Koga štite sindikati? - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

gost 251218

Koga štite sindikati?

Oceni ovaj blog
Pitanje koje svaki zaposleni postavlja u ova teška vremena turbo kapitalizma.Svako želi da se zaposli i obezbedi sebi egzistenciju, ali posle toga sledi i druga strana medalje.Svaki mesec odvajate za članarinu u sindikatu koji treba da štiti vaša prava.Međutim, svi smo mi na ovaj ili onaj način osetili nepravdu.Radiš više nego što je propisano zakonom, ne da ti odmor.....žališ se sindikatu i naiđeš na zid ćutanja.Da li se sindikalci plaše svog radnog mesta ili imaju lični interes?Uglavnom gazdama to odgovara.Odgovara izgleda i državi, da se puno ne talasa.Možda im upravo i sindikati služe da drže nezadovoljnu radničku klasu pod kontrolom?

Pošalji "Koga štite sindikati?" na Facebook Pošalji "Koga štite sindikati?" na Google Pošalji "Koga štite sindikati?" na My Yahoo! Pošalji "Koga štite sindikati?" na Live Pošalji "Koga štite sindikati?" na MySpace Pošalji "Koga štite sindikati?" na Twitter Pošalji "Koga štite sindikati?" na Digg Pošalji "Koga štite sindikati?" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. 123loncar (avatar)
  ... personalne sindikalne postavke ...
  dali znaš da su prve sindikalne organizacije bila tajna strukovna udruženja vlasnika radnji - da van zakonskim putevima poslovanja ubiraju ekstra profit i zaradu ... dakle , to su bila prve kriminalne organizaciono povezane mreže na internacionalnom nivou ( i izvan granica svojih država ) ... sarađivali su u prvom naletu sa pojedinim religijskim personalnim postavkama ( bili su njihovi krupni donatori ) ... u kasnijim fazama i sa personalnim postavkama iz institucija vlasti ... i dan danas kriminalci kad grade organizacionu mrežu kažu : formirali smo sindikalnu infra strukturu naših ćelija .... dakle , sindikati su po prirodi stvari organizovane kriminalne grupe ( vrlo često sa polu legalnim delovanjem i poslovanjem ) ....

  ... ovi sindikati štite političko mafijaške interese svojih personalnih postavki ... koliko ja znam neki iz rukovodstva sindikata prosvetnih radnika (na nivou srbije ) , deluju preko tri decenije ( mafija -- dobra svim režimima i sebi) ....
  ti današnji sindikalni lideri imaju jednu fantastičnu devizu : " što je gore našem članstvu i stanovništvu , to je bolje nama i članovima naših porodica " ..... ako ne veruješ , počni da sagledavaš njihov standard i društveni status pre sindikalne funkcije i za vreme funkcije --- pa to malo analitički obradi na nivou regije ( ne moraš na nivou države )..


  ... pošto si postavio ovo pitanje , smatram da si zabrinut --stoga stvar malo proanaliziraj i iz ovog ugla , pa osnivaj radnička udruženja za zaštitu ljudskih prava zaposlenih i njihovih profesionalnih interesa ... inače diži ruke od ovih i štiti se sam ! Pozdrav !
  Ažurirano 26.02.2011. u 15:39, autor: 123loncar
 2. gost 251218 (avatar)
  Dobro si rekao.Čovek može da se uzda samo u sebe.Pokušavao sam da objasnim ljudima da organizujemo nov sindikat, ali oni kao da je ušao strah u njima.Prosto su izgubljeni.Pozdrav!
  Ažurirano 26.02.2011. u 16:12, autor: gost 251218
 3. zxy (avatar)
  Naravno to rade decenijama za dobru platu i svašta još uz to.
 4. gost 251218 (avatar)
  Sve ima cenu.Pa i oni.
 5. TONOLAN (avatar)
  Sindikalci su kod mene uvek bili najveci neradnici. Vecito su isli od coveka do coveka i lobirali za neke glasove. Odavno mi je bilo jasno da me stiti samo moj rad i znanje pa sam se isclanio jos pre nekoliko godina i nisam primetio da sam nezasticen, samo jedan odbitak manje.Jednom mesecno odem u kafanu na pljesku i dva piva od sindikata.
 6. gost 251218 (avatar)
  Neradnici zato imaju ‚‚dug jezik".....moraju da spletkare.Bar si na dobitku izlaskom iz sindikata.
 7. shiny star (avatar)
  Sindikati su uglavnom tu da bi drzali svoje radno mesto osigurano, jer članove sindikata ne smeju da otpuštaju. Osim toga, od članarine svojih kolega radnika može lepo da se letuje ili zimuje u zavisnosti od doba godine. A kada treba da se zaštite prava radnika u slučaju mobinga ili u slučaju otpuštanja tada uglavnom savetuju da se potraži pomoć pravnika i da se snalaze kako znaju i umeju. U svakom slučaju, sindikati više ne igraju nikakvu ulogu.
  Ažurirano 01.03.2011. u 23:19, autor: shiny star
 8. gost 251218 (avatar)
  U pravu si Šajni.:ok:
  Ažurirano 01.03.2011. u 22:05, autor: gost 251218
 9. 123loncar (avatar)
  ... ovde bih skrenuo pažnju na jednu stvar , koja je ovo malo zaposlenih u srbiji isporučila umobolnim ratnim profiterima i njihovim po pameti i časti izabranih nakaza u liku poslodavaca ( rukovodilaca ) , današnjih -- dakle , mobing ... ništačke lljudske krearure trtljale su o tome ( verujem da više se njih uplaši kad čuje reč mobing , nego da pojma o čemu je reč ) kao radnički zastupnici ( naravno, bedno su bili plaćeni za to trtljanje kao i novinarčići koji su o tome pisali ) i došao je zakon o mobinku ( po kome ni fila nemože da dokaže mobing nad bilo kime ).... a imali smo lepo u krivičnom zakonu definisanu šikanu , koja je bila lako dokazljiva i krivično sankcionisana kao svako drugo direktno delo na život čoveka ----- i umesto taj odeljak da se proširi , oni nam dadoše kaubojsko kupatilo... sad svaki zaposleni može mobingirano ili indigirano da se slika pored kontejnera pravde ...
 10. gost 251218 (avatar)
  Kod nas su zakoni pisani po sistemu....može da bude, a i ne mora...