Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001. - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Dust

Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001.

Oceni ovaj blog
Za razliku od prošla dva unosa, naredni tekst uglavnom nije baziran na mojim idejama, već nabraja razne opaske i teorije drugih ljudi, poskupljane sa interneta i iz raznih tekstova, a u vezi sa organizatorima i izvršiocima, a iznad svega, načinom izvršenja terorističkih napada na SAD gore pomenutog datuma.
***
Na početku, hteo bih da upitam- dokle ćemo mi da se zamaramo raznim teorijama zavere. Američka vlada je celom svetu, a naročito Amerikancima, odmah ponudila komotne odgovore, u koje oni, normalno, i dan-danas veruju: citiraću našu "Vikipediju"- "Napadi 11. septembra 2001. godine su bili serija koordinisanih terorističkih napada protiv Sjedinjenih Američkih Država koji su se dogodili u utorak, 11. septembra 2001. godine. Prema zvaničnom izvještaju Komisije 911, 19 osoba u službi Al-Kaide, mreže militantnih vehabijskih organizacija, otelo je 4 američka aviona. Dva su udarila u Svetski trgovinski centar (STC) na Menhetnu u Njujorku, po jedan u svaki soliter u 17 minuta razlike, ubrzo nakon čega su se oba solitera srušila. Treći avion je udario u Pentagon, glavno sedište Ministarstva odbrane SAD u opštini Vašington. Četvrti avion se srušio u ruralnom delu Pensilvanije 130 km istočno od Pitsburga nakon što su putnici pružili otpor otmičarima. Izveštaj komisije 9/11 je pokazao da su napadači pretvorili otete avione u najveće samoubilačke bombe u istoriji, te su izvršili najubitačnije napade ikad počinjene protiv Sjedinjenih Američkih Država. Napadi 11. septembra su relativno najznačajniji događaj koji se do sada desio u 21. veku u smislu opštih ekonomskih, socijalnih, kulturnih i vojnih posledica koje su usledile u Sjedinjenim Američkim Državama i mnogim drugim delovima sveta."
Те reakcije su podrazumevale pokretanje (za sada) dva veoma krvava rata- protiv Avganistana i Iraka. Dok je za irački konflikt još pre par godina postalo jasno da je, uprkos svrgavanju i pogubljenju Sadama Huseina, dugotrajnoj okupaciji zemlje- za snage SAD to poraz, jasno je i da je "daleko slabiji" rat protiv Avganistana takođe prerastao u katastrofu za ceo NATO.
Pa ipak- uprkos tome, to ne govori da Al Kaida, i još uvek odbegli Osama Bin Laden, nisu organizovali te napade. Naprotiv- čini se da su "SAD u ime celog sveta, nakon napada, povele pravedne ratove za oslobađanje sveta od terorizma"...
Šta tu dakle ne štima?
Prvo, ako samo malo u nekim razgovorima odstupimo od ove dogmatske ideje, prisetićemo se da je Irak veoma bogat naftom, te da je američkim kompanijama, koje su polako iscrpele svoje dotadašnje izvore, bilo potrebno da pronađu nove rezerve.
Odemo li dalje, setićemo se da je poznat cilj američke politike, još od hladnoratovske ere, kontrola važnih puteva (u svakom smislu te reči), naročito ako su u blizini "žestoke konkurencije"- poput Rusije, Indije, ili Kine. Avganistan, iako veoma nepristupačan, u tom smislu se pokazao kao idealan.
5. oktobra 2000. godine- balkanski scenario je definitivno postao poput ugašenog vulkana, kada je inicijator "sveg zla" na ovim prostorima- Slobodan Milošević napustio vlast, a mesecima kasnije se obreo i u Hagu. Balkan- prethodno "izvorište ratova" i interesna sfera za jačanje najjače privredne grane- rata (u svakom smislu te reči) više nije bio aktuelan, i trebalo je pronaći nova žarišta. Kako su ciljevi brižljivo odabrani pre toga, pored geopolitičkog izbora i izbora trusnog područja, trebalo je "stvoriti" povod.
Napad na SAD, za koju su njeni građani bili ubeđeni da ih niko ne može napasti; rušenje simbola, kakvi su STC i Pentagon; stvorilo bi dovoljno straha, koji potom prerasta u bes, koji je lako, demagoškim metodama, pretvoriti u ratničku energiju.
Najpre, pozivam vas da pogledate deo već dosta pominjanog filma "Zeitgeist", koji je verovatno najbolje obradio ovu tematiku:
[youtube]bNGukcPO3XY[/youtube]
[youtube]q3DZr0VE9E8[/youtube]
[youtube]Hhs0qV49gbI&feature=related[/youtube]
[youtube]4kJqxu2aihg&feature=related[/youtube]
Sada, možemo da prokomentarišemo svaki od aspekata ovog napada jedan po jedan.
[b]Napadi na Njujork[/b]
Vikipedija: "U 08:45 časova po lokalnom vremenu u Njujorku, avion Boing 767, let 11 Amerikan erlajnsa, brzinom od 785 km/h zabio se u severnu kulu svetskog trgovinskog centra između 94. i 98. sprata. U prvom času događaj se smatrao tragičnom nesrećom, međutim, kada se u 09:03 još jedan avion Boing 767 (let 175 Junajted Erlajnsa) zabio u južnu kulu STC-a brzinom od 950 km/h između 78. i 84. sprata, bilo je jasno da se radilo o terorističkom napadu".
Ono što je naročito karakteristično, jeste činjenica da se udar na prvu, severnu kulu vidi samo na dva, pritom jako nejasna snimka. Pogledajmo ih:
[youtube]Ys41jnL2Elk[/youtube]
Naredni snimak, dakako, to bolje pojašnjava:
[youtube]P2uHgJyK5V0[/youtube]
Obzirom da ovo još nije dovoljan dokaz da je raketa, a ne avion, pogodila prvu zgradu STC, ostaje da pogledamo nekoliko snimaka udara u drugu zgradu, koji su snimile gotovo sve TV stanice u SAD:
[youtube]6LrwqmSJwhQ[/youtube]
[youtube]huK0MAb0Xa4&feature=related[/youtube]
[youtube]jRC4lCQuBmc&feature=related[/youtube]
Dakle, postoji i ta ideja, prema kojoj, uopšte nije komercijalni, već vojni avion, sa, štaviše, zakačenim eksplozivom, udario u zgradu. Sada, kada ste odgledali deo "Zeitgeist"-a, možete zaključiti i još neke stvari- čak ni takvi udari nisu bili dovoljni da se zgrade uruše. Stoga- hajde da pogledamo neke od sledećih snimaka:
[youtube]8n-nT-luFIw&feature=related[/youtube]
[youtube]h7cvjBViV7g&feature=related[/youtube].
Dakle, neki, ali samo neki, od zaključaka, koje smo mogli izvući su:
"Napad na prvu kulu je možda izveden krstarećom raketom. Drugi napad nije izveo komercijalni, već vojni avion, sa prikačenom bombom. Nekoliko bombi je eksplodiralo unutar zgrade, raznevši čeličnu konstrukciju, a barem jedna ozbiljna eksplozija se začula i u podrumu". Nije vam bilo dovoljno? Idemo dalje!

[b]Napad na Pentagon[/b]
Kao što je već u "Zeitgeist"-u bilo rečeno, FBI je odmah nakon ovog akta zaplenio sve snimke napada na Pentagon. Tek godinama kasnije, jedan je bio pušten, a on ne prikazuje, ama baš ništa... Ali i to ništa nekome otkrije svašta
[youtube]lsWZHKIg3Cs[/youtube]
[youtube]BmP2Vy8K0i0&feature=related[/youtube]
I na kraju- što CNN ovo nije ponovio još neki put?
[youtube]mcWT2lQszEE&feature=related[/youtube]
Nastaviće se...

Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na Facebook Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na Google Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na My Yahoo! Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na Live Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na MySpace Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na Twitter Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na Digg Pošalji "Neke ideje u vezi sa događajima 11.09.2001." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Dust (avatar)
  2. deo: [url]http://forum.krstarica.com/blog.php?b=13897[/url]
 2. Rechke (avatar)
  Mislim da pored svih dokaza čovek trerba da bude poprilično slabe pameti i moći rasuđivanja, pa da poveruje u zvaničnu verziju
 3. Dust (avatar)
  Upravo je ta mala pamet ono sa čim su organizatori napada i računali. Ostaviti toliko dokaza protiv sebe, a medijski nametnuti ono što hoćeš... Osnove savremene američke politike...
 4. rendianka (avatar)
  Mislim da nisu oni sami sebi to uradili kakvih teorija ima. Nemaju oni za to nikakve potrebe ,mislim zbog iznalazenja razloga za rat .Naime oni i bez razloga pocnu rat bilo gde jer su uopste jedna degenerisana nacija nastala na nasilju. Samim tim sto su svetska sila jos je gori polozaj svih naroda u sukobu sa njima. Nikako ne bih poverovao u price o samorusenju.
 5. Dust (avatar)
  Ne, po meni jeste bio "inside job", jer im je bio potreban povod za rat, koji drugačije nisu mogli da dobiju.
  A, postoje i neke stvari koje sam čuo, a ne mogu da ih argumentujem, jer su deo varošanskih priča, a imam lične razloge da im verujem.