ŽENA JE KAO KNJIGA - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Re:evolucija

ŽENA JE KAO KNJIGA

Oceni ovaj blog
"Žena je kao knjiga, koja se, bila dobra ili loša, mora najprije svidjeti naslovnim listom. Ako ta stranica nije zanimljiva, neće pobuditi želje za čitanjem, a ta je želja upravo tolika koliko je zanimanje što ga naslov potiče.

Naslovni list kod žene ide odozgo do dole, baš kao kod knjige; pa tako i njene noge; koje zanimaju sve muškarce kojima su ukusi slični mojima, imaju istu privlačnost kao i oprema knjige. Međutim, većina ljubitelja ili premalo ili nikako ne pazi na ženske noge, baš kao što većina čitalaca ne mari za izdavača knjige.

Stoga žene s pravom posvećuju toliku brigu licu, odjeći i držanju, jer samo time mogu u onima koje priroda nije pri porodu obdarila sljepilom potaknuti radoznalost i želju da ih pročitaju. Ali kao što ljudi koji su pročitali mnogo knjiga požele na kraju nove, pa bile i loše, tako se i muškarac koji je upoznao mnogo krasnih žena na kraju zaželi ružnih, samo neka su nove.
Istina, lažna bjelina koje sakriva stvarnost bode mu oči, ali njega mami strast koja je već postala porok, i šapuće mu hvala u prilog lažnog naslova.

‘Možda’, misli on u sebi, ‘knjiga i nije tako loša, možda joj čak i ne treba tog smiješnog spoljnog omotača.’ I on je tada počinje ovlaš prelistavati, ali on još nije okrenuo ni nekoliko stranica, a već se javlja otpor, jer živa knjiga želi da bude pročitana kako valja. I tako knjigoljubac biva žrtvom koketarije, tog čudovišta što progoni sve one kojima je ljubav zanat."

Kazanova

Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na Facebook Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na Google Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na My Yahoo! Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na Live Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na MySpace Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na Twitter Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na Digg Pošalji "ŽENA JE KAO KNJIGA" na del.icio.us

Oznake: re:evolucija
Kategorije
Nekategorizovano