Prvenac - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Joliva

Prvenac

Oceni ovaj blog
Počinjem da pišem blog. Mislim, znam, upoznata sam šta to znači, kako bi to trebalo da funkcioniše, ali nekako sve što je moderno i ovovremensko uvek mi je bilo strano. Valjda je to tako kad te vaspitava trula buržoazija.
Kad već počinjem, daj da pišem valjano. Sve knjige o stilu koje sam pročitala mi se motaju po glavi: Aristotelovo ,, Peri poitiki'', pa još Kurcijus, Velek i Vorin, Dragiša Živković... Ne vredi. Džabe sam učila škole.Ovo je vraški težak posao!
Kako da počnem? Kako da završim? Hej, ja još ni počela nisam, a već bih da završim...
Uvek mi padne na pamet Jare iz ‚‚ Kamiondžija" i onaj čuvena epizoda kada on treba da napiše sastav na temu ‚‚Najsrećniji dan u životu" i dobija inspiraciju pet minuta pred kraj. I taman što se čovek pošteno "zauktao", ode vreme!
I uopšte, zašto ja moram da pišem blog? Zbog popularnosti? Ne. Zbog mame i tate? Neeee. Zbog para? Paaa, moglo bi, ali nisam sigurna da bih bila toliko simpatična širokoj čitalačkoj masi. Možda me pročitaju, možda im se i svidim, ali takva satisfakcija mi neće biti dodeljena. Zbog čega, onda? Valjda zato da se i ovaj moj, mali,slabašan glas naroda čuje i pročuje u zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu.
Pitam se sad, šta je to bloger? Da li je voce populi? Ili glas običnog čoveka, njegovih strahova, želja i htenja? Odakle crpeti inspiraciju? Sad tek shvatam kako je teško bilo pisati za pare i kako su pisci jeli gorak hleb.
I kako da te nazovem, moj prvi blogu? Do sad sam evo pet puta menjala ime i verovatno ni ovaj naziv neće valjati. Ali, hajde da probam. Treba biti hrabar. Ma, kud puklo da puklo, pišem!

Pošalji "Prvenac" na Facebook Pošalji "Prvenac" na Google Pošalji "Prvenac" na My Yahoo! Pošalji "Prvenac" na Live Pošalji "Prvenac" na MySpace Pošalji "Prvenac" na Twitter Pošalji "Prvenac" na Digg Pošalji "Prvenac" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. LJILJA MMM (avatar)
  Ajde........
 2. hakim bej (avatar)
 3. pely (avatar)
  Srean početak pisanja.
  Ažurirano 23.06.2010. u 12:28, autor: pely
 4. NeshaDeBeli (avatar)
  Ne misli ! Piši !
 5. Prisoner (avatar)
  Sad tek shvatam kako je teško bilo pisati za pare i kako su pisci jeli gorak hleb.
  To je posao prokletnika.
 6. spiholog (avatar)
  P*I*Š*I!!!
  Jer imaš dara, a darovi su nam dati da bismo ih koristili i podelili sa drugima...