Indijska legenda - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Moreplovka.pa sta?

Indijska legenda

Oceni ovaj blog
Verovatno ste culi za indisjku legendu o malom zutom cvetu koji se rascvetao u jednoj basti. On cveta samo jednu sezonu i tada uvene.
Kada je jedan posetilac usao u ovu bastu , citamo u prici, sa svih strana slusao je samo zalbe. Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zasto? Zato sto je sve drvo palme korisno - plod, lisce, grane i deblo.
Medjutim kokosova palma zavidela je mangu, zato sto se njegov plod za skupe novce izvozio iz Indije. Sve biljke su ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih mislila je da je druga biljka dala veci doprinos i dobila vise.
Oko posetioca koji je slusao samo zalbe zaustavilo se na jednom malom zutom cvetu koji je radosno cvetao u svom uglu. Sagnuo se i upitao ga: " Zasto se i ti ne zalis kao ostali?"
Cvet je odgovrio: " Posmatrao sam kokosovu palmu i zavideo joj na liscu koje se lelujalo na vetru. Pozeleo sam da donosim divne, socne plodove kao mango. Ali tada sam pomislio da ako je Bog zeleo da budem kao kokosova palma ili mango, On bi mogao to da ucini. Zeleo je da budem mali zuti cvet pa zato zelim da budem najbolji mali zuti cvet koji je ikad postojao.

Pošalji "Indijska legenda" na Facebook Pošalji "Indijska legenda" na Google Pošalji "Indijska legenda" na My Yahoo! Pošalji "Indijska legenda" na Live Pošalji "Indijska legenda" na MySpace Pošalji "Indijska legenda" na Twitter Pošalji "Indijska legenda" na Digg Pošalji "Indijska legenda" na del.icio.us

Ažurirano 12.06.2008. u 14:09, autor: Moreplovka,pa sta?

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. bezbojna (avatar)
    jednostavno i tačno!
    bravo!
    budimo ono što jesmo
  2. Almsivi (avatar)
    Kako luckasta i lepa pricica. Indijske price su Legendarne. :wink: