na listi najboljih i najgorih poslova na svetu - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

djurdja5

na listi najboljih i najgorih poslova na svetu

Oceni ovaj blog
Za najbolji posao u 2010. godini proglašen je posao aktuara. Aktuari godišnje prosečno zarađuju oko 85.000 dolara. Smatra se najpogodinijim zato što nije stresan i podrazumeva rad u pozitivnom okruženju. Aktuar je stručnjak koji se bavi problemima finansijske neizvesnosti i rizika koristeći matematičke metode teorije verovatnoće, statistike i finansijske matematike. Posao aktuara uključuje analizu podataka iz prošlosti, procenu postojećih rizika i razvoj modela za projekciju budućih događaja. Najviše aktuara zaposleno je u osiguranju i penzijskom osiguranju.
Spisak
Najbolji poslovi

*

Aktuari
*

Softverski inženjeri
*

Analitičari kompjuterskih sistema
*

Biolozi
*

Istoričari
*

Matematičari
*

Asistenti advokata
*

Statističari
*

Računovođe
*

Stomatološki tehničariZbog rizika i opasnosti rad na naftnim bušotinama je proglašen najgorim poslom u 2010. Radi se po 12 sati na otvorenom, na pustinjskoj vrelini, po oluji na okeanu ili ciči zimi na Aljasci. Ovi radnici čak i ne idu kućama jer rade na izolovanim lokacijama na kojima uz teške uslove rada postoji i opasnost da budu napadnuti ili kidnapovani.

II
Drvoseče, koji su prošle godine imale titulu najgoreg zanimanja, ove godine su na drugom mestu liste najgorih poslova. U njihovom društvu na toj listi su i radnici u železari, farmeri i zavarivači, đubretari itd.
spisak
Najgori poslovi

*

Radnici na naftnim bušotinama
*

Drvoseče
*

Radnici u železari
*

Farmeri
*

Zavarivači
*

Đubretari
*

Taksisti
*

Radnici na građevini
*

Anketari
*

Poštari

Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na Facebook Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na Google Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na My Yahoo! Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na Live Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na MySpace Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na Twitter Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na Digg Pošalji "na listi najboljih i najgorih poslova na svetu" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari