Осмаци боље решили тест из српског језика - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Упис ученика у средње школе

Осмаци боље решили тест из српског језика

Oceni ovaj blog
Осмаци који су конкурисали за упис у средње школе, имали су ове године лошије резултате на квалификационом испиту из математике, док су на тесту из српског били бољи него раније.

Како је Танјугу рекао председник Републичке уписне комисије Богољуб Лазаревић, просечан број бодова на тесту из математике на нивоу Србије је 9,88 док је прошле године био 11,42. То је за 1,54 бода мање него 2009. године, а према Лазаревићевим речима, ове године забележен је и већи проценат ђака који на математици нису остварили ниједан бод.


Таквих је било 2,87 одсто, рекао је он и подсетио да је 2009. године на испиту из математике мање од једног бода, освојило 1,02 одсто ђака.

Када је реч о резултатима теста из српског језика, просечан број бодова је 12,42, док је прошле године просек из тог предмета био 11,53. Њих 0,99 одсто није остварило ниједан бод на српском, а таквих је лане било 1,03 одсто, рекао је Лазаревић, наводећи да је на квалификациони испит изашло око 71.000 кандидата.


"Распоред ученика по школама, смеровима гимназија и образовним профилима, као и сам упис заказани су за 7. и 8. јул, а до тада још неколико пута се може проверити тачност листе жеља", рекао је Лазаревић.

Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na Facebook Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na Google Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na My Yahoo! Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na Live Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na MySpace Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na Twitter Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na Digg Pošalji "Осмаци боље решили тест из српског језика" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Alisa_U_Zemlji_Chuda (avatar)
    Kad sam ja polagala, matematiku odrala, srpski slabo...
    Sad za fax iz srpskog 13 od 20. Meni dosta