NAJVEĆI DAR - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

NAJVEĆI DAR

Oceni ovaj blog
Život je samo prilika da obogatimo živat sam po sebi. Mi učimo čak i hodanje, zar ne? Da bi išao preko svojih mogućnosti, ti prvo moraš da znaš kolike su tvoje mogućnosti. Tek tada može biti reći o prevazilaženju.

Ako ti je prirodno potrebno malo sna, onda voljna tehnika bdijenja nije za tebe, ali ako si fizički lijen i ako voliš da jedeš, karma joga i upavas (post) će ti sigurno pomoći da ojačaš volju. Voljna tehnika koja ti se najmanje dopada krije najveći dar. Ako si najizrazitije mehaničan dok pričaš, praktikuj mounu (ćutnju), a ako ti je dosadno kad si sam, jednom nedeljno se povuci u izolaciju, ekanath (samoću).

Rad na sebi ne može da bude improvizacija. Po mom vlastitom iskustvu, imamo nekoliko opasnosti: mazohizam, spiritualna ambicioznost, avanturizam i poređenje.

Duhovno ambiciozan čovjek ne mora biti avanturista. Avanturista je onaj što isuviše rizikuje, onaj koji voli da iskušava ivična stanja, onaj koji sočnije osjeća život kada se približi smrti. Ambiciozan čovjek je, s druge strane, nestrpljiv, ali ne voli da se kocka sa psihofizičkim zdravljem.

Rad na volji može ozbiljno da ugrozi psihičko zdravlje i pogorša bolest onih koji vole da rizikuju. Spiritualnog pada se uglavnom plaše oni koji čuče na zemlji. Njima se zasigurno nikada ništa neće desiti. Rad na volji može da naruši i fizičko zdravlje, ali sve su to samo izgovori kukavica. Inteligencija i smjelost su savršena zaštita. Čitavog života se, u strahu, skrivamo od života, i na kraju su nam svi drugi krivi. Uporno izbjegavamo sve ono što ima snagu da nas probudi, a u međuvremenu se uspavljujemo stvarima, pojmovima i idejama – ne primjećujući apsurd.

/preuzeto sa interneta/

[IMG]http://www.mudremisli.com/wp-content/uploads/2009/12/nada.jpg[/IMG]

Pošalji "NAJVEĆI DAR" na Facebook Pošalji "NAJVEĆI DAR" na Google Pošalji "NAJVEĆI DAR" na My Yahoo! Pošalji "NAJVEĆI DAR" na Live Pošalji "NAJVEĆI DAR" na MySpace Pošalji "NAJVEĆI DAR" na Twitter Pošalji "NAJVEĆI DAR" na Digg Pošalji "NAJVEĆI DAR" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari