ТАЈНА БЕЗАКОЊА - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Duhovno blago,kojim se nebo kupuje

ТАЈНА БЕЗАКОЊА

Oceni ovaj blog
И Луцифер је наставио:
"Слушајте пажљиво: и ти, легиону црне змије, и ти, стари Молоху, и ти, вечно насмејани Еросе, дете црне змије, који си се родио испод рајског дрвета саблазни!.. Слушајте!
Предстоји вам најтежи посао без кога ништа нећемо учинити и без кога су све наше замисли бесплодне. Постоји једна, најнеприступачнија тврђава људи. То је материнство: обнављање потомства и васпитавање. Жена девојка и жена мајка: то је та неприступачна тврђава човечанства коју треба да имате стално у виду и да вешто, опрезно у том правцу упућујете своје ударе. Ако не заузмете, не покорите то утврђење, све је узалуд, јер нећете се решити једног поколења, а израшће ново и против вас ће бити васпитана нова снага. У жени морамо да узмемо човечанство у његовој садашњости и будућности, да га потпуно узмемо"...
И одједном се Луцифер препаде од те помисли и згрчи се као од снажног бола. Змија црне мисли је успузла у раширене од страха чељусти сакрила се. И задрхта и потресе се цео пакао... Са огромне висине је у пакао продро као муња зрак чисте светлости и потиснуо таму и расејао мрак. То је било подсећање Луцифера на његову безумну немоћ и на бесконачно милосрђе Творца. И промаче пред унезвереним Луциферовим погледом на небесима светлоносни Лик Пречисте Дјеве - Мајке Јагњета, неуморне, вечне заштитнице и заступнице девствености и материнства жена.
И опет се у паклу згусну мрак, и зажарише се Луциферове очи и из чељусти његових испуза змија црне мисли, и његов наказни лик још више искриви дрски, подсмешљиви осмех.
"Знамо ми те претње!" - настави он дрско, продорним и хладним гласом као звекет бакра под чекићем наковња, и исправи се гордо подигнувши ружну, космату руку са дугачким прстима стегнутим у песницу и са белим, оштрим канџама.
"Ми нисмо сами! Ми имамо савезника - "венац стварања", и са њим и није тако страшно!.. На нашој страни је мушкарац, мушки пол, и он ће нам помоћи да свршимо ствар!
Слушај, легиону црне змије, и Мамоне, и Молоху, и нарочито ти, раздрагани и несташни Еросе! Уливајте мушкарцима, нарочито младићима, привлачност сладострашћа. Сугеришите им да су чедност, невиност девојака, стидљивост и сва та девствена чистота и скромност као младежи празне предрасуде које спрежу природе и сметају уживању у животу. Задобијте мушкарце за слободну љубав, ванбрачну, која даје привлачну могућност разноликости. Усађујте одбацивање брака који угњетава личност и доноси тешке окове дужности. Укажите на начине заједничког живота и грађанског брака без потомства. Медицина и марксисти ће вам нарочито помоћи својим популарним издањима и саветима за бесплодност по жељи са практичном применом начина и употребом нарочитих средстава приликом полног уживања. Штампа, наша верна пријатељица у овом случају, ће бити моћно оружје ширења свих ових веома корисних знања за процват еротског култа. То је с једне стране. А када се мушкарци искваре од младости испробавајући сладости исповедања еротског култа, и претпоставе законском предањском браку слободан заједнички живот који је освежен лепотама полигамије, тада најбољим женама, јачим девственим природама, убацуј идеју антагонизма у односу на мушкарце, вешто дирај њихово самољубље и достојанство, свест о потреби за еманципацијом, самосталношћу у раду и једнакошћу у грађанској равноправности с мушкарцима, кривцима њене обесправљености, који су је лишили породичног огњишта и осујетили њена велика природна права мајке.
"Нерви жене су нарочито саткани и осетљиви на сугестије. Смело, али опрезно им сугериши потпуну равноправност са мушкарцем, том грубом материјом која се лакше предаје идеји безумља и одмах је облачи у целу научну теорију са системом доказаних чињеница које оправдање идеја захтева, ма како безумна она била, како смо то одлично успели да урадимо са ученим старцем усадивши му да у идеји "еволуције" светских облика природе, у закону постепености, поступности, и законитости њиховог развоја у процесу остварења замисли Божанског ума види Његово одсуство, и у даљем развоју и примени те идеје искључи из науке веру у Творца васељене... О!... То је најјача страна и потпуна победа над људским умом, мада је он слави као славну епоху ослобођења... Нека га, нека се теши!..
"Али узми у обзир да је жена далековидија од мушкарца, узвишенија, чистија и Божанственија у својој светоносној лепоти душе, у свом очаравајућем лику, и њен утицај је моћан. Зато је неопходно у почетку веома опрезно и постепено утицати на кварење идеје женственостим, материнства, чедности, нежне грације и љубави, те идеалне љубави коју су измислили људи. А онда све јаче и јаче, крешендо - уливај презир према тим осећањима која откривају слабост женке која тражи зависност и заштиту од јаче стране;- вешто и спретно исмевај и дирај самољубље... Све оно што је у жени велика снага и светлост - приказуј јој као слабост и срамотну малодушност; и најважније, настави са нападом на религиозни осећај који се јако корени у осетљивој женској души, да би једном изопачио у жени потомство и убио у њему веру и побожност - те снажне препреке за нашу културу. Зато женама упорно сугериши тежњу ка вишим наукама где ће већ царевати потпун наш систем еволуционистичког кретања мисли који рационалним путем искуственог сазнања води ка одрицању постојања Бога - Творца, бесмртности душе и осталих лепота вере, а да би се очигледност безумља потпуно прикрила и људима дао простор за мисли, код њих ће се образовати позитивна философија. Тада ће жене кренути да енергично оспоравају мушкарцима право на науку, избориће се за право студирања, заузеће места на катедрама, заједно са студентима ће сећи миомирисне лешеве и тражити у њима душу, почетак живота и, наравно, неће га наћи, а због сталног зближавања са мушким полом и развоја пријатељске комуникације с мушкарцима, у аудиторијама, клиникама, скуповима, конференцијама, заједничким школским клупама и у државној служби, у разним установама, женска психа ће природно да постане слична мушкој, и тада ће сва снага лепоте, нежности, женствене скромности и оне Божанствене привлачности која развија узвишена осећања лепоте и моралног савршенства којима жена располаже - једноставно пропасти, и ми ћемо у жени имати нашу верну робињу и савезницу са њеним огромним утицајем на гомилу када види њене мученичке подвиге у тамницама, прогонствима и на вешалима, по државном праву грађанске слободе... О! - то је велики, још невиђен у нашим културним проналасцима изазов Предвечном. Нека сад погледа на "круну Свог стварања"!... Ха...ха...ха!!! Грохотом се насмејао Луцифер и његов наказни лик изопачише раскежене усне животињских чељусти са два реда оштрих - челично белих зуба. И са њим заједно су се смејали легиони црне змије и сва чудовишта пакла и поробљене душе, савезници-улизице у страху безумља и безизлазног очаја који их је окруживао. И од тог дивљег, бесног грохота уздрхта пакао и потресе се земљина површина.

Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na Facebook Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na Google Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na My Yahoo! Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na Live Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na MySpace Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na Twitter Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na Digg Pošalji "ТАЈНА БЕЗАКОЊА" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Almsivi (avatar)
    U redu je, ali bas mi se ne cini da je tu Lucifer zli lik.

    Reptili su losi, i sami ljudi po svom izboru. Lucifer je nesto sasvim trece.

    Ja nisam u Bibliji nikada procitao ime- Lucifer! Mozda nisam sve procitao.

    Sdruge strane, svi su dobri.