Krsta grad - Dosije Kiks 3 - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

dobra predskazanja

Krsta grad - Dosije Kiks 3

Oceni ovaj blog
Iznervrala ju je cinjenica da u ovom slucaju u potpunosti zavisi od Pusaca i njegove dobre volje i njegovih potreba….
“Ti i jos dve, bice dovoljno.” konstatova Pasivni. Dani je razmislila. Jedine dve zene koje je smela da umesa, bile su Neda i Borka i obe neuracunljive u tom trenutku. I jos Picolo za koju nije bila sigurna da li je osvojena od strane demona ili ne. To mu je i rekla. Na to joj je odgovorio da je Picolo “cista”, sto je provereno, a da je Borka odlican izbor, jer prema Svetom Pravilniku osoba koja savlada uticaj demona postaje veoma znacajna za njegovo vracanje. Ali, da bi osoba bila rascinjena takodje je bilo potrebno izvesti odredjeni ritual i to u crkvi.
Nakon sto je zavrsila sa Pusacem, Dani je potrazila Picolo i prepricala joj razgovor sa Pusacem. Jos jednom su pretresle mogucnosti izbora i shvatile da moraju brzo da rade i da improvizuju, vremena za pripremu nije bilo. Za jos dve, poslednje zrtve potrebne za demonovo preobraznenje, noc koja se priblizavala, bila je dovoljna. Nisu znale da je demon osetio njihove namere i da je na svoji demonski nacin upozorio Bokija Moldara.

Dani pozvoni na Bokijeva vrata cvrsto drzeci pistolj sa anestetikom. Mucila ju je pomisao sto ce morati da puca na svog partnera, bez obzira sto nisu u pitanju meci. Za Zlozi su imale drugi plan, jer anestetik ne bi delovao na demona. Niko nije otvarao. Pozvonila je jos jednom, sacekala, a onda razvalila vrata jednim taekwondo udarcem i uletela. Htela je da pregleda Bokijev stan, pre nego sto krenu u dalju potragu za njim i pticom. Istog momenta metak je prosvirao pored nje. Boki je bio tu i cekao ih. Na njenu srecu, promasio je, ali ga to nije zaustavilo. Srucio se na nju u pokusaju da je ubije. Picolo je utrcala za njom sa sve mrezom spremljenom za pticu i snazno ritnula Bokija u glavu. Papagaj se obrusio na Picolino lice u pokusaju ili da ostvari kontakt ocima ili da je iskljuca. Dani se oslobodila Bokija i ustrelila ga anestetikom, dohvatila ispustenu mrezu i bacila je na razjarenog papagaja. A zatim ga ubacila u kavez koju su ostavile na vratima. Za svaki slucaj su svezale Bokija. Sledeca stanica je bio Borkin stan, na poslednjem spratu u jednoj od zgrada u samom centru Krsta grada. Ponele su i kavez sa pticom, pokriven crnom, neprozirnom tkaninom, kako demon ne bi usput uhvatio niciji pogled. Znale su da tkanina nije neka garancija, vec jeftini psiholoski trik, ali su je ipak pokrile. Ptica je sve vreme, koliko je voznja trajala, nesnosno krestala.

“Moramo biti oprezne. Moguce je da je Borka “obavestena” i da nas ceka, a mozda je sa njom jos neko. Imali su dovoljno vremena da se sakupe, svi koji su “zaljubljeni”, promrmljala je Picolo na ulasku u zgradu.
Njenu sumnju je potvrdio Kojot, koji je u tom trenutku izlazio iz zgrade “Beste zurim, i uzurbano vas grickam za slatko dupence, obe. Pretpostavljam da ste vas dve gosti koje Borkitj ocekuje”
“Kojote, jesu li stigli ostali?” doseti se Picolo.
“Za sada nema nikoga”, dobaci Kojot grabeci niz ulicu.
“Zapamti Dani, nema anestetika, jer ne znamo kako bi delovao u kombinaciji sa cinima za rascinjavanje, samo prirodno…..I oprezno, ne znamo da li je i on dosao u kontakt sa papagajem i mozda laze.”
Borka je otvorila sa najljubaznijim osmehom koji je iko ikada namestio “Udji Dani. Kakvo iznenadjenje, upravo sam spremila strudlu sa makom.” Dani je bez razmisljanja zamahnula nogom ka Borkinoj glavi i pokosila je jednim udarcem. Svezale su je i otisle na jedno od Pusacevih bezbednih mesta da sacekaju da se zavrsi vecernja liturgija. U toku cekanja Borka je pocela da dolazi svesti, zbog cega je Dani, teska srca, morala jos jednom na Borkinoj glavi da potvrdi da je expert sto se tice nozne tehnike udaranja. Pomislivsi na svog voljenog sefa Divioca Skinera, Picolo pozele da Borki zatreba barem jos jedno onesvescivanje.
Na kraju su stavile i cepice u usi, jer je papigino krestanje preslo granicu podnosljivosti.

Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na Facebook Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na Google Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na My Yahoo! Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na Live Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na MySpace Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na Twitter Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na Digg Pošalji "Krsta grad - Dosije Kiks 3" na del.icio.us

Ažurirano 27.08.2013. u 18:54, autor: dobra predskazanja

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari