Običan Dan - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

bud@

Običan Dan

Oceni ovaj blog
Počne negde kasno kada stihija te popne na toranj kome još jedino imiganicaj može da nagodi, i to u obliku groma. Ali sam taj toranj je gromobran, vetru i talasima otporan. Takvog su ga gradili.

Svetlo mu postane što ostane od života. A daljine i oblake koja ta svetlost krstari je uvek pravo. Nekada obojeno za praznik, nekada slabašno i jedva se nazire danima.

Smeta sad pomisao više o voljenima. Tužno i bolnije je setiti se obrisa i likova. Da nije fotografija negde u nekom kovčegu zatrpanih medju ostalim stvarim. Ili više nepotrebnim, ili prestalim da rade, ili sačuvanim u zalihama reserve. Kako od sunca tako i gamadima sa ovog pustog ostrva.

Bio bi to čudan praznik i doživljaj spustiti se. Treba to planirati. U ritual pretvori spor. Ležajlka prvo i groždje. Pa pola litra vina is potruma na svež vazduh, čula hlada i suvog čela.

Možda do podneva bi se i zaboravio dan. Nešto drugo pustilo lastavicu da pronadje za tren u mislima.

Niko se neće ljutiti niti mnogo patiti, za sutra i nedoradjenog podruma.


Bud@(InTheEndThereCanOnlyBeOne)

Pošalji "Običan Dan" na Facebook Pošalji "Običan Dan" na Google Pošalji "Običan Dan" na My Yahoo! Pošalji "Običan Dan" na Live Pošalji "Običan Dan" na MySpace Pošalji "Običan Dan" na Twitter Pošalji "Običan Dan" na Digg Pošalji "Običan Dan" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari