INDIGO DJECA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Balkanska duša

INDIGO DJECA

Oceni ovaj blog
[IMG]http://www.mojdoktor.hr/slike/Clanci/indig2.jpg[/IMG][IMG]http://www.mojdoktor.hr/slike/Clanci/indig2.jpg[/IMG]


[COLOR="DarkOrchid"][B][I] Ovaj tekst posvecujem mom dobrom prijatelju,koji je jedno pravo indigo dijete Fascinira me svojim stavovima,idejama....ostroumnoscu Da,pravi mi je prijatelj, iako je znatna razlika u godinama izmedu nas...ali tu razliku ni ne primjecujem,jer on odskace od svojih vrsnjaka Iako ima samo 15 godina,od njega mozete svasta zanimljivo cuti i nauciti Kazu da danas ima puno indigo djece,ali ja bih rekla da se malo pretjeruje i izlazi iz okvira "indigo"...talentovana su to djeca,ali nisu svi indigo..[/I][/B][/COLOR]

[COLOR="Navy"][B][I][U] Indigo djeca su fenomen sve zastupljeniji u medijima.Prva indigo djeca pocela su da se radjaju 1977 godine.a,najvise su se radjali od 94 do 96 generacije... [/U][/I][/B][/COLOR]

[COLOR="Navy"][B][I] Indigo djecu karakterise duh ratnika, budući je njihova kolektivna svrha uništiti zastarjele metode koje nam više ničemu ne služe.

Pojam "indigo djeca" se sve više koristi u svijetu, a označava posebnu vrstu djece koja su na ovaj svijet došla s ciljem da pomognu duhovni rast čovječanstva i nauče nas živjeti u većoj harmoniji i miru. Mnogi ih opisuju kao duhovna bića koja su se u naše doba došla masovno utjeloviti kako bi ubrzali i potpomogli cjelokupnu preobrazbu čovječanstva prema višim razinama svijesti


*Vidovnjaci tvrde da ih možemo prepoznati po osobitoj boji njihove aure koja je boje indiga ili ljubičasto tamnoplava. Indigo boja simbolizira čeonu čakru, ili takozvano treće oko, energetski centar odgovoran za intuiciju i psihičke sposobnosti. Indigo djeca su i dobila ovo ime zbog pretpostavke da je kod njih ovaj centar potpuno otvoren. Nekada su ih zvali i "električno plavima" ili "kobaltnima" zbog različitih nijansi visoko-frekventnih zračenja njihovih aura. Indijanci su također prepoznavali posebnu vrstu djece te su ih nazivali Djecom Sunca, drugi autori koriste naziv Milenijska djeca, Djeca novog sna itd.


* Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetnu mudrost i cjelovitost, često se sjećaju svojih prošlih života, odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih vrsta te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planeti Zemlji . Često su u kontaktu s duhovnim svjetovima, većina njih vidi anđele i eterični svijet te razgovaraju sa životinjama i drvećem.

Indigo djeca su najčešće ugodna, brižna i puna ljubavi i zaista žive u sadašnjem trenutku.

*Za njih birokracija kao da ne postoji. Neki bi ih nazvali i izvrsnim manipulatorima. Odbijaju slijediti zapovjedi i upustva osim ako im zaista dobro ne objasnite zašto bi nešto trebali napraviti. Ne možete im nabiti osjećaj krivnje -jednostavno morate imati snažne argumente. To su ona djeca koja nam postavljaju bujice "nemogućih" pitanja (na koja mi i prečesto ne znamo odgovor)

*Mnogi su indigovci, mladi i oni stariji, strastveni zaljubljenici znanstvene fantastike, mitologije, priče o vilama i čarobnjacima, parapsihologije,zapravo svega što inspirise i potiče njihovu maštu i predstavlja im intelektualni izazov. Skloni su povlačenju u intimni svijet knjiga i mašte i zapravo preferiraju samoću ili uski krug bliskih osoba. Velike gužve ih pomalo plaše i odbijaju.

* Indigo djeca su često frustrirana lošim načinima na koje se neke stvari rade te znaju bolje načine. Karakterise ih i ekstremna fizička i emotivna osjetljivost. Izuzetno su osjetljivi na intezivne mirise, buku, vrućinu, jarke boje i gužve.Nužna im je povremena samoća, tišina i mir. Potrebno im je vrijeme za njih same kako bi obnovili svoje (spiritualne) baterije.

*Indigo djeca imaju snažno razvijenu intuiciju. Naravno često nisu svjesna da se radi o tome, katkada se to događa kroz snove ili vizije, ponekad kroz niz podudarnosti koje povremeno primjećuju, a najčeće se radi o jednostavnim slutnjama koje se ostvare. Drugima se može činiti da su iznimni srećkovići, jer im se mnoge želje ostvaruju, ali indigo djeca znaju da smo mi sami stvaratelji svoje sreće i jednostavno se ravnaju po tom zakonu, usklađujući se s ritmovima prirode i svojim Višim vodstvom.

