KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

duka52

KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI

Oceni ovaj blog
Da l je to nadolazeće proleće krivo da se događaju neke stvari ili su se one događale stalno samo što se nisu toliko vidjele, ne znam. U svakom slučaju sad ih malo bolje vidim pa su potakla neka razmišljanja. Možda zato što se događaju u mojoj blizini.

Neko već zna kako to ide. Sa 15 godina star ti je onaj od 23, sa 18 ona sa 28 već ti je stara baba koja se već trebala udati, pogotovo ako si počeo negde raditi ili obavljati kakvu praksu pa je trpiš svaki dan. Kad dodješ na 28 oni iza tebe su balavi a oni ispred tebe se pomalo pretvaraju u starce. One od 45 na dalje il od 50 već pretvaraš u fosile. Svih, osim svojih roditelja, zar ne? Oni su izuzeti. Za njih ćeš tako reći samo u nekoj ljutnji ili u nekom društvu da budeš u skladu. A ti? Ti, koliko god imao godina, l5, l8, 23, 28, 35... uvek si u onim pravim, najboljim. I uvek imaš ista prava na život i ponašanje kao i oni pre tebe.

A šta je s ljubavi?

Ti imaš pravo voleti, uživati u svojim ljubavima, deliti svoju patnju i sreću s bliskim osobama, sa 15, l8, 23, 28...to je normalno, zar ne? Al ne izgleda ti baš normalno kad ti sused, stric, ujak, poznanik od 45, 50 "prohoda" s nekom ženom, odmah je stavljen na oglasnu ploču i na razglas: vidi, prolupao stari, našao neku priležnicu (da ne budem ovdje cenzurisan). A još ako veza potraje i ne daj Bože čovek objavi da se ženi, već se postavlja hiljadu pitanja kojima sam daješ i odgovore: prolupao totalno, mora da ga je nečim smutila, možda ima para, sigurno ima kuću, vilu, nešto, ili ima on pa ga uhvatila ona...ili: vidi starce, fosile, fuj. Pa čuli smo to već, zar ne?

A šta je s našim roditeljima? Zaboravljamo da su i oni u nekim godinama. Jesu li trebali svoj brak raskinuti onda kad po našim viđenjima više nemaju pravo na ljubav? Zar mislimo da su oni još zajedno samo zbog nas? Ako je njihovo vreme prošlo, zbog čega su još zajedno? Za njih nećemo reći: vidi ih, fuj. Ili: prolupali su jer imaju jedan drugoga, još uvijek.

Stiže nam proleće a u njemu isto ono što je i pre bilo, samo to nismo vidjeli. Možda nećemo moć videti nikada.

Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na Facebook Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na Google Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na My Yahoo! Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na Live Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na MySpace Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na Twitter Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na Digg Pošalji "KOLIKO SMO (NE)PRAVEDNI" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Almsivi (avatar)
  Si lepo sve opisao.
  Samo meni su stariji ljudi bas privlacni.

  A fosili, hihi , ako covek pazi sta konzumira moze biti dugo godina
  jako mlad, i opet moja teorija- moze biti besmrtan. :wink:

  Meso, kafa, kokokola, cigarete, droga- sve ovo ubrzava starenje celija,
  i rastura mladost.
 2. Duki Lu (avatar)
  Da ,u pravu si....kad god si u nekim godima...bas te su one prave

  Sta je ovo sada? Pffff..ma to je...nekako s proljeca... .
 3. Glupachica (avatar)
  savrseno,potpuno se slazem sa tobom.