Prodaja digitalne fotografije na netu - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

fotomania

Prodaja digitalne fotografije na netu

Oceni ovaj blog
Sta je microstock fotografija?
Pod stock fotografijom se, generalno, podrazumeva svaka fotografija za koju je ponudjena na prodaju licenca za upotrebu. Licence za upotrebu ovakvih fotografija obicno prodaju specijalizovane Stock Photography agencije.
Mogu se prodavati vise puta. Jednstavnm recima, sto vise fotografija posaljete agencijama, veca je vasa zarada.
Kupac plati vasu fotografiju, recimo, 2 dolara, vase je 50%, dakle imate zaradu od 1 dolara, od samo jedne kupovine vase jedne fotografije. A, istu fotografiju moze da kupi neogranicen broj kupaca u neogranicenom vremenu, sto vazi i za sve ostale fotografije koje budete poslali microstock agencijama. Osim toga, zarada se uvecava cinjenicom da sve vase fotografije mozete istovremeno prodavati kroz nekoliko microstock agencija.
Za sve na nasim prostorima (ex yu) predlazem dole navedene microstock agencije, jer podrzavaju moneybookers (online banka), koju mi mozemo da koristimo. Trebace vam racun na moneybookers-u, kako bi vam bio isplacen novac od prodaje fotografija, pa, ako nemate otvoren racun, obavezno ga otvorite OVDE, jer cete ga prilikom prijave na microstock agencije, morati prijaviti. Otvaranje racuna je potpuno besplatno!

Zasto da vam fotografije stoje na hard disku???

Ovo je novac koji cete zaradjjivati iz meseca u mesec i iz godine u godinu zahvaljujuci istom materijalu. Vasa je stvar da li cete hteti da povecate mesecnu zaradu prilaganjem novih fotografija ili ne - ono sto ste u datom trenutku prilozili prodavace se iz meseca u mesec bez potrebe za Vasim ikakvim dodatnim zalaganjem. Zaradjivacete novac i kada spavate i kada ste na odmoru i kada ste na svom "ozbiljnom" radnom mestu. Vas foto portfolio moze postati Vas zlatni rudnik koji ce Vam promeniti zivot!

Obratite paznju na sledece:
1. Vi morate biti autor svih fotografija
2. Na fotografiji ne sme biti logo firme koja na isti ima autorsko pravo.
3. Obratite paznju na tehnicki kvalitet fotografije.
4. Neka teme vasih prvih 10 fotografija budu razlicite.
5. Izbegavajte prepoznatljiva lica na fotografijama, jer je potrebna saglasnost doticne osobe da bi se fotografija objavila.

Kojim microstock agencijama se prijaviti?
Najbolje su:


Shutterstock
Istockphoto
Dreamstime
Featurepics
Fotolia
Bigstockphoto
LuckyOliver

Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na Facebook Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na Google Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na My Yahoo! Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na Live Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na MySpace Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na Twitter Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na Digg Pošalji "Prodaja digitalne fotografije na netu" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano