.. o bolesti .. i o vračevima .. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

alim

.. o bolesti .. i o vračevima ..

Oceni ovaj blog
.. negdje sam bio vidio ovo ..
.. da i vrač i liječnik postižu uspjeh u ovom slučaju .. kada bolesniku pokažu kako izgleda zdravlje .. i kada bolesnik to želi prihvatiti ..
.. i nakon toga više nisu potrebni ..

.. kao i liječnika .. moglo bi se pretpostaviti da i vračeva ima raznih ..
.. recimo .. jedni bi poznavali nekakve trave .. i te bi trave mogle imati efekte lijekova .. na sličan način kao što liječnik da tablete vrač bi mogao nekome reći jedi više toga .. ili onoga .. i moglo bi valjati ..

.. ali .. liječniku priznajemo da u hijerarhiji čovjeka stoji .. nisko .. dodaje tvari .. usklađuje njihovu količinu .. i jedva da ga zanima usklađivanje materjalnih tokova ..

.. vrač je .. možda .. mnogo pametniji ..
.. moguće je da zna da usklađivati treba čovjeka .. mnogo na višem nivou .. kako bi sam čovjek .. nakon toga .. uskladio tokove svojih tvari .. a ti bi tokovi držali i tvari .. u dobrim granicama ..
.. a ako je tako .. onda je i njegova strategija druga ..
.. on može koristiti svašta ..
.. može koristiti lijekove .. ali i otrove .. njegov je strateški cilj .. uzdrmati čovjeka .. protresti ga ..
.. njegova bi strategija svakako trebala uzeti u obzir .. duhove i božanstva .. i njima prestrašiti čovjeka .. ili njima .. pomoći .. čovjeku .. jer su baš duhovi .. na onom nivou .. na onom psihičkom nivou .. na kojem želi djelovati na bolesnika ..
.. čak i dovesti čovjeka blizu smrti .. može biti od koristi .. kao .. pizdo .. hoćeš li to ..
.. pogotovo droge .. trans ..
.. ali .. jebi ga .. uvjek sa mogućnošću da čovjek .. u tom stanju .. prihvati i smrt .. ili .. cjela komplikacija i može biti baš u tom smjeru .. da se čovjeku pokaže kako je crna smrt ..

.. dakle .. vrač .. u procesu liječenja .. može biti .. nesigurnija varijanta .. ali obuhvaća područje .. koje može biti .. veoma interesantno ..

Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na Facebook Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na Google Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na My Yahoo! Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na Live Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na MySpace Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na Twitter Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na Digg Pošalji ".. o bolesti .. i o vračevima .." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. sanja* (avatar)
    .. ma ja svakako glasam za vrača ..