*Indigo djeca posjeduju izuzetan detektor laži. Takva djeca imaju duboke, mudre, "stare" oči kojima kao da gledaju ravno u vašu dušu i kojima je nemoguće slagati. Laži i manipulacije ih zbunjuju, rastužuju i razljućuju-posebno ako su zlonamjerene. Stoga, često postaju gorljivi istjerivači pravde i istine. Obično, upravo indigo djeca "stoljetne" porodicne drame i tajne iznose na svjetlost dana.

*Osjećaju se povezana sa svim ljudima te katkada sa sobom nose strašan osjećaj boli i univerzalne patnje. Događa se i da ova djeca na sebe preuzimaju ulogu roditelja (roditeljima, braći i sestrama, ostaloj djeci, svijetu) još u najranijoj dob te postaju "starmala" i čitav život na leđima nose tu nepotrebnu, preveliku odgovornost. Jako rano su sposobna apstraktno razmišljati te su iznadprosječno inteligentna i nadarena.

*Na žalost često se događa da izuzetna senzibilnost i talenti indigo djece naiđu na nerazumijevanje i ismijavanje, njihove se vizije i mudrost često smatraju poremećajem, bolešću ili u najblažem slučaju rezultatom bujne mašte. Mnoga su od ove djece svrstana u kategoriju poremećaja u ponašanju, poremećaja deficita pažnje (ADD - Attention Deficit Disorder) ili nekog drugog oblika hiperaktivnosti jer se smatralo da imaju problema s pažnjom, disciplinom te se teško koncentrisu na nastavne sadržaje. Međutim, čini se da zapravo obrazovni sustav nije dorastao njihovim sposobnostima i da se ovakva djeca jednostavno dosađuju zbog sporosti i preplitkog sadržaja informacija koje im se u većini škola nude.[/I][/B][/COLOR]
[IMG]http://www.24sata.hr/slika/djecak---genijalac-12-tvrdi-da-je-zivio-na-marsu_550x386n_70616.jpg[/IMG]
Dječak Boris Kipriyanovich (12) indigo dijete iz Volgograda tvrdi da je živio na Marsu i predvidio je kraj svijeta između 2009. i 2013. godine

Indigo deca su samouverena,ne prizanju kanone i odbacuju pravila.Deca koja odbijaju da se uklope u okvire koje su iscrtale stare generacije.Njima je nemoguce upravljati.Odbacuju autoritete.Indigo deca upijaju znanje kao sundjer,narocito ako im se dopada ono o cemu uce.Oni nose u sebi kosmicku osobinu koja nedostupna ostalom svetu.Njihovo ponasanje je kraljevsko,kao da su dosli na svet u narocitoj misiji,nerazumljivoj odraslima.Zbog toga se ponasaju na nacin nerazumljiv starijim generacijama.Indigo deca ne reaguju na optuzbe, na primedbe, ako po njihovom sudu nisu osnovane.Oni nikad ne pokazuju osecanja,jednog trenutka mogu da se vesele a posle nekoliko minuta da sede apaticno, a vidljivo je da razmisljaju o necemu sto samo oni znaju.

Pošalji "INDIGO DJECA" na Facebook Pošalji "INDIGO DJECA" na Google Pošalji "INDIGO DJECA" na My Yahoo! Pošalji "INDIGO DJECA" na Live Pošalji "INDIGO DJECA" na MySpace Pošalji "INDIGO DJECA" na Twitter Pošalji "INDIGO DJECA" na Digg Pošalji "INDIGO DJECA" na del.icio.us

Ažurirano 28.04.2010. u 12:26, autor: gost 222551

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. adeptus (avatar)
  Odlično Kiki...
 2. sveznalo (avatar)
  Auuuuu, fantastican blog... Kiki, Kiki, de saznajes sve ovo...
 3. Emin@ (avatar)
  Divan blog
 4. lejla.al.dbuni (avatar)
  Divna,blagoslovena su ova "indigo deca"...

  Veoma lep tekst koji budi nadu u neko bolje novo Sutra..

  Kitikiki..zahvaljujem!
 5. gost 222551 (avatar)
  [QUOTE=lejla.al.dbuni;bt86972]Divna,blagoslovena su ova "indigo deca"...

  Veoma lep tekst koji budi nadu u neko bolje novo Sutra..

  Kitikiki..zahvaljujem![/QUOTE]
  Da bas tako.... indigo djeca su blagoslovena Posebni su i prosto ne mozes a da ih ne volis,kad zrace posebnom energijom kakvu ni kod koga nisam osjetila Imala sam to zadovoljstvo da upoznam dvoje takve djece...i zaista sam srecna zbog toga....:)
 6. lepos (avatar)
  [IMG][/IMG]
 7. Адриан (avatar)
  Vrlo lep tekst..