Ozbiljna država - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

aleksandar v

Ozbiljna država

Oceni ovaj blog
02. 02. 2011

PRESS

KOMENTAR DANA - SVETOMIR MARJANOVIĆ
Ozbiljna država

Da je Srbija ozbiljna zemlja, plate onih koji nam uče decu, onih koji nas leče i koji nas čuvaju, morale bi da budu mnogo veće! Ali, nisu jer smo takvi kakvi smo! E sad


Da smo ozbiljna zemlja, još u ponedeljak uveče ministarka finansija Diana Dragutinović morala je da dobije otkaz! Posle izjave na TV da ipak može u budžetu da pronađe četiri milijarde za profesore, nastavnike i učitelje koji su zbog štrajka oterali decu iz škola, neko je morao da je pozove i zahvali joj se na saradnji.

Da je ovo ozbiljna zemlja, otkaz bi morala da dobije ili Diana koja u rukavu drži četiri milijarde, ili da šut kartu dobije premijer Mirko Cvetković koji je u subotu rekao da para za prosvetare nema! Jer, ili u budžetu ima para za štrajkače kako tvrdi Diana, ili Mirko ne govori istinu kad kaže da će kurs biti 300 dinara za evro i da će država da propadne ako se ispune zahtevi prosvetara. A ako ima para za one koji izbacivanjem dece iz škola traže veće plate, onda će isti ti dobiti pare i za dane kad nisu radili! Ako je tako, onda hajde niko da ne radi i da tražimo da nam za to plate! Ovde je samo štrajk siguran put do para!

Da je naša zemlja ozbiljna, i ministar prosvete Žarko Obradović bi morao da bude izbačen iz Vlade. Žarko, je l' ti primaš platu da vodiš prosvetu? Primaš! Da li si rešio problem za koji su plaćen? Nisi! Ajd, sad napolje!

Da je ovo ozbiljna država, čovek koji se zove Slobodan Ilić, po zanimanju državni sekretar Ministarstva finansija, koji je plaćen novcem poreskih obveznika, već je prošle nedelje morao ritualno da bude najuren iz Vlade! Majstore, ne možeš Ti samo zato što si državni sekretar rođen u Valjevu da napadaš ministra ma kako se on zvao zato što Ti misliš da je uzeo fabriku „Gorenja" iz Tvog Valjeva i preselio je u Zaječar! Sećate li se kako je prošao general Zdravko Ponoš kada je javno napao ministra odbrane Dragana Šutanovca? A posle odluke Vlade da je preseljenje „Gorenja" u Zaječar OK jer nekako nije pošteno da Valjevo dobije dve nove fabrike, a da neko nema nijednu, Ilić je sam trebalo da pokupi pinkle i vrati se u Valjevo. Može i u „Gorenje".

Sve ovo pokazuje da Srbija nije ozbiljna država jer izgleda da nema ozbiljne ljude koji treba da je vode! Ovo je dobrovoljno udruženje građana koje je sticajem okolnosti zaposelo vlast u Nemanjinoj 11.

Pošalji "Ozbiljna država" na Facebook Pošalji "Ozbiljna država" na Google Pošalji "Ozbiljna država" na My Yahoo! Pošalji "Ozbiljna država" na Live Pošalji "Ozbiljna država" na MySpace Pošalji "Ozbiljna država" na Twitter Pošalji "Ozbiljna država" na Digg Pošalji "Ozbiljna država" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. 123loncar (avatar)
    Dobrojutro Kolumbo ! Ali za ono dobrovoljno društvo , e to malo morgen ( što bi reko njihov predhodnik -- tatica koji ih je iznedrio ). To je prijatelju vlast u kontinuitetu , više od pola veka ; a kad im pridodaš ove monarhističko komunističko demokratske potomke -- tad imaš vlast u kontinuitetu od Apisa zlotvora do današnjih ratno zločinačkih dana .... Sve je to dobro obučena naslednička klapa , koja već jedan vek nekažnjivo vrši genocid nad šumadijsko moravskim stanovništvom . Ajd nateraj nekog od njih da ode da se pokloni senima ljudi strapanih u masovne grobnice , od pre pola veka -- kad su kako reče kao dobrovoljno udruženje njihovi očevi sedeli u tim stolicama( neke su i žive zakopavali ) ..... za početak nek počnu od prestonice ...... životati , verasmo se o to uže davno se prekinulo i familije nam strošilo ; zato krivo sedi ali zlo ne besedi ... Pozdrav !