ДА ЛИ СТЕ ОВЦА? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Duhovno blago,kojim se nebo kupuje

ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?

Oceni ovaj blog
Aко хоћете да знате - да ли сте овца, у том случају треба да замислите стварну овцу, у њеном реалном облику и особинама, и са њом да себе упоредите.

Права овца нема рогове, нема гласа против онога који је пасе, не боде се, не обада се и не уједа. Не озлобљује се на чобанина, па чак и кад је кажњава, не свађа се и никако никога не злослови. Пастира, пак, у сваком случају слуша, пред њим спокојно и са благом надом иде, и из његових крајева не одлази; туђег гласа не слуша и код туђих не иде. Глас пастира, пак, тако слуша, и тако слиједи за њим, да никаквих предрасуда и предубјеђења нема и, макар је повео и на мјесто без траве, макар је и у мочварне предјеле водио, она неће роптати, неће злословити и неће се жалити на њега. Ето, то су особине праве овце, колико сам ја могао да је представим и замислим.

Погледајте, сада, на себе: да ли сте Ви овца? Ако Ви заиста себе сматрате овцом, незлобном и безгласном, на мени остаје само још да Вам кажем чијег сте стада, јер овца без стада и пастира - вуку је храна. Ја, пак, то не могу сасвим тачно да одредим. Сама овца зна чијем она стаду припада и ко јој је пастир. Зна се да овца мимо свог тора у туђи не иде, из чега слиједи да она сама зна којем стаду припада, који јој је пастир и који тор.

Што се мене тиче, будите спокојни: ја на Вас гнијева немам ни за шта; него са искреним расположењем, љубављу и добронамјерношћу остајем заувијек на располагању души Вашој.

Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na Facebook Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na Google Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na My Yahoo! Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na Live Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na MySpace Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na Twitter Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na Digg Pošalji "ДА ЛИ СТЕ ОВЦА?" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Almsivi (avatar)
    Lepo druze.