.. o odluci .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. o odluci ..

Oceni ovaj blog
.. neki visoko cjene namjeru .. neki volju .. i razumijem to .. .. recimo .. shvaćam to kao težnju .. kao pritisak prema nečemu .. nekom cilju ..

.. ja visoko cjenim odluku ..

.. mislim da bi se svijet prorjeđivao kao zahvaćen atomskim ratom .. kada bi ljudi mogli ubijati mislima ..
.. ali mislim da bi mnogi odustali od toga da ubiju nekog žiku .. već za pola sata .. ili dan ..
.. kada bi ja mogao ubijati .. bez straha od kazne .. ja bi .. na spisku imao .. tek nekoliko .. recimo .. mogao bi njihova imena navesti .. gotovo bez .. emocionalne vezanosti ..
.. a to je rezultat odluke ..

.. mnogo puta ti dođe da nešto napraviš .. i mnogo puta od toga odustaneš i mnogo puta je to dobro .. to što si odustao .. .. ali .. to uvjek nečim plaćaš ..
.. recimo .. pred sobom imaš nekog hitlera .. i taj te stavlja u položaj stoke .. .. normalno je i ispravno željeti mu smrt .. .. u suprotnom .. sadiš .. u svoj mozak .. svoju stočnost ..

.. recimo .. moji su .. prijatelji .. na listi .. pod klauzulom .. .. nemam nikakvih moralnih problema da ga ubijem .. ako se ukaže takva prilika koja bi me oslobodila kazni i progona komšiluka .. on je mrtav ..

.. kako je teško moguće naći uvjete u kojima bi se ja mogao izvući .. oni su praktično sigurni .. ali ja svoju odluku ipak visoko cjenim ..
.. jedno .. što uvjeti ne moraju ostati uvjek isti ..
.. a drugo .. što tako definirana odluka nije zabetonirana u sadašnjem obliku .. u nekim uvjetima .. ja mogu preuzeti da nekoga ubijem .. po svaku cjenu .. prihvaćajući konzekvence .. u koliko odlučim da je ugrožena neka moja granica .. ukoliko bi inače morao prodavati dio sebe ..

.. odluku držim kao svjetionikom .. postavljenim negdje .. i tebi je znak .. i ne traži stalno nastojanje .. ne traži stalnu namjeru .. ti se opustiš i prihvaćaš sve .. izdržavaš čak i gora sranja nego inače .. jer znaš .. ako neko pređe crtu mrtav je ..

.. nekako mi uz to ide prokletstvo ..
.. riječi su uvjek teže nego što se misli .. a prokletstvo je riječ koju nebi trebalo lako koristiti .. ali .. jednom upotrebljena .. nebi ju trebalo ni povlačiti ..

.. suština .. polazna točka svega je ova .. ja sam .. nešto .. u svojim rukama .. ja sam svoj zakon .. ne pristajem da budem bilo što samo zbog okolnosti .. a ako na to pristanem .. tome treba prethoditi odluka ..

Pošalji ".. o odluci .." na Facebook Pošalji ".. o odluci .." na Google Pošalji ".. o odluci .." na My Yahoo! Pošalji ".. o odluci .." na Live Pošalji ".. o odluci .." na MySpace Pošalji ".. o odluci .." na Twitter Pošalji ".. o odluci .." na Digg Pošalji ".. o odluci .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. sanja* (avatar)
    .. znam za to pod klauzulom ..
  2. Lilyth (avatar)
    Gde je ta tvoja granica i kako si je nasao?