SEDI IZRASTAK - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

sjo

SEDI IZRASTAK

Oceni ovaj blog
Treba da odem u biblioteku po neke knjige ali se nisam ofarbala. Moje sede vlasi vrište iz ogledala "Vidi na šta ličiš! Sramota i do prodavnice da odeš!"
Jeste. Ne možete tek tako, sa sedim izrastkom (a "tek" mi je tridesetsedma) da odete u biblioteku. U tu riznicu znanja, duhovnog blaga, u taj svet knjiga, eminentnih pisaca i pesnika...da zakoračite neuredni! Šta će Dostojevski da pomisli kad me vidi ovakvu, on, koji je imao oko za detalje? Ili Crnjanski, Virdžinija Vulf ili tek Erika Džong! A ne smem ni da pomislim šta bi rekle naše lepe i pametne glave književnosti iz ženskog tabora. Smeškale bi se sa korica knjige i potcenjivački gledale u ženu-čudo koja se usudila da upadne u njihovo društvo tako otrcana, bez trunke glamura!
Ali, šta ću kad nisam imala vremena za farbanje, bila sam u gužvi...A i Darko, moj farbač, nema dovoljno vremena za te stvari, pa će me tek večeras "obojiti".
A da ipak odem po knjige oko sedam, kad padne mrak, manje će se uočavati sedi izrastak na mojoj crnoj kosi? Ne, ne vredi. U biblioteci je osvetljenje jako, poznata imena, sva umetnička elita bi mi zamerila kad bi me ugledala takvu.
Ne preostaje mi ništa drugo nego da to ostavim za sutra. A kad idete među elitu, morate se malo i "nacrtati" (mislim, našminkati) tek toliko da izgledate sveže i doterano. Jer moram im dokazati da sam im jaka konkurencija, moram ih malo zaplašiti, kad vide damu-pisca, finu, negovanu, doteranu gospođu...
Dakle, neću danas po knjige. Sramota me je...Sutra ću im se pokazati u svom punom sjaju...

Pošalji "SEDI IZRASTAK" na Facebook Pošalji "SEDI IZRASTAK" na Google Pošalji "SEDI IZRASTAK" na My Yahoo! Pošalji "SEDI IZRASTAK" na Live Pošalji "SEDI IZRASTAK" na MySpace Pošalji "SEDI IZRASTAK" na Twitter Pošalji "SEDI IZRASTAK" na Digg Pošalji "SEDI IZRASTAK" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Almsivi (avatar)
  U sta si se ti pretvorila?

  Kakve veze ima izgled sa zivotom..
  Mani se sjo, pisi na blgu neke pesmice, to sa kosom je cisto zamaranje..

  Jer moram im dokazati da sam im jaka konkurencija, moram ih malo zaplašiti, kad vide damu-pisca, finu, negovanu, doteranu gospođu...
  Ovo je zamka..
 2. sjo (avatar)
  Sivi, ti si preterano ozbiljan. Zar nisi ukapirao da je ovo šaljiva priča?! Pa ne mogu uvek da pišem o ozbiljnim stvarima!
 3. Almsivi (avatar)
  Pa mozda nisam ukapirao.. Salite se salite, a onda brisete komentare..
  Da se ne vidi sta stelupali..

  Dobro, neka je sala.. Ova tvoja prica..