MOĆ LJUBAVI - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

bela rada

MOĆ LJUBAVI

Oceni ovaj blog
Nekada davno ziveo je veliki čovek koji se oženio ženom svojih snova. Iz njihove ljubavi rođena je jedna mala devojčica.Bila je bistra i vesela,i veliki čovek mnogo je voleo svoju devojčicu.

Dok je bila sasvim mala, on bi je uzeo u naručje, pevušio neku melodiju i igrao s njom po sobi govoreći joj»Volim te mala devojčice».
Devojčica je rasla, a veliki čovek bi je grlio i govorio joj:»Volim te mala devojčice».Mala devojčica bi se durila i govorila»Više nisam mala devojčica».Čovek bi se tada nasmejao i rekao»Ali, za mene ćeš zauvek ostati moja mala devojčica».
Mala devojčica, koja to više nije bila, napustila je kuću i otišla u svet.Kada je upoznala sebe, tada je bolje shvatila čoveka.Uvidela je da je on bio velik i jak, tek sad otkrila je njegove snage.Jedna od njih bila je njegova sposobnost da iskaže ljubav prema porodici.Ma gdje se nalazila u svetu, taj čovjek bi je dozivao govoreći joj»Volim te,mala devojčice».
Došao je dan kad je ta mala devojčica, koja to više nije bila,primila jedan telefonski poziv.Veliki čovek se razboleo.Doživeo je moždani udar.Devojci su objasnili da je izgubio govor.Nije mogao da govori,ali nisu baš bili sasvim sigurni da li čuje reči koje mu se upućuju.Više nije mogao da se smeška,smeje,hoda,grli,igra,niti da maloj devojčici,koja to više nije bila,kaže da je voli.
Želela je da mu pomogne.Kada je ušla u sobu,videla je da je sitan i potpuno slab.Gledao je u nju i pokušavao da progovori,ali nije uspevao.»Mala devojčica» učinila je jedinu stvar koju je umela.Popela se na krevet i legla pored velikog čoveka.Dok su joj se slivale suze,svojim rukama obgrlila je opuštena očeva ramena.
Držeći glavu na njegovim grudima, razmišljala je o mnogim stvarima.Sećala se predivnih trenutaka koje su zajedno proveli.Oduvek je osećala da je taj veliki čovek štiti i pazi.Bilo joj je teško zbog gubitka koji će morati da pretrpi.Žalila je što više neće čuti reči ljubavi koje su joj toliko prijale.
A onda je čula otkucaje srca velikog čoveka. Njegovo srce bilo je muzika i reči koje je uvek slušala.Srce kuca ravnomerno kao da se ne obazire na to što je ostali deo tela oštećen.I dok je tako smireno držala glavu na njegovim grudima,dogodilo se čudo.Čula je ono što joj je bilo potrebno.
Njegovo srce otkucavalo je reči koje usta više nisu mogla da izgovore...

Volim te
Volim te
Volim te
Mala devojčice
Mala devojčice
Mala devojčice

I našla je utehu.

Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na Facebook Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na Google Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na My Yahoo! Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na Live Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na MySpace Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na Twitter Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na Digg Pošalji "MOĆ LJUBAVI" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Emin@ (avatar)
  Moraš slušati srcem da bi čuo istinu.
  Lepa priča.
 2. bela rada (avatar)
  Citat Original postavio lelavi
  Moraš slušati srcem da bi čuo istinu.
  Lepa priča.
 3. lejla.al.dbuni (avatar)
  Ovo je odavanje priznanja-omaz roditeljstvu.
  Prva asocijacija nakon citanja..treba dodati podnaslov ovom tekstu:"Posveceno nasim ocevima"..
  Nekako mi se to nametnulo,jer svog oca sam prepoznala u liku ovog,necijeg oca.
  I dan mi je poceo vedro.
  Zahvaljujem,Bela rado..
 4. bela rada (avatar)
  Citat Original postavio lejla.al.dbuni
  Ovo je odavanje priznanja-omaz roditeljstvu.
  Prva asocijacija nakon citanja..treba dodati podnaslov ovom tekstu:"Posveceno nasim ocevima"..
  Nekako mi se to nametnulo,jer svog oca sam prepoznala u liku ovog,necijeg oca.
  I dan mi je poceo vedro.
  Zahvaljujem,Bela rado..
  U pravu si za podnaslov, ali tog trenutka mi nije nista padalo na pamet
  Ažurirano 30.01.2010. u 10:52, autor: bela rada