LJEPOTA NIJE KRAJ - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

LJEPOTA NIJE KRAJ

Oceni ovaj blog
Strah može biti velika smetnja pri posmatranju. On poprima najrazličitije oblike, iako ne mora biti isključivo vizuelan; može biti i taktilan, auditivan, iracionalan, konkretan ili apstraktan, ali strah je strah, bez obzira na nivo i način ispoljavanja.

Pri običnom posmatranju, nas uopšte ne zanima kvalitet i estetska vrijednost posmatranog. Međutim, ako istinski posmatramo ne ostaje nam vremena da vrednujemo, analiziramo i kategorizujemo, jer kroz sve ove procese počinje poistovećivanje, a prestaje posmatranje… Ukoliko je to moguće, poželjno je posmatrati i strah, posmatrati analitične misli, emocionalne reakcije, sve. To je meditacija: registrujem sve, ne reagujem ni na šta.

Ako ipak reaguješ onda si slobodan da registruješ reakciju, tj. da prekineš beskonačan niz besmislenih psiholoških reakcija na sve i svašta. Kad ti se pri posmatranju vlastitih reakcija pojavi silno nezadovoljstvo i nesigurnost, onda se nezadovoljstvo i nesigurnost silno posmatraju. Ljepota življenja prirodna je posljedica življenja koje je svjesno, bujno i cjelovito.

Unutrašnji sukobi, kao odraz spoljašnjih, predstavljaju prekid u posmatranju. Kada se sukob voljno ili spontano prekine, ljepota je opet vidljiva onom ko može da je posmatra. Ljepota je u posmatraču, ne u posmatranom. Život je u posmatraču, ne u onom što se životom smatra.

Ljepota nije kraj. Nastavi s posmatranjem.

/preuzeto sa interneta/

Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na Facebook Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na Google Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na My Yahoo! Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na Live Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na MySpace Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na Twitter Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na Digg Pošalji "LJEPOTA NIJE KRAJ" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari