PRICA O PARADAJZU - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

duka52

PRICA O PARADAJZU

Oceni ovaj blog
Neki nezaposleni građanin konkurisao je za mesto običnog čistača u firmi "Microsoft".Jedan od šefova ga pozove na razgovor i predviđen test, a posle toga mu saopštava da je primljen i zatraži njegov mail, kako bi mu poslao upitnik a potom i obaveštenje kad treba stupiti na posao.

Začuđen, novozaposleni čovek odgovara da ne poseduje kompjuter, pa prema tome nema ni vlastiti mail.

- Onda vam moram reći da vi virtuelno ne postojite, pa shodno tome ne možete dobiti posao - hladno reče šef.

Nezaposleni čovek ne znajući od očaja šta činiti, a u dzepu ima još samo deset dolara,odluči u samoposluzi kupiti sanduk svežeg paradajza, kojeg je zatim na improvizovanoj tezgi prodavao po duplo većoj ceni. Onda je kupio novi sanduk, jednom pa još jednom, i tog dana ukupno zaradio 80 dolara.

Sledećih dana je ustajao sve ranije ,a dolazio kući sve kasnije stalno uvećavajući svoj prihod. Zatim je kupio kolica, ali ih ubrzo zamenjuje kamiončićem i tako, malo po malo sastavlja čitavu flotu malih kamiončića kojima transportuje robu. Za nekoliko godina postaje vlasnik jednog od najvećih lanaca prodaje povrća u Americi! Brinući za budućnost svoje porodice odlučio je zaključiti osiguranje sa Osiguravajućim zavodom.

Nakon obavljenog razgovora službenik zavoda mu zatraži mail adresu, kako bi mu poslali ugovor ali začudi se odgovoru da bogati čovek nema mail. -Kako je to moguće, a izgradili ste imperiju! Zamislite što biste danas bili da još imate mail?!

Bio bi čistač kod "Microsofta".

Pouka priče:

1.Ako želis biti čistač kod Microsofta nabavi mail.
2.Ukoliko ga ne nabaviš možes postati milioner.
3.Ako si priču primio preko mail-a, blizi si čistaču nego milioneru

Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na Facebook Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na Google Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na My Yahoo! Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na Live Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na MySpace Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na Twitter Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na Digg Pošalji "PRICA O PARADAJZU" na del.icio.us

Ažurirano 02.04.2008. u 10:17, autor: duka52 (slovne greske)

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Duki Lu (avatar)
    hehehe...i u Americi vazi ona ..."zrno po zrno pogaca..."
  2. hakim bej (avatar)
    valjda "kamen po kamen - pogaca"....
  3. STEFANOVIC (avatar)
    MA DA AMERI KOD NJIH SU MOGUCE OVE FORE