Idi kuda te srce vodi.. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

širom zatvorenih očiju

Idi kuda te srce vodi..

Oceni ovaj blog
"Živela sam dovoljno dugo i bez mnogih sam vec ostala;znam da više od njihove odsutnosti boli ono što jedno drugom nismo rekli."

"...put koji si prešla nije prav već pun raskršća.
Na svakom koraku bio je po jedan putokaz koji je označavao različite pravce;na jednu stranu vodi puteljak,na drugu travnata staza koja se gubi u šumi.
Jedan od tih puteva izabrala si nasumice,neke druge nisi ni videla;ne znaš kuda bi te odveli oni kojima si okrenula leđa,da li na neko bolje ili gore mesto;ne znaš,ali u svakom slučaju se kaješ.
Duž raskršća tvog puta srešćes i druge sudbine:da li ćes ih upoznati ili ne,proživeti ih do kraja ili ih napustiti, zavisi samo od odluke koju moras doneti u jednom trenu.
I mada to tada ne znaš,od toga da li ćes nastaviti pravo ili negde skrenuti,zavisi često i tvoj život,kao i životi tvojih najbližih."

"Znaš u čemu grešimo?
Verujemo da je život nepromenljiv i da kad uzmemo jedan pravac moramo njime da idemo do kraja. Sudbina,naprotiv,ima mnogo vishe mašte od nas.
Upravo kada poveruješ da iz jedne situacije ne postoji izlaz i kada tvoje očajanje dostigne vrhunac,brzinom iznenadnog udarca vetra sve se promeni i preokrene i sledećeg trenutka shvatiš da živiš jedan novi zhivot."

"Grešiti je prirodno,ali otići a ne biti svestan svojih grešaka,poništava smisao jednog života.
Stvari koje nam se događaju nisu nikada same sebi cilj,i one imaju svoju cenu;svaki susret, svaki,pa i najbeznačajniji događaj,ima neko značenje.
Sebe ćemo razumeti i spoznati onoliko koliko smo spremni da ih sve prihvatimo,koliko smo sposobni da u svakom trenutku promenimo pravac i da ostavimo staru kožu kao gušter između dva godišnja doba."

"Cuvaj se.
Svaki put kada,sazrevajuci,budes htela da promenis nesto shto je pogresno u ono sto je ispravno,ne zaboravi da prvu revoluciju treba izvesti u sebi samoj, prvu i najvazniju.
Boriti se za jednu ideju,a nemati ideju o sebi, jedna je od najopasnijih stvari koje mogu da se dogode."

"I kada se pred tobom otvore mnogi putevi a ti ne budeš znala kojim da kreneš,nemoj poći bilo kojim, nego sedi i sačekaj.
Diši duboko i s poverenjem u sebe,onako kako si disala onog dana kada si došla na svet; ne dozvoli da ti nešto odvuče pažnju;čekaj, i dalje čekaj.
Budi mirna,ćuti i slušaj svoje srce.
Kad čuješ njegov glas,ustani i idi kuda te ono vodi."


/odlomak/


SUZANA TAMARO "Idi kuda te srce vodi"

Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na Facebook Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na Google Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na My Yahoo! Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na Live Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na MySpace Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na Twitter Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na Digg Pošalji "Idi kuda te srce vodi.." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Say it right (avatar)
  Nekada je tesko poslusati svoje srce
 2. lejla.al.dbuni (avatar)
  Citat Original postavio *~Say~*
  Nekada je tesko poslusati svoje srce
  U pravu si Say..tada nastupa borba srca i razuma.
  I zna se ko je,obicno,pobednik..nazalost!
 3. tren (avatar)
  goooooospode, otkad sam čitala ovu knjigu...))
  koliko se sećam, ako se dobro sećam, pominju se baka i neka devojka, a poslednji tvoj citirani pasus je deo koji smo sve (moje drugarice i ja) prepisivale.. Taj deo smo često koristile i kao neke posvete. Knjiga nije bila ništa posebno, koliko je bilo posebnih delova..
 4. lejla.al.dbuni (avatar)
  Citat Original postavio tren
  goooooospode, otkad sam čitala ovu knjigu...))
  koliko se sećam, ako se dobro sećam, pominju se baka i neka devojka, a poslednji tvoj citirani pasus je deo koji smo sve (moje drugarice i ja) prepisivale.. Taj deo smo često koristile i kao neke posvete. Knjiga nije bila ništa posebno, koliko je bilo posebnih delova..
  Knjiga nije remek delo,svakako..ali se pamti,bas kao sto si i napomenula,po pojedinim sjajnim mislima,pravim biserima o smislu i vrednosti ljudskog zivota.
  Ispricana je iskustvom starije zene-bake,koje je ona zelela da prenese svojoj unuci..
  Preporucujem ovo lagano,opustajuce stivo..potrebno je pripremiti papir i olovku i pribeleziti iz nje autenticne zivotne mudrosti.