички пут прешао као Христос на овом садашњем ускрсу.

Некада давно, чула сам једну причу о умирању и сахрани птице, које не могу да се сетим у целости, али сећам се последње поуке из те приче која каже:

„Живот је вечан. Умиру само птице“.

Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na Facebook Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na Google Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na My Yahoo! Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na Live Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na MySpace Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na Twitter Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na Digg Pošalji "ГОРКА ПИЛУЛА" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Almsivi (avatar)
  Ti opet o politici..

  Stvaranje ralika izmedju naroda nikud ne vodi.. Srbi, Albanci, Bugari..
  Svi su to samo ljudi, ukratko Andjeli u dusi..
 2. Sentinel wolf (avatar)
  Stvaranje ralika izmedju naroda nikud ne vodi.. Srbi, Albanci, Bugari..
  Ниси размишљао да та разлика већ постоји, иначе би се сви звали рецимо, људи?