SRCE I VOLJA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

SRCE I VOLJA

Oceni ovaj blog
Gora smrt od psihološke ne postoji. Smrt tijela je smrt staništa, ne stanara. Ali kad stanar umre, kuća je sablasno prazna.

Nepripremljen čovjek ne bi mogao da izdrži ni jedan jedini trenutak suočavanja sa stvarnim stanjem stvari. Mi se smijemo majmunima zbog toga što su nam fizički i po ponašanju toliko slični. Kada kažem daje velika većina čovječanstva potpuno mrtva, ja samo iznosim činjenicu. Ponekad bih i sam volio da je to tek mišljenje, prolazno kao i svako drugo. Mišljenje nam uliva snagu da vjerujemo da će se situacija izmijeniti nabolje, ali mi ne razumijemo da smo zbog mehaničkog mišljenja obustavili napredak ka ljepšem i boljem, da smo izvršili samoubistvo i postali tek bespomoćne mašine koje očekuju pomoć od spolja – kao da su životne okolnosti automehaničari!?

Situacija zavisi od čovjeka, a mašina od situacije. To je razlika između lica i maske. Skinuti masku možemo svjesnošću. Voljom. Srcem. Posmatraj svoj svakodnevni život što pažljivije možeš, ostani tih iza misli, slika, emocija, sjećanja. To je svjesnost. Primijetićeš da je većina onoga što smatraš “sobom” samo mozaik sastavljen od kamenčića – roditelja, društva, poznanika, škole, statusa i slično. Shvatićeš da je rad na sebi borba za sebe. To je volja.

I konačno, kad se mehanizmi odstrane, vidjećeš svijet oko sebe u pravom svijetlu, i nećeš osjetiti strah već samo ljubav i saosjećanje. To je srce.

/preuzeto sa interneta/

[IMG]http://www.mudremisli.com/wp-content/uploads/2009/12/tisina.jpg[/IMG]

Pošalji "SRCE I VOLJA" na Facebook Pošalji "SRCE I VOLJA" na Google Pošalji "SRCE I VOLJA" na My Yahoo! Pošalji "SRCE I VOLJA" na Live Pošalji "SRCE I VOLJA" na MySpace Pošalji "SRCE I VOLJA" na Twitter Pošalji "SRCE I VOLJA" na Digg Pošalji "SRCE I VOLJA" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari