Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Budjenje iz Zacaranog sna

Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli...

Oceni ovaj blog
Pre izvesnog vremena sastao se veliki galakticki savet i uputio mitski poziv mnogobrojnim svetlosnim bicima: deci sunca, krilatim andjelima, vesnicima sunca, ratnicima duge i drugim sjajnim bicima mnogih zvezdanih sistema.
Za vreme sastanka usla je Ljubav Galaktickog Kruzenja, Veliki Duh, i ispunila sve miloscu, svojom Bozanskom svetloscu i svojim recima: " Pozvani ste da zacarate jedan svet na kome ce se desiti velike promene. Oni koji odgovore na ovaj poziv, otici ce na mesto gde se odvija planetarna evolucija i gde su iluzija i strah mocni ucitelji. Pozivam sve one sa darovima i talentima da budu moji emisari tamo, da uzdignu i preobrate frekvenciju planete Zemlje, jednostavno, prozimanjem i ukorenjivanjem Ljubavi. U ovom utelotvorenom mitu vi cete biti stvaraoci nove stvarnosti, stvaraoci zlatne oktave."
Galakticka Ljubav je nastavila:" Na tom putu, svako od vas ce se potruditi da bude intuitivni navigator osposobljen da probudi svoju svest i podstakne srce stremljenjem ka cistoj ljubavi i bezuslovnom sluzenju. Samim tim sto ste vesnici sunca i luconose, vi cete prenositi svetlost i zato vas pozivam da obasipate narode Zemlje svetloscu, da pomognete GAJI i njenoj deci u preobrazaju. To je deo plana u kome cete biti prekriveni zaboravom. Medjutim, dokle god budete pamtili osecaj decje nevinosti i poverenja bicete harmonicni pomagaci preobrazaja Zemlje. Ponekad ce biti potrebno da se nadjete u nekim oblastima sa teskim vibracijama. Za neke ce ta iluzija odvajanja od ljubavi biti vrlo teska.
Ali prepoznavajuci svoju pravu prirodu, vasa ljubav ce probraziti dubine dvojnosti, a vasa svetlost ce obasjati mnoge.
Vase ucesce u ovom izazovu je potpuno dobrovoljno, medjutim ta promena na Zemlji je cudesna i izuzetna. Ako prihvatite tu misiju imacete priliku da rastvorite i saznate sve sto ste postigli tokom mnogih inkarnacija, dobijajuci izuzetnu mogucnost kvantnog skoka svoje svesti. Za vas je vazno da odaberete ples sa Zemljom GAJOM i njenom decom dok oni ne okoncaju svoju Svetlosnu ceremoniju."
Tako je govorio Tvorac, Svetlost Galaktickog Okretanja. I tako su svetlosna bica bezbrojnih udruzenja i saveta vernih zvezdama odlucila da se otelotvore na planeti Zemlji da pomognu u tom krunskom dogadjaju budjenja iz planetarnog sna. Postojao je, takodje i proces zastite razradjenog plana budjenja bica iz privida otudjenja i pokrova zaborava tako uobicajenog na Zemlji.
Svetlosna bica koja su putovala da pomognu GAJI dogovorila su se da pomazu jedni drugima u cuvanju secanja. Tako su zvezdane semenke ostavile kodove u razlicitim oblicima: kao zvuke, boje, svetla, slike, reci, simbole- vibracione rezonance koje ce im pomoci da se sete svog dogovora sa Svetlom.
Dogovoreno je da se ti kodovi pojavljuju svugde: u vizionarskoj umetnosti i muzici, u prodornim pogledima, u razgovorima i osecanjima i da stvaraju duboku ceznju za budjenjem i dostizanjem otelotvorenja ljubavi.
...okupani vodama uspomena, pripremljeni kao ratnici duge da bi ispunili obecanje novog i starog mita, jamceci prisustvo Ljubavi na Zemlji. Taj izvor ljubavi ce se odmarati u narucju bogova saljuci talase ozdravljenja i ljubavi preko GAJE. Tvoje budjenje u tom trenutku, tvoji darovi ce probuditi i pokrenuti druge. Koristi smeh, pesmu , ples, dim, uzivanje, poverenje i ljubav, jer ce oni stvoriti veliki talas promene, koji ce pomeriti granice starog mita dvojnosti i otudjenosti, ostvarujuci cudo mira i jedinstva na Zemlji.
Iskoristi svoje darove za dobrobit GAJE. Na nekoj Supernovoj svesti, GAJA i njena deca ce se obuci u svetlost, stvarajuci blistavo svetlosno telo Ljubavi i radjajuci se ponovo medju zvezdama. Mitski poziv je poslat. Veliki izazov je poceo. Probudite se ratnici duge, vesnici sunca, svetlosna bica galaktickih sirina. Drevni nebeski putnici stvoreni ponovo u ovom trenu istrajte u lepoti i snazi ljubavi GAJE. Zaboravite nepoverenje. Vi ste Bozanska deca sunca. IDITE sa svojim srcima i delite svoje velike darove. Prepustite se magiji Zemlje.
Setite se...

Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na Facebook Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na Google Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na My Yahoo! Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na Live Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na MySpace Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na Twitter Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na Digg Pošalji "Mitski poziv...dogadjanja na 33 paraleli..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. elendil (avatar)
  Deco Zemlje, setimo se ko smo i zasto smo ovde.
  Doslo je vreme da se Narodi knjige i Narodi svitanja ujedine u jedan narod - Narod Duge.
  Vreme je umetnost. Pocnimo da zivimo u skladu sa prirodom, Zemljom, Mesecom, Suncem, citavim Univerzumom i ne dozvolimo da drugi gospodare nasim vremenom.
  Mreza planetarne umetnosti stvorena je da objedini mnoga duhovna ucenja i da kroz znanje o Zakonu vremena pomogne covecanstvu u moralnoj i duhovnoj evoluciji, vracanju sebi i spoznaji istine.
  Drevne Maje poznavale su zakonitosti vremena. Kroz svoje zapise ostavile su nam to znanje na osnovu koga je nastao Pokret za mir i promenu kalendara.
  Pokret se zalaze za promenu Kalendara, za ukidanje Gregorijanskog Kalendara od 12 meseci i uvodjenje Sinhronara 13 luna. Ziveci po kalendaru od 12 nepravilnih meseci, udaljili smo se od svega u prirodi. Njegove haoticne neuskladjenosti dovele su do toga da nam materijalizam i trka za novcem budu u prvom planu. Nastala je bolesna civilizacija koja sve brze ide ka svom unistenju, nemajuci pravi lek. Uvodjenjem Sinhronara 13 luna i vracanjem ciklusima prirode i univerzuma obnovila bi se harmonija toka i dozivljavanja vremena iz cega bi proistekla promena svesti a Zemlja bi dobila priliku za oporavak. Ovom promenom pruza nam se mogucnost da shvatimo i predjemo iz trece dimenzije u cetvrtu dimenziju, kojom se ujedinjuju prostor i vreme.
  Oni koji poznaju sinhronar pretvaraju se u Carobnjake Zemlje.
 2. elendil (avatar)
  Da bi se čovek snašao u ovom našem svetu, mora da ima orijentaciju u vremenu i prostoru. Za snalaženje u prostoru data su nam naša čula i um koji organizuje i obrađuje impulse koje čula stvaraju i šalju do njega. Materijalni svet koji primamo tim čulima je svet treće dimenzije i regulisan je raznim fizičkim zakonima, poput zakona gravitacije i slično. Naša čula osetljiva su na različite kvalitete treće dimenzije i u stanju su da ih analiziraju i šalju do uma. U umu se dešavaju niz biohemijskih i električnih reakcija i stvara se nešto što više ne pripada samo trećoj dimenziji- misao.

  Naša misao ne podleže ni zakonu gravitacije, ne poznaje fizičke barijere...Znači da već zalazimo u sledeću - višu dimenziju.
  A kako se orijentišemo u vremenu? Čime percipiramo vreme? Da li je vreme materijalno ili nije i da li postoje zakoni koji vladaju vremenom?
  Ako za opis vremena nisu dovoljni parametri treće dimenzije, moramo se složiti da je ono smešteno bar u četvrtu dimenziju. Pošto ne posedujemo specijalne receptore za doživljaj vremena, mi to radimo umom. Doživljaj vremena je veoma subjektivna kategorija i moj doživljaj vremena se razlikuje od vašeg. Čak i istom čoveku vreme ne prolazi uvek istom brzinom.
  Postavlja se pitanje odnosa vremena i prostora- šta je u čemu sadržano.

  Pošto prostor objašanjavamo parametrima treće dimenzije - visina, širina, dubina, dužina itd, a već smo rekli da vreme pripada četvrtoj dimenziji, onda je jasno da se prostor nalazi u vremenu i da vreme u sebi obuhvata i prostor, a četvrta dimenzija u sebi podrazumeva i treću.

  U Univerzumu vlada harmonija. Svaka Zvezda zna kojom putanjom i kojom brzinom se kreće, ne ometa druge Zvezde na njihovom putu, tako da je sve uređeno, harmonično i u stalnom kretanju.

  A šta se dešava ovde na Zemlji? Sve više smo u haosu. Neko bi rekao -Dobro, iz haosa smo i došli.

  Ali da li je u redu da dajemo sebi za pravo da iskorišćavamo sve resurse na Zemlji, bez imalo griže savesti je zagađujemo i uništavamo. Vodimo ratove, borimo se za dominaciju, a svuda oko nas beda, siromaštvo, boleštine...A nazivamo se kulturnim i civilizovanim ljudima. Neki od nas kažu da se bave duhovnim radom, a i dalje ostaju deo svega predhodno nabrojanog. Živimo u gradovima, metropolama, potpuno smo se odvojili od svega u prirodi. U stalnoj smo trci s vremenom i trci za novcem. Poznata je krilatica - "Vreme je novac".
  Jedna od osnovnih stvari koja organizuje naš život je mehanička naprava- gospodin SAT, koji nosimo na ruci, stavljamo na zid ili policu, poklanjamo dragim osobama za rođendan. U kakvoj smo mi vezi sa njim? Usvajajući sistem tog mehanizovanog uređaja, možemo da stignemo na posao u tačno vreme, da stignemo na avion, autobus, da se nađemo sa prijateljima... Uglavnom se i tu motamo opet oko vremena i novca.

  I kažemo da časovnik ili sat pokazuje vreme. On je baziran na krugu koji je podeljen na 12 delova koji su sati ili časovi i na 60 delova zvanih minuti. Zna se da su još stari Sumeri, par milenijuma pre Hrista podelili krug na 12 delova i rekli da će to da bude mera vremena. Dan i noć su dobili po 12 sati, a godina je podeljena na 12 delova, odnosno krug od 360° podeljen je na 12 delova od po 30° stepeni. Na ovaj način, nešto što pripada četvrtoj dimenziji pokušali su da predstave praktično u dve dimenzije- odnosno da je vreme krug.
  Time je počelo stvaranje perioda istorije, a ono pre toga naziva se preistorija.

  Četiri i po hiljada godina kasnije napravljen je prvi časovnik koji se držao istih ovih principa.

  Osim da je vreme poistovećeno sa krugom, učeni smo u školi da je vreme linearno. Setimo se kako se vreme predstavlja u koordinatnom sistemu- kako linearno teče.
  Pogledajmo prirodu oko nas i njen odnos s vremenom. Primetićemo da se u prirodi sve dešava u ciklusima- tako da koncept linearnog vremena kako je ono predstavljeno u nauci odmah otpada. A šta je sa kružnim vremenom? Da li je u prirodi, ili konkretno na zemaljskoj kugli moguće da ako krenemo s jednog mesta i obiđemo krug da se vratimo na isto to mesto? Da, ali Zemlja nije na onom istom mestu gde je bila kad smo krenuli. Ovaj naš put više liči na spiralu. Tako da je vreme ustvari spiralno. Osim ove osobine, vreme je i radijalno i širi se u svim pravcima.

  Vreme je frekvencija. Postoji frekvencija prirodnog vremena i postoji ona koja je stvorena korišćenjem neadekvatnih parametara koju nazivamo veštačka. Mi trenutno živimo koristeći ovu drugu.

  Kako biljke znaju kad im je vreme da započnu sa rastom, pupljenjem, cvetanjem, sazrevanjem? Kako životinje bez sata na nozi, znaju koje je vreme, koji deo godine, koje godišnje doba. Šta je to što njih vodi vremenom i prostorom? Radi se o prirodnim- urođenim mehanizmima i to na nesvesnom nivou. Kako sad mi ljudi, koji bi trebalo da budemo najsavršenija bića na Zemlji, sa datom nam Slobodnom voljom, da mi nemamo te mehanizme? Ili se desilo to da smo ih zaboravili, odnosno postali neosetljivi na informacije koje nam šalje naše unutrašnje biće.
  Prihvativši časovnik i mnoge druge uređaje, čuda tehnosfere, uspeli smo da ugušimo naše sposobnosti za snalaženje u vremenu i prostoru. Ali, baveći se više sobom, postajemo svedoci da se te uspavane moći u nama bude, bilo da nam "proradi" telepatija, imamo osećaj već viđenog ili predosećaj pa čak i tačnu viziju onog šta će se dogoditi.
  Još jedan izum vlada našim životima, a zove se KALENDAR.

  Kalendar koji se koristi na čitavoj našoj planeti kao zvanični je Gregorijanski kalendar. Kalendar je instrument za merenje vremena koji deli solarnu godinu na 12 meseci. Gregorijanski kalendar je nastao iz Julijanskog kalendara nekih pola veka pre Hristovog rođenja. U starom Rimu, trebalo je organizovati ubiranje poreza od naroda i za to su uveli posebnu knjigu - knjigu poreza koju su nazvali Kalenda (Calende- calenzi bite). Svaki prvi dan u mesecu zvao se Kalend, a ovaj način računanja vremena koji se kasnije proširio na čitav svet - kalendar. Na Gregorijanski kalendar ćemo se vratiti kasnije.

  U starom Svetu, Vavilonu i Egiptu postojali su solarni kalendari od 12 meseci od po 30 dana plus petodnevni ciklus- što je mera solarne godine. Ali ova mera nije sledila nikakve prirodne cikluse osim solarne godine, t.j. Zemljinog okretanja oko Sunca u trajanju od 365 dana, pošto ništa u prirodi ne traje 30 dana.

  Postojali su i dan danas postoje lunarni kalendari, koji su uz dodatak jednog dana postajali solarno-lunarni jer je 28x13+1=365. Ovakve kalendare poaznavali su Indijci, Jevreji, Kinezi, Japanci, Arapi, Inke, Lakota Indijanci, Druidi itd, a postoje zapisi da su i na našim područjima bili u upotrebi kalendari od trinaest luna. Neki od ovih naroda još uvek, pogotovo u verske svrhe koriste ove kalendare, koji ih bar na neki način povezuju sa ciklusima u prirodi.

  Narod koji se najviše bavio ovim fenomenom bile su Maje. Oni su praktično bili inženjeri vremena. Na vrhuncu njihove civilizacije oni su koristili preko 17 merenja vremena ili kalendara, a osnovna svrha bila je sinhronizacija sa čitavim Univerzumom. I što više mera vremena su uporedo mogli da koriste bili su više sinhronizovani.
  Jedan od tih računanja zvao se Tun Uk. Tun znači brojanje, a Uk znači i luna i sedam. U prevodu to bi bilo Lunarno brojanje ili Brojanje po sedam. Osnova veza koja se ovde stvara je 4x7=28, gde je 28 prosečan broj dana za koji Luna obiđe oko Zemlje. Tun Uk je bio potpuno sinhronizovan sa Majanskom Astronomijom i Sazvežđima.
  Osim ovog, Maje su imale i Solarni račun-Haab. Osnovna mera oba ova računa bila je 365 dana, ali je Haab bio sistem od 20 jedinica, a ciklus se sastojao od 18 puta 20 dana plus 5 dana koji su se zvali Uajeb. Ciklus od 20 dana zvao se Vinal.

  Ovi ciklusi su u VII veku bili sinhronizovani na datum koji odgovara 26. julu. A razlog za to je GALAKTIČKI. Na taj datum dešava se konjukcija između naše zvezde- Sunca i jedne druge zvezde- Sirijusa.

  U starom Egiptu u Teologiji Memfisa, takođe je bio u upotrebi kalendar od 13 meseci, poznat kao Totov kalendar, koji je takođe počinjao uzdizanjem Sirijusa. Zna se da su tih dana,drugom polovinom jula, bile održavane svečanosti u ime boga Ozirisa i boginje Izide, koji su takođe povezani sa Sirijusom.

  Računanje u islamskom svetu, po njihovom lunarnom kalendaru, započeto je 16.jula 622. godine po Julijanskom kalendaru. Ako se setimo da je Papa Gregorije dodao 10 dana tom Julijanskom, opet dolazimo do 26. jula. Jedina zvezda koja se pominje u Kuranu je Sirijus.

  Još jedna od potvrda da su mnogi stari narodi bili povezani sa ovom dalekom zvezdom iz sazvežđa Velikog Psa, je da je Veštičarska Nova godina padala na jedan od Sabata-Semejn, na 30. oktobar po Gregorijanskom kalendaru, a baš u to doba godine, na