KRUG ZLA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

KRUG ZLA

Oceni ovaj blog
Bio jedan kralj koji je bio toliko okrutan i nepravedan da su svi njegovi podanici željno iščekivali njegovu smrt ili barem svrgavanje sa prijestola. Međutim jednoga dana on ih je sve iznenadio objavivši da okreće novi list u svome životu. “Nema više surovosti, nema više nepravde”, obećao je i držao se svoje riječi. Od toga dana on je u cijelom kraljevstvu bio poznat pod nadimkom, “Plemeniti gospodar.”

Mjeseci su prošli nakon njegove transformacije i jednoga dana jedan od njegovih upravnika skupio je dovoljno hrabrosti da ga upita: ”Gospodaru, šta vam se desilo toliko važno da se tako iznenada promijenite?” Kralj mu je odgovorio: “Dok sam jednoga jutra jahao kroz moju šumu, vidio sam da jedan od mojih pasa juri lisicu. Lisica je uspjela da se domogne svoje jazbine, ali ju je ipak pas uspio ujesti za zadnju nogu i tako je rani i ostavi ubogu za cijeli život. Kasnije sam odjahao u selo i vidio kako taj isti pas laje na nekog čovjeka. Čovjek bez razmišljanja uze poveći kamen, baci ga na psa i slomi mu nogu. Čovjek od straha poče užurbano da trči putem i tu naleti na konja koji ga pregazi i smrska mu koljeno. Konj pak nastavi mahnito da trči, ali pade u neku rupu koju nije vidio i slomi obe noge. Svjedočeći svim tim događajima, pomislio sam: ”Zlo privlači zlo. I ako i ja nastavim da činim zlo, sigurno će se i meni nešto loše desiti. Tako da sam odlučio da se promijenim.”

Njegov upravnik izađe napolje uvjeren da je konačno došlo vrijeme da se kralj zbaci sa prijestola.

Zaokupljen mislima nije ni primjetio stepenice ispred sebe. Pade i slomi vrat.

Arapska priča

[IMG]http://www.mudremisli.com/wp-content/uploads/2009/09/kreis-rot.jpg[/IMG]

Pošalji "KRUG ZLA" na Facebook Pošalji "KRUG ZLA" na Google Pošalji "KRUG ZLA" na My Yahoo! Pošalji "KRUG ZLA" na Live Pošalji "KRUG ZLA" na MySpace Pošalji "KRUG ZLA" na Twitter Pošalji "KRUG ZLA" na Digg Pošalji "KRUG ZLA" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari