Krsta grad - Dosije Kiks 4 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dobra predskazanja

Krsta grad - Dosije Kiks 4

Oceni ovaj blog
Ispred Crkve, u Ulici Svih Religija, su stigle par sati po zavrsetku vecernje liturgije, kada su bile sigurne da u Crkvi nikoga nece biti. Picolo je obila vrata, prethodno se prekrstivsi. Unele su Borku, odvezale je i polozile je u centralni deo crkve. Dani se sklonila u stranu drzeci kavez sa demonskom pticom, koja je naglo, po ulasku u Crkvu utihnula. Rascinjavanje je prepustila Picolo. Picolo je dobro zalila Borku svetom vodicom i ocitala Oce nas. Zatim je drzeci krst u desnoj i kadionicu u levoj ruci obisla oko nje tri kruga izgovarajuci “Borka” i rec rascinjavanja “Moderator”, koja u prevodu sa starog jezika znaci - jaca od demona. Borka se osvestila “Ybt, moja glava…..Gde sam?”
Dani je pokusala da joj objasni da hitno moraju vratiti demona u dimenziju iz koje je dosao, koji se nalazi u obliku crnog papagaja, a da su nju nasli onesvescenu u njenom stanu, jer ju je neko napao i da ce joj kasnije sve detaljno objasniti. Precutala je da ju je licno ona onesvestila. A prema dogovoru sa Picolo, za koji je sumnjala da ce ga ova ispostovati, nije ni trebala da joj pominje taj deo, kao ni deo da je i sama Borka bila opcinjena.
Borka je zbunjeno i u neverici odmahivala glavom. Iako je u vise navrata pomogla u resavanju dosije kiks slucajeva, iako se u skorije vreme suocila sa naletom bizarnih zaba koje su padale sa neba, ovo je bilo previse. Posmatrajuci Dani i Picolo, razmisljala je da li bi im bilo udobnije u Lazi ili Kovin.
“Slusaj, nemamo vremena. Moras zajedno sa nama da izgovoris reci izbacivanja. Verovala ili ne, bitno je da izgovoris sledece reci……A i da se nista ne desi, nece da skodi.”, nije se predavala Dani “I jos nesto, ne gledaj pticu u oci, za svaki slucaj i ne obracaj paznju na bilo sta sta se bude dogadjalo.” Dani ni sama nije bila sgurna kako ce ritual izgledati i sta bi trebalo da se dogodi.
Da bi ih smirila i sto pre zavrsila sa ludilom u kome se nasla na njoj nepoznat nacin, Borka je pristala. A i procenila je da ne moze da ih savlada obe, a jos manje da im pobegne. Dani je crnom kredom u centralnom delu crkve nacrtala jednakokraki trougao, postavila kavez sa papagajem u centralni deo trougla, a zatim je svaka zauzela svoje mesto na jednom od uglova trougla, drzeci krst. Borka stade na svoj ugao preko volje, kolutajuci ocima.
Dani, na jeziku demona, prva izgovori “LBarbara C1”, to isto su ponovile Picolo i Borka. Zidovi Crkve zadrhtase. Iznad kaveza poce da se otvara crna rupa iz koje je dopirala muzika slicna Cecinoj muzici. Dani nastavi “LBarbara C2”, za njom nastavise Picolo i Borka. Kavez se odize sa poda, muzika postade glasnija. “LBarbara C3” redom su se oglasile. Kavez je lebdeo u zgusnutom vazduhu ispod otvorene crne rupe. Dani zavrsi “LBarbara Ban”, zavrsise i Picolo i Borka. Skoro da nisu cule same sebe od muzike iz zjapece crne rupe, koja postade crni vrtlog. Borka jos jednom sama ponovi, kako joj je receno da treba, “LBarbara Ban” i doda “Trajni”. Rupa-vrtlog naglo usisa kavez, istovremeno izbacivsi onesvescenu profajlerku Nedu, i zatvori se. Sve je utihnulo.
Borka je, ne pomerajuci se sa mesta, mucala “Sta smo to uradile? Izgovorile?” Dani joj, cuceci pored Nede, i smejuci se sa olaksanjem, odgovori “Nista, oterale smo demona. Bajalica koju smo izgovorile na demonskom jeziku, prema Svetom
Pravilniku, moze se na nas jezik prevesti kao- Zlozi sikter, kazem ti prvi put. Zlozi sikter, kazem ti drugi put. Zlozi, sikter, kazem ti treci put. Iz tame si dosla, u tamu se vrati. Zauvek. Na demonskom jeziku Zlozi se kaze LBarbara. A sad mi pomozite da Nedu prebacimo u auto i bezimo. Sigurno je pola grada probudjeno onom muzikom”. Obrisale su crni trougao, vratile krstove i kadionicu na mesto i otisle.
Pasivni Pusac je, kako je obecao, zataskao ceo slucaj i sve tragove. Nezainteresovani je nestao, ali su ga kao i Zebru, ciji su les nasli, podveli pod poginuo na zadatku. Nijedna “zaljubljena” zrtva se nicega nije secala. Borka je razumela da treba da cuti o dogadjaju u Crkvi. Ispostavilo se da je i Neda bila sasvim dobro fizicki, osim sto je imala veliku rupu u secanju, za koju se Dani potrudila da popuni jednom sasvim obicnom pricom. Dok je pricala ucini joj se da joj se Neda smesi sa zutim sjajem u ocima, zbog cega Dani pomisli “Moracu da odem na jedna poduzi odmor, dosije kiks slucajevi su izuzetno stresni”.

Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na Facebook Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na Google Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na My Yahoo! Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na Live Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na MySpace Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na Twitter Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na Digg Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 4" na del.icio.us

Ažurirano 27.08.2013. u 18:55, autor: dobra predskazanja

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Tol (avatar)
    Dobar ti ovak dosije kiks
  2. dobra predskazanja (avatar)
    cuj dobar. pola njih je ubijeno ili nestalo. :sad2:

    [SPOILER]:lol: :lol: :lol:[/SPOILER]