O plavim ocima - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Bankok

O plavim ocima

Oceni ovaj blog
A ja ne volim oci okeana. Ne volim nista svetlo, vodeno i duboko da vidim na muskom licu. Pravo musko lice, ono moje, mora da bude mrko, cisto. I na njemu moraju biti dva tamna izvora. Zaista, tako hocu. Tako ce i biti. Ne treba mi odraz, ne treba mi izvor da operem svoje ruke. I dalje stojim iza toga da ne volim muske plave oci. Ni jedne, ni bilo koje druge. Nikako da naucim kako se u njih gleda. Ali sada znam, da tu i nema sta da se uci. Od onih sam koji se okrecu samo za tamnim ocima, misle na tamne oci i nadaju se tamnom pogledu.
Istina, volela sam tu i tamo neke plavicaste, moricaste, mermerne. Ali nikada kao jedne smedje. Vidis, te plave oci. Brojim uzdahe zena. Plave oci pa plave oci. A meni nikada te plave oci nisu bile oh, tako plave.
Mozda, kazem opet, jer su moje svetle, zelene. I tacno, volim suprotnosti. U plavim ocima prvo ugledam ocaj a u smedjim jacinu. U smedjim ocima uvek znam gde da pogledam a u plavim uvek to nesto moram da trazim. I nekako nikada to i ne nadjem. A gledajuci u tamne oci coveka, jasno je. Tu je. Razlika izmedju nas.
Tako da eto, sada znate. Te dubine plavih ociju me ne interesuju. A one bolesne dubine od kojih oko promeni boju i zatamni se. Znate, onih 20.000 milja pod morem. Ne zanimaju me. Od toga se prestravim. Nisam ti ja za ta plivanja. Vise volim egzotiku. Staklena, plitka voda. Korali, sarene ribe. Beo pesak. I pored mene, dva tamna oka. E to moze. To je moj raj.
I onako, retko koje plave oci nisu izgubljene u svemiru, i retke su plave oci koje znaju sta hoce. Da vidim jedne da se bore za ono sto zele.
Do citanja.
Zelenooki Bankok

Pošalji "O plavim ocima" na Facebook Pošalji "O plavim ocima" na Google Pošalji "O plavim ocima" na My Yahoo! Pošalji "O plavim ocima" na Live Pošalji "O plavim ocima" na MySpace Pošalji "O plavim ocima" na Twitter Pošalji "O plavim ocima" na Digg Pošalji "O plavim ocima" na del.icio.us

Kategorije
Spontano ispiši

Komentari

 1. mari47 (avatar)
  Zelenooka i mila moja sugradjanko,
  Baš te plave oči što retko nisu u svemiru, ja volim.Svemir je beskraj i taj beskraj me mami da istražujem, sve se nadajući da će mi plave oči obasjati put i da možda ne lutam predugo u bespuću.
  I ja sam vlasnica neke varijante zelenih očiju.
  Varaju me ponekad. Opasne su zelene oči.
  Vide ponekad i ono čega nema.
  Divno pišeš, mila.
 2. Bankok (avatar)
  Hvala mari47. Volim da pisem. Znate kako, te plave oci.. red je i njih neko da voli. I sa njima imacete uvek pune ruke posla