Hriscanstvo i Astrologija. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

nelesko

Hriscanstvo i Astrologija.

Oceni ovaj blog
Sta kaze Isus: Luka 21.25
I biće znaci u suncu i u mesecu i u zvezdama; i ljudima na zemlji tuga od smetnje i od huke morske i valova.
Isaija 40.8
8 Suši se trava, cvet opada; ali reč Boga našeg ostaje doveka.
Gde bi se to mogle nalaziti reci bozije a da nisu mutirale oblikom i znacenjem.

Psalam 19. 1-6
1 Nebesa kazuju slavu Božju, i dela ruku Njegovih glasi svod nebeski.2 Dan danu dokazuje, i noć noći javlja.3 Nema jezika, niti ima govora, gde se ne bi čuo glas njihov.4 Po svoj zemlji ide kazivanje njihovo i reči njihove na kraj vasiljene.
To znaci da su nebesa objavila slavu Boga i da nema jezika niti govora gde se nebi cuo glas nebeski. Bog je postavio zvezde na nebo kao jedan univerzalni jezik.Рилски манастир је највећи и најпознатији православни манастир у Бугарској. Налази се на југозападу Бугарске на планини Рила, 117 km јужно од главног града Софије, у дубокој долини Рилске реке, на надморској висини од 1,147 m.


Ovo je Isus u centru kruga. 12 apostola i 13-i Isus Hrist. Vidi se da svaki znak pripada jednom od apostola.
Daniel 2. 1-19
1 A druge godine carovanja Navuhodonosorovog usni Navuhodonosor san, i uznemiri mu se duh i san ga prođe.2 I reče car da dozovu vrače i zvezdare i gatare i Haldeje da kažu caru san njegov. I dođoše i staše pred carem.3 I reče im car: Usnih san, i uznemiri mi se duh kako bih doznao šta sam snio.4 A Haldeji rekoše caru sirski: Care, da si živ doveka! Pripovedi san slugama svojim, pa ćemo ti kazati šta znači.5 A car odgovori i reče Haldejima: Zaboravio sam, ako mi ne kažete šta sam snio i šta znači, bićete isečeni i kuće će vaše biti bunjišta.6 Ako li mi kažete šta sam snio i šta znači, dobićete od mene dare i poklone i veliku čast; kažite mi dakle šta sam snio i šta znači.7 Odgovoriše opet i rekoše: Neka car pripovedi san slugama svojim, pa ćemo kazati šta znači.8 Car odgovori i reče: Doista vidim da hoćete vremena da dobijete; jer vidite da sam zaboravio.9 Ali ako mi ne kažete šta sam snio i šta znači, jedan vam je sud; jer ste se dogovorili da kažete preda mnom laž i prevaru dok se promeni vreme; zato kažite mi san, pa ću videti da mi možete kazati šta znači.10 Odgovoriše Haldeji caru i rekoše: Nema čoveka na zemlji koji bi mogao kazati caru to šta ište; zato nijedan car ni knez ni vlastelin nije nikada iskao takvo šta od vrača ili zvezdara ili Haldejca.11 I šta car ište vrlo je teško; niti ima drugog koji bi mogao kazati caru osim bogova, koji ne žive među ljudima.12 Zato se car razljuti i razgnevi vrlo, i zapovedi da se pogube svi mudraci vavilonski.13 I kad iziđe zapovest, te ubijahu mudrace, tražahu i Danila i drugove njegove da ih ubiju.14 Tada Danilo odgovori mudro i razumno Ariohu zapovedniku stražarskom, koji beše izašao da ubija mudrace vavilonske;15 Odgovori i reče Ariohu, vlastelinu carevom: Zašto je tako nagla zapovest od cara? Tada Arioh kaza stvar Danilu.16 A Danilo otide i zamoli cara da mu ostavi vremena, pa će kazati caru šta san znači.17 Potom otide Danilo kući svojoj, i kaza stvar Ananiji, Misailu i Azariji, drugovima svojim,18 Da se mole za milost Bogu nebeskom radi te tajne, da ne bi poginuli Danilo i drugovi mu s ostalim mudracima vavilonskim.19 I objavi se tajna Danilu, u noćnoj utvari; tada Danilo blagoslovi Boga nebeskog.
Mudraci=vracari, zvezdari,gatari, haldeji. Car je znao da mu mogu protumaciti san i reci da ce se nesto desiti i da se to desi ali da ne bude u vezi sa snom, ali je i znao da je jedini nacin da interpretacija bude ona koja je od Boga, da bude od coveka koji je od Boga. Ako je covek bozji glasnik onda ce mu Bog reci i san i tumacenje za san. Tako je postavio prevenciju prevare. Naravno, biblijski zapis ukazuje da je Daniel bio sposoban da iznese kraljev san a potom ga interpretira:

Daniel 2. 24-49
24 Tada otide Danilo k Ariohu, kog car beše odredio da pogubi mudrace vavilonske; i došav ovako mu reče: Ne gubi mudraca vavilonskih; izvedi me pred cara da kažem caru šta san znači.........48Tada car uzvisi Danila, i dade mu mnoge velike darove i učini ga gospodarem svoj zemlji vavilonskoj i poglavarem nad svim mudracima vavilonskim.49 I Danilo izmoli u cara, te postavi nad poslovima zemlje vavilonske Sedraha, Misaha i Avdenaga, a Danilo osta na dvoru carevom
Kako Biblijski zapis pokazuje, Danijel je mogao da objavi carev san i njegovo znacenje. Kralj je bio toliko zahvalan da je postavio Daniela da vlada celom zemljom vavilonskom i vavilonskim mudracima. Ostao je na dvoru carevom ( kao savetnik ). Dakle, vidi se da termin mudraci podrazumeva i magijase, zvezdare tj astrologe, haldeje, vraceve. Haldeji su bili u Vavilonu vrsta svestenih lica. Magijasi su pretstavljali ljude ciji je zadatak bio isterivanje demona i zlih duhova bajanjem ( charanjem, chinima ). Astrolozi su bili proroci koji su na osnovu zvezda i neba predvidjali buducnost. To su ustvari bili zvezdari. Vracevi su drugo ime za carobnjake.
Kao sto se moze videti, Danijel je postavljen da bude na celu svih njih i da rukovodi njima. Daniel, kao istinski Bozji prorok i imajuci podrsku Vavilonskog kralja, bio je u poziciji da upotrebi svoj autoritet da nauci sve ove vrste mudraca o istinskoj mudrosti i istinskom Bogu. Ovo znaci da je Daniel ucio astrologe o Kristu, kralju Jevreja ispravljajuci njihov nacin tumacenja zvezdanih dogadjaja. Magi su najverovatnije uceni o spasenju od jedinog i pravog Boga i dolasku mesije. Ili su morali da prihvate jednog pravog Boga ili da izgube svoje mesto pod Danielom.
Posle priblizno 400 godina kasnije mudraci, ili magi, koji imaju astrolosko znanje pojavili su se u Jerusalimu ( pogledajte u Bibliji u Novom Zavetu, Jevandjelje po Mateju, Glava II, Stih 1 i 2. ) pitajuci za jedniog rodjenog “kralja Jevreja” Izrael je izgubio svoje znanje o zvezdama iako je postojeci hram imao indicije i tragove o Hristu u formi heruvima sagradjenih u hramu za svestenike, da ih proucavaju i da se znanje uci. Postojao je jos jedan prorok u Izraelu koji je ucestvovao u zarobljavanju Vavilonaca, po imenu Ezejkel. Nije poznato da li su on i Daniel povezani na ikoji nacin. Danijel je uputio mudrace na znacenje zvezda nebeskih. Ezejkel je takodje posedovao ovo znanje.

Ezejkel 1. 3-10
3 Dođe reč Gospodnja Jezekilju sinu Vuzijevom, svešteniku, u zemlji haldejskoj na reci Hevaru, i onde dođe ruka Gospodnja nada nj.4 I videh, i gle, silan vetar dolažaše od severa, i velik oblak i oganj koji se razgorevaše, i oko njega svetlost, a isred ognja kao jaka svetlost;5 Isred njega još kao četiri životinje, koje na oči behu nalik na čoveka;6 I u svake behu četiri lica, i četiri krila u svake;7 I noge im behu prave, a u stopalu behu im noge kao u teleta; i sevahu kao uglađena bronza.8 I ruke im behu čovečje pod krilima nad četiri strane, i lica im i krila behu na četiri strane.9 Sastavljena im behu krila jedno s drugim; i ne okretahu se idući, nego svaka iđaše na prema se.10 I lice beše u sve četiri lice čovečje i lice lavovo s desne strane, a s leve strane lice volujsko i lice orlovo u sve četiri.
Ezejkel 10. 1-20
1 Potom videh, i gle, na nebu koje beše nad glavama heruvimima pokaza se nad njima kao kamen safir na oči kao presto.......19 I heruvimi mahnuvši krilima podigoše se od zemlje preda mnom polazeći, i točkovi prema njima; i stadoše na istočnim vratima doma Gospodnjeg, i slava Boga Izrailjevog beše ozgo nad njima.20 To behu iste životinje koje videh pod Bogom Izrailjevim na reci Hevaru, i poznah da su heruvimi.
Ezejkel 10. 1-20
1 Potom videh, i gle, na nebu koje beše nad glavama heruvimima pokaza se......
Astrologija i Hriscanstvo su medjusobno povezani i ne idu jedno bez drugog.Ovo je Zodiacki krug iz Beit Alpha, Israel-a. Predstavljen je zodjacki krug sa 12 zodijackih znakova. Vidite u uglovima Heruvime tj Kerubine. Heruvimi su Andjeli.Ovde se s leva na desno lepo vide Rak, Lav, Devica, Vaga, Skorpija . Unutar kruga se nalazi Istina, Isus Hrist ciji je astroloski kod Sazvezdje Zmijonosa i planeta Jupiter.U Bibliji iz 1942 od Ivana Sarica u Starom Zavetu u Danijelu, Glava 2, Kaldejci su astrolozi itd....

Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na Facebook Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na Google Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na My Yahoo! Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na Live Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na MySpace Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na Twitter Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na Digg Pošalji "Hriscanstvo i Astrologija." na del.icio.us

Ažurirano 08.03.2010. u 11:21, autor: nelesko

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari