Lančana reakcija - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

acca blog

Lančana reakcija

Oceni ovaj blog
Ponestaje nam vremena.
Naselili smo i zagadili ovu planetu dovodeći je do ivice uništavanja.
Razaramo svoj svet samoubilačkim tempom.
Potrebna nam je revolucija u zagađenju.
To neće biti lako jer je svet postao zavisan od nafte.
Imamo ograničene izvore pa ratujemo da bi ih zaštitili.
Potrebna nam je nova tehnologija.
Ona ne sme da se traži, mora biti data svima.
Nalazimo se u snu. Rešenje postoji.
Odgovor je svuda oko nas.
Pogledajte. Voda. H2O. Dva dela vodonika, jedan kiseonika.
U ovoj čaši vode ima dovoljno energije da Čikagu nedeljama obezbedi struju. Vodonik je ono što nam treba.
Evo šta se dešava kad ga zapalimo.
Potpuno je čist. Možete da ga zapalite kad želite, u kolima, turbinama ili u svom podrumu pored kotla za grejanje.
Šta bi bilo kad bismo efikasno mogli da oslobodimo ovu energiju?
Preobratili bismo svet.
Možda bismo mogli da okončamo ratove.
Naravno, prvo moramo da ga navedemo da funkcioniše.

Lančana reakcija

Pošalji "Lančana reakcija" na Facebook Pošalji "Lančana reakcija" na Google Pošalji "Lančana reakcija" na My Yahoo! Pošalji "Lančana reakcija" na Live Pošalji "Lančana reakcija" na MySpace Pošalji "Lančana reakcija" na Twitter Pošalji "Lančana reakcija" na Digg Pošalji "Lančana reakcija" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. joca frljoka (avatar)
  acca,
  I ja volim vodu. Dunav.
  ..."I ceo dan sam na brodu - na velikoj crnoj traktorskoj gumi i od slame šešir stari ukradeni, s nekog strašila uz put i ja pod njim nizvodno curimo, nikuda ne žurimo." ...
  A vodu da cepamo nećemo, na to pravo ima samo Gospod Bog. Niti mi možemo vodom da šetamo. Pustinjom da. Elem, spas je u pustinjskom pesku za nas, a rešenje je već tu.
  Samo se čeka... a šta? Pa, to ne znam ja. Kažu, do daljnjeg je tajna i da zašipljeno leži u fijoki nekog jako moćnoga. Do tada ja sam na Dunavu, na traktorskoj gumi...
  acca, imam još jednu pocepanu traktorskoj gumu. Ako oćeš zakrpi je, pa nam se pridruži... Znam mesta gde ima smuđa. Ovih dana je opasno proradio na crviće, gliste i insekte.
  Pribor za pecanje ako nemaš ne brigaj, imam. Ponesi samo malo sreće sa sobom, nikad je nije dosta. Za ulov ne brini, ma nema da omane garant! Može da se ulovi velika riba...
  Ja sam vatao na tom istom mestu i do dvaipokila velikog smuđa. Štaaaaa! Jel ti meni ne veruješ! Ne lažem keve ti . Oćeš sad da se zakunem? Maaaaa dobroooo, ne ljutim se, znaaaaam da se shalish. Sa ulovom idemo kod mog prijatelja alasa Grigorija, on je Rus a živi sa Natalijom njegovom ženom u maloj kućici na obali Dunava blizu Rama. On će da nam pripremi ribu.
  Ih!... što on ume na jednostavan način da pripremi smuđa sa povrćem i pečurkama, sve prste da poližeš... Ma delikates! I supu od smuđa sprema odlično, ali dobro sad... kako ćemo supu da nosimo... talasi, ljulja se... ima sve da isprosipamao, bolje da ne nosimo. A spremljenu ribu možemo da jedemo i hladnu onako iz novina ako nam se baš žuri dalje da curimo nizvodno, jel tako?!
 2. acca (avatar)
  Odlično je tebi, Joco. Na Dunavu. Bacaš frljoke i pirka te rečni povetarac. Čuo sam da je tamo uvek promaja. Ona zdrava. Od otvorenih vrata prema svemu.
 3. joca frljoka (avatar)
  izgleda da me ti razumeš. Puše ali ne smeta...
  Nego, od nedavne akcije:"Pustinje se šire, prašume nestaju i sve je više ljudi, a sve manje obradivog zemljišta. Oranice i pašnjaci ustupaju mesto pustinjama...", ostale mi neke neprodate parcele u pustinji "X", neću pred svetom da ofiram o kojoj se pustari radi, a ti ćeš sigurno znati o kojoj je reč, te samo osnovno: jako je proždrljiva i, ima najkvalitetniji pesak! Cena povoljna, za blogere sa Krste takoreći badava. Mož se uzme od 10 ektara a na gore nema limit. Kupi pa nek stoji, leba ne traži.