Ona me .... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Aleksej od Arlekina

Ona me ....

Oceni ovaj blog
U trenucima kada se ne osecam bas najbolje i kada sve neizvesno postaje neizvesnije, vrlo prosto odredih sebi rok od pet minuta da napisem nesto kako ne bih izgubio senku.
I znam da ce sve zvucati nepovezano, ali takav sam, nepovezan, pogubljeni su mi krajevi i nikako da sklopim taj savrseni krug.
U sobi mi mirise duvan lule, njena kosulja i sat kuca.
Do sada smo bili jaki i najjaci, bili smo smesni, hrabri, odvazni, borbeni, istrajni, dosledni, ambiciozni, realni. Sada, smo setni jer svaku svoju rec najblizima na papiru i onima bliskim moramo objasnjavati, pojasnjavati, podvlaciti i pravdati. Toliko reci potrosenih. Rekli su mi da su zene cudna bica, da nekad nije dovoljno reci im osecanja i namere vec da se mora ciniti i da dela govore, kako to izlizano zvuci, vise od reci. I delam. Crtam. Smejem se. Osmehujem. I nista!
Nije joj dovoljno, treba joj nesto, a to nesto ne znam da nacrtam i napravim, a onda sve do sada napravljene porcelanske scene nasih zivota rusim žaketom dok se okrecem da joj kazem : Hej, Ludice to ja samo tebe čuvam! Na plišu iscrtane linije njenog lica se pretvaraju u grimasu koja mi se uplice kao sal oko vrata, ponekad nezno obraz dodirne, a cesto vrisne na to jedno jedino uvo koje mi je od puške ostalo.
Uplasim se, trgnem, instinktivno odgurnem - Kažem, hej, ogluveću. Uvredjena pokupi se u njen kut sobe i kaze ti me ne volis! Spusti svoju lepu besnu bradu, nasloni je na ruke kojima grli kolena.
Tu srusi sve moje dane, izgrebe mi lice recima i svaki danom nacrta mi novu boru. Odigram igru, kazem - Hej, umoran sam, izvini! Umorile me budale,umorili me potroseni razgovori, umorili me pregovori.
Nasmejem nju, ali ostanem ovakav potrosen, pogubljen medj samim sobom jureci njen osmeh, zgrozen povučem se u svoju sobu i čekam novi dan, trazim novi lek da pripitomim i sebe i nju.
Znam da voli me! Prelepo se bolimo.

Pošalji "Ona me ...." na Facebook Pošalji "Ona me ...." na Google Pošalji "Ona me ...." na My Yahoo! Pošalji "Ona me ...." na Live Pošalji "Ona me ...." na MySpace Pošalji "Ona me ...." na Twitter Pošalji "Ona me ...." na Digg Pošalji "Ona me ...." na del.icio.us

Ažurirano 11.11.2010. u 20:42, autor: Aleksej od Arlekina

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. LJILJA MMM (avatar)
  Uživanje je pročitati Vaše reči jer u njima stanuje život
 2. gagili48 (avatar)
  Divno...ostanem i ponovo citam..
 3. Poledica93 (avatar)
  zanimljivo..
  Ažurirano 11.11.2010. u 20:52, autor: Poledica93
 4. lejla.al.dbuni (avatar)
  "Nasmejem nju, ali ostanem ovakav potrosen, pogubljen medj samim sobom jureci njen osmeh,
  zgrozen povučem se u svoju sobu i čekam novi dan, trazim novi lek da pripitomim i sebe i nju.
  Znam da voli me! Prelepo se bolimo".


  Baš slikovito..stanje u kome emocije razaraju svaki pokušaj razumnog funkcionisanja.
  Sjajno,Aleksej,kao i uvek od tebe!


  A u "prelepo se bolimo"-osećaj,uklapaju se i ove reči:

  "Izmedju
  moje moći da kažem
  i tvoje da čuješ,
  stanuje sam Djavo..."

  Balša Brković

  Ps.Svratiš ponekad ovde,kao u prolazu...nedostaješ tako poseban,kakav si već!