IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Maha-maja

IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler

Oceni ovaj blog
THE MOTHER OF GYPSY SOUL


Poznata i kao “majka ciganske duše”, Ljiljana Buttler je rodjena 1944. godine u Beogradu, ali se sa majkom, koja je bila takodje pevačica, preselila još u detinjstvu u Bosnu.
Nakon majčine smrti, još kao veoma mlada devojka, počela je da peva kako bi zaradila za život i školovanje. Vrativši se u Beograd, pevala je u Skadarliji, a početkom 80-ih počela je da nastupa i na velikim koncertima.

Uoči raspada bivše Jugoslavije, preselila se u Nemačku, a tek posle 2000. godine ponovo su je otkrili Šaban Bajramović i Mostar Sevdah Reunion, sa kojima je ostvarila i trijumfalan povratak na scenu.

Nastupala je i na najvećim evropskim festivalima vorld muzike, kao što je čuveni Womad.

Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na Facebook Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na Google Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na My Yahoo! Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na Live Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na MySpace Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na Twitter Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na Digg Pošalji "IN MEMORIAM- Ljiljana Petrovic Butler" na del.icio.us

Ažurirano 29.04.2010. u 00:45, autor: Maha-maja

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. SibirskiTigar (avatar)