DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

kasini_procep

DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR

Oceni ovaj blog
Internet je cudo 21. veka, svima donosi zadovoljstvo a oduzima dragoceno vreme koje jedan mudar covek kvalitetnije moze provesti uz prijatelje, sa dragom osobom, porodicom mozda u samoci uz dobru knjigu. Doslo je vreme kada muskarci vise ne prilaze devojkama na ulici, kaficu, prodavnici ili traze broj telefona u liftu ne bi se dogovorili za sastanak…da se danima gledaju s ceznjom ispod oka i raspituju kod prijatelja ko je i sta je ta osoba. Odbacivanje je prirodna pojava na koju osoba moze odreagovati sa strahom od ponovnog odbacivanja pa govorimo o patoloskom strahu ili ce se jednostavno prihvatiti realna cinjenica da nismo zadovoljili kriterijume druge osobe te cemo odgovoriti tolerantnoscu prema sebi i prema drugima sopstvenim prihvatanjem nesavrsenstva. Tako reaguje osoba zdravog razuma.

Mnogi bi rekli da se ovde radi o konzervativnom stavu moje baba Mare "u moje vreme nije bilo tako" ali istina govori da odbacujemo tendenciju "kraceg puta do cilja", bilo da se radi o navodnoj ljubavi ili prijateljstvu ili pukom patoloskom izivljavanju uzivajuci u destruktivnoj prirodi stvarajuci osecaj nadmoci u tudjim ocima sa ocekivanjem dubokog strahopostovanja. I ko se sme suprotsrtaviti takvoj osobi kada i samo suprodstavljanje znaci gubitak kontrole i gubitak respekta a sa njim povlaci bes…u najgorem slucaju i osvetu. U tom slucaju, neka nikako ne navlaci na sebe "gnev boga manipulatora" ili Mr.Fatal Error-a ! :shock:

Razmisli koliko vremena oduzima realnost a koliko virtuelni svet za neku ljubavnu vezu ili igru tudjim osecanjima. Rekli bi ovako: da bi se upoznali sa nekim deckom ili devojkom treba nam nekoliko dana pripreme ( ponekad i meseci pripreme) a niko nam ne garantuje uspeh, a mozda budemo posramljeni ili cemo se danima osecati ozalosceno. Ali vreme zaceli rane mudrom coveku zdravog razuma. No, preko interneta sve je tako brze i lakse za Mr.Fatal Error-a dok uziva u sopstvenoj kvazi moci a nikada je nije mogao imati u realnom zivotu jer je luzer i poremecena licnost. Fatal Error ocas posla nadje nick (neki originalan nick privuce paznju), klikne, ljubazno pita: "Maco, da li si za chat sa osobom zeljnom ljubavi?". I tako pocinje konverzaciju obasipajuci zrtvu paznjom i razumevanjem (Fatal Error mnogo pita a malo daje informacija o sebi, obavijen velom tajni stvara tenziju a zrtva hipnotisana, kao zaba od zmije zvecarke, sama daje detalje o svom zivotu). Fatal Error ima strpljenja, on ceka da dobije msn adresu pa trazi sliku kontaktirane osobe sa obrazlozenjem da zeli znati sa kim komunicira (svoju nikada ne daje a razlog je da prosto "ne zna" kako da je posalje !!!). I na kraju, kao po obicaju, razmenjuju se slike intimnih delova tela, kao da je to najbitnije. I tako…u roku od 30 do 60 minuta Fatal Error je resio svoj "posao". Znaci, ako je osoba nezadovoljavajuceg izgleda stavlja je na ignore listi jer se nikad ne zna da li ce ga ponovo kontaktirati i uznemiravati jer se suvise uneo u ulozi “zavodnika” a zrtva uplela u mrezu "imaginarne ljubavi" ili ocajnicke zelje za ljubavlju...a ko je imun na paznju i ljubav! Eto, dala je svoje slike, ime, prezime, adresu stana pa zeli traziti logican razlog zasto se ne javlja ali Fatal Error ume da "muski zapreti" nagovestavajuci zrtvi da ce svoje slike naci na kompromitujucim sajtovima. Zatecena zrtva je obelezena na “vecno cutanje” a taj strah je dusevna hrana Fatal Error-u koji se ne ustrucava da je povremeno upozori da je drzi na oku, cisto da strah ne mine! Ako bi iko pokazao da ga se ne plasi to bi izazvalo veliki gnev! Eto, Fatal Error i kada gubi ostaje pobednik jer ima "keca u rukavu". Sta njega sprecava da iste slike podmetne gde god mu dusa zeli pritom zrtva ostaje lincovana od strane porodice, prijatelja i drustva uopste. Nikog nije briga na koji nacin su te osobe dosle u javnost vec kako se neki maco Fatal Error poigrao necijim osecanjima i iskoristio slabost. A ako i dodje do susreta sa Fatal Error-om, moze se ocekivati da vas snima njegova "skrivena kamera"( on je tehnoloski jako "potkovan" narocito kada su mutne radnje u pitanju!) pa mozete sebe gledati u trecoj dimenziji. Tehnologija je cudo ali ljudski mozak i mracna strana jos vece i neispitano cudo !

Eto, Fatal Error je takav, u virtuali uziva, dozvoljeno mu je sve, da bude ono sto nije ili on sto zaista jeste a krije u realnosti. Moze reci bilo sta a da se ne uplasi za sopstveni zivot ili cak da ostvaruje svoje skrivene zelje i fantazije tragajuci za zrtvom ili postati tudja zrtva, ugrozava tudja prava, moze da vredja i ucenjuje. Uglavnom on nije suocen sa samim sobom a to nikako ne zeli. Fatal Errora-a je tesko identifikovati. Bogu hvala, odgovorni ljudi se trude, koliko toliko, da regulisu protok informacija na sajtovima ( i nije im lako!) ali ne mogu znati sta se desava u privatnim prepiskama Mr.Fatal Error-a jer nije to jedna licnost…mnogo je Fatal Errora koje nije lako uhvatiti ni za glavu ni za rep!


P.S. Budi u realnosti, uzivaj u vitruelnom svetu ali sacuvaj svoje dostojanstvo...

Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na Facebook Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na Google Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na My Yahoo! Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na Live Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na MySpace Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na Twitter Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na Digg Pošalji "DESTRUKTIVNI MANIPULATOR ILI MR. FATAL ERROR" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Almsivi (avatar)
  U mojem visokom misljenju, nema tu granice, to si sto si..
  Ako varas u virtualnom, onda si varalica u realnom,
  Ako si iskren i otvoren u virtualnom, onda si i takav i u realnom.

  A ne postoji granica izmedju ova dva..
  Svet je jedan, beskonacan i savrsen! :wink: