ŽENE ZNAJU - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

ŽENE ZNAJU

Oceni ovaj blog
Izgubio sam suprugu u jesen 2004. godine. Brak nam je trajao samo 7 godina. S tim da smo zadnje dvije proveli uglavnom po bolnicama, u očajnoj borbi sa rakom. Koju smo na kraju i izgubili.
Za vrijeme našeg porodičnog života supruga je imala običaj da nas, za svaku godišnjicu naše svadbe, uslika zajedno. Nakon toga sliku bi stavila u predivan ram i okačila na zid u hodniku.
- Neka ih tu! To su najsrećniji trenuci našeg života… – govorila bi svaki put. I dok nije umrla, imali smo sedam takvih slika.

Jedne noći 2003. godine, napravio sam veliku glupost. Najveću grešku u svom životu – prevario sam je sa drugom ženom. A istovremeno, gotovo neprestano sam joj se kleo u moju ljubav prema njoj i kako ću joj ostati vjeran cijeloga života.

Dvije sedmice prije njene smrti, skupio sam snage i rekao joj za to. Ona me pogleda, nasmija se nekako čudno i reče: – Znam!

Prije otprilike mjesec dana, kada sam, kao i obično, bio sam u kući, po ko zna koji put zagledao sam se u naše slike na zidu. I odjednom oko mi privuče ram na jednoj slici. Pogledao sam malo bolje i vidio slovo V. Na moje zaprepaštenje vidio sam da je na svakom donjem desnom uglu rama bilo urezano po jedno slovo! Ovo su bila slova:

V – I – D – I – I – Z – A

Odmah sam podigao svaki od ramova i pogledao zid iza njih. Ali tamo nije bilo ničega. I dok sam se čudio svemu tome, iznenada mi sinu nešto. Brzo sam skinuo sve ramove sa zida i počeo da ih nervozno rastavljam. Bio sam apsolutno siguran da znam šta radim.

I…eto, nisam pogriješio. Bilo mi je teško da povjerujem da je na vrhu svake slike bilo prilijepljeno jedno pisamce! Za svaku godinu provedenu zajedno, supruga bi mi pisala prekrasne riječi pune ljubavi i nježnosti, stavljala ih u predivan koverat i lijepila na pozadinu rama. Međutim, koverat koji je bio iza slike od 2003. godine bio je crn. A na listiću koji sam izvadio bilo je napisano ovo:

“14. mart 2003. god. Danas su me tvoje oči pogledale tako, kao da si bio sa nekom drugom…Nije potrebno da mi to govoriš. Znam.”
………

Sada je 2008. godina. Prošle su četiri godine, otkako sam je izgubio. I pet, otkako sam je prevario sa drugom. Duša me moja i danas boli zbog toga…

Ali makar i ovako kasno, bar sam uspio da saznam:
[B]“Žene znaju, razumiju i osjete svaki put kada im muškarci naprave neku glupost.”[/B]
…prosto sam želio da moju priču podijelim sa nekim.

[I]Priča je navodno istinit događaj.
Autor je ostao nepoznat.[/I]

/preuzeto sa interneta/

Pošalji "ŽENE ZNAJU" na Facebook Pošalji "ŽENE ZNAJU" na Google Pošalji "ŽENE ZNAJU" na My Yahoo! Pošalji "ŽENE ZNAJU" na Live Pošalji "ŽENE ZNAJU" na MySpace Pošalji "ŽENE ZNAJU" na Twitter Pošalji "ŽENE ZNAJU" na Digg Pošalji "ŽENE ZNAJU" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. NidjeVeze®SpetljanaUZivot (avatar)
    ma bezi bre ko veruje u takve price? ne mogu reci da mi se dopada ta prica naprotiv grozna je!

    14 dana pred smrt ispoviditi se da je njemu kao lakshe, jer to njega tishtilo i samo je to zbog svoje savesti rekao da sebi olaksha .koji egoizam


    katastrofa