Maslačak - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

DjoloIznogud90

Maslačak

Oceni ovaj blog
Snovi govore, snovi ostvaruju naše želje i ambicije. Snovi postoje da bi ispunili nepostojeće. Sanjam često. Mnogo toga želim. Ti isti snovi mnogo puta nemaju ni smisla ni cilja niti valjanog razloga da se pokažu pred mojim očima kad ih sklopim.
Snevam kako koračam kroz gustu, živo zelenu travu. Mekana pod nogama, celo polje preda mnom. Sunce okačeno na plavo nebo. Srećan sam, ne znam razlog, ali jesam, i smejem se, kao kad sam bio mali i kad mi je pogled bio beskonačan. Ležem na travu, stežem je čvrsto, osećam život u njoj. I u sebi. Osećam kako oko mene nešto buja. Stotine, ne, hiljade maslačaka izviru iz trave i rastu, žuti, prkose suncu. Celo polje menja boju. Gledam ih u svojoj ruci, smejem se. Oni počinju da bele, njihove male semenke puštaju svoje padobrane. Gledam sve promene u delićima sekunde. Otkidam jednu stabljiku, držim je ispred lica i gledam je naspram nebu, savršena je. Kao dečak duvam u nju i stotine padobranaca, malih semenki maslačaka lete u vis. Istog trenutka, blagi vetar podiže milione istih tih padobranaca sa cvetova oko mene. Lete visoko, posmatram ih kako lebde. Ustajem da ih bolje pogledam, daleko su, ne mogu da ih dohvatim. Toliko mnogo ih je. Zaklanjaju sunce. Kao da ogroman oblak na nebu sluti nešto. Dan se pretvara u noć. Nešto me grabi za nogu. Vidim ruku koja viri iz zemlje. Stabljike maslačaka počinju da se pretvaraju u bezbrojne ruke koje hrle za mnom. Kiša počinje. Grabe me za noge, ruke. Grebu lice. Vrištim u nebo. Niko ne čuje. Kapi kiše mi upadaju u oči. Peku. Ne vidim.
Budim se. A ne znam svoj kraj...

Pošalji "Maslačak" na Facebook Pošalji "Maslačak" na Google Pošalji "Maslačak" na My Yahoo! Pošalji "Maslačak" na Live Pošalji "Maslačak" na MySpace Pošalji "Maslačak" na Twitter Pošalji "Maslačak" na Digg Pošalji "Maslačak" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. lejla.al.dbuni (avatar)
  Samo jedno zapažanje:
  "Kao dečak duvam u nju i stotine padobranaca, malih semenki maslačaka lete u vis".

  Interesantno je da imam post istoimenog naslova (pesmu posvećenu mom prijatelju) i da sam istu stilsku figuri tj."padobrance" uzela za opis leta latica maslačka..
  Koincidencija....
 2. DjoloIznogud90 (avatar)
  Veliki umovi razmišljaju slično, neko bi rekao...
 3. hakim bej (avatar)
  is no good, Koga briga za kraj... uzivaj u maslaccima.