Banja Vrdnik - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Crash and Burn

Banja Vrdnik

Oceni ovaj blog
Banja Vrdnik se nalazi u dnu juznih padina Fruske gore, delimicno u sastavu nacionalnog parka u izvanrednom prirodnom amfiteatru, okruzen diseciranim i blagim potocnim dolinama, obraslim bujnom i raznolikom vegetacijom. Prirodna scenografija okruzenja Banje sa izvanrednom umereno-kontinentalnom klimom i najvecim brojem suncanih dana u Vojvodini, pruza ogromne mogucnosti boravka velikog broja korisnika (pacijenata, turista, sportista...). Nastanak Banje na ovim prostorima je bio krajnje pozitivna posledica sustizanja mnogobrojnih vrednosti (zdravstvenih, balneoloskih, termalnih, kulturnih, geografskih.).
U neposrednoj blizini smesteni su brojni kulturno istorijski spomenici. U samoj Banji nalazi se manastir Ravanica i Vrdnicka kula - lokalitet iz Rimskog doba. U okruzenju Banje na Fruskoj gori nalazi se jos 15 fruskogorskih manastira koji svojom lepotom, znacajem i vrednoscu kulturnog blaga privlace brojne goste. Udaljenost Banje od blizih centara: Beograd 80 km, Novi Sad 24 km, Ruma 20 km.

Pošalji "Banja Vrdnik" na Facebook Pošalji "Banja Vrdnik" na Google Pošalji "Banja Vrdnik" na My Yahoo! Pošalji "Banja Vrdnik" na Live Pošalji "Banja Vrdnik" na MySpace Pošalji "Banja Vrdnik" na Twitter Pošalji "Banja Vrdnik" na Digg Pošalji "Banja Vrdnik" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. SisatiDeda (avatar)
  Potpisujem
 2. Almsivi (avatar)
  Ovo i nije tako daleko od mene, a ipak nikad nisam bio tamo.
  Da imam bicikl, onda bih svaki dan jurio po Fruskoj gori, al ga nemam..
  Sta cu..

  Al je odlicno.. moze i peske, ali na male daljine.
 3. SibirskiTigar (avatar)
  Dolazim
 4. Crash and Burn (avatar)
  najlepše je za prvi maj odličan provod i druženje