.. još .. o granici .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. još .. o granici ..

Oceni ovaj blog
.. sve će na dobro okrenuti ako susjedu crkne krava .. tako su govorili jedanput .. a ja sam to zapamtio od jednog starog direktora ..
.. željeti nekome zlo .. još nije strašno .. mislim da je to izraz slabosti .. u svijetu u kojem je jedino naše mjerilo .. vrijednosti u odnosu na žiku .. gdje smo stalno na kantaru .. i žika stalno sa druge strane .. gdje stalno svijetom nosimo ogledalo .. stavljamo uz svakog žiku .. i uspoređujemo .. mislim da je logično .. prirodno .. i ne naročito zlo .. željeti drugim loše .. jer jedino tako dobivamo bez napora ..
.. i to je izraz slabosti .. neko nekom želi loše .. znači da je .. jadnik .. slab ..

.. i željeti nekom smrt je slično .. ali ne baš isto ..

.. u kom mi se trenutku to .. otvorilo ..
.. u nekom si poslu .. i osjećaš pritisak .. neko te **** i ne vidiš logike .. .. pokušavaš sve ali logike nema .. postoji samo jedna logika .. želi te uništiti ..
.. dok si u tome psuješ plačeš .. ali teško vidiš .. to uspjevaš vidjeti kada se malo odmakneš .. .. tako i ja ..
.. gledao sam jednog .. poslodavca .. i jednog .. posloprimca .. radnika ..
.. radnik dovoljno i pametan i stručan .. gledam ga .. i nema dizalice .. i govorim mu .. u ovoj tvornici nebi trebala nikome više nego tebi .. dovoljno si pametan .. dovoljno si tu .. dovoljno bi para imao i za to da sam sebi priskrbiti .. a nemaš .. .. ovdje neki ***** ne valja ..
.. i onda mi ispriča ..
.. kada je krenuo raditi kao kooperant bila neka dizalica i dogovorili se da ju on uzme .. to .. devedeset i neke .. ali .. ovaj .. jedan .. bio protiv kooperacije .. i protiv raznih stvari .. i protiv toga da mu posudi kramp da bi kopao rupu za dizalicu .. a kada je dizalicu trebalo postaviti sjetio se ovaj .. da dizalicu ne da ..
.. vjerovatno prije nije ni shvaćao da dizalica vrijedi .. jer njemu nije trebala ..
.. dobro .. jebi ga .. ode dizalica u ***** .. ali od tada prošlo dvadeset godina .. sto puta se to moglo rješiti ..
.. ne nije se moglo .. radnik to zna ..
.. da je bilo što pokušao .. da je sam kupio .. ovaj bi ga bio uništio ..
.. jer ne postoji nikakav zakon koji bi bio vezan uz posao ..
.. mogao bi radnik raditi više .. jeftinije .. bolje .. mogao bi raditi bilo što .. na ***** se postaviti .. ništa nije važno .. radnik mora prihvatiti svoj položaj stoke .. i tek onda sve štima ..
.. o drugome ne smije razmišljati .. i to obojica znaju ..

.. poslije sam gledao razne druge situacije po tvornici .. i svoj položaj .. u tom svjetlu .. i potpuno sam uvjeren da nema drugog zakona ..

.. ovaj se radnik bio .. devedeset i neke .. odvojio od .. stada radništva .. i otišao raditi kao privatnik .. kao kooperant .. .. i njegovi bivši drugovi o njemu imaju mišljenje kao o škrtom i pomalo zajebenom .. i to što ga sistem **** pomalo i podržavaju ..
.. a on shvaća taj odnos kao potpuno normalan .. na nekome je da te može jebati .. i taj koristi svoju mogućnost .. bez obzira šta ti moraš kod toga prihvaćati .. trebaš li biti sluga rob pas ili štakor .. jednostavno .. slaba sreća ..

.. ono što ja govorim .. je to .. u jednom trenutku čovjek mora znati da je granica pređena .. jer nije sve ljudsko i nije sve za ljude ..

.. ovo što ja govorim .. strogo je osobno ..
.. ovo ništa ne važi kada se dvojica nađu i jedan predloži da se nekog trećeg ubije ..
.. ovo .. naravno .. ništa ne važi .. kada neko skuplja raju .. u obranu kakih domovina .. ili otađbina ..
.. ovo važi samo tamo gdje čovjek može uzeti .. sebe .. u ruke .. gdje čovjek može postaviti .. svoj zakon .. svoj zakon svijeta ..

---
.. o aristotelu i bernardiću ..

Pošalji ".. još .. o granici .." na Facebook Pošalji ".. još .. o granici .." na Google Pošalji ".. još .. o granici .." na My Yahoo! Pošalji ".. još .. o granici .." na Live Pošalji ".. još .. o granici .." na MySpace Pošalji ".. još .. o granici .." na Twitter Pošalji ".. još .. o granici .." na Digg Pošalji ".. još .. o granici .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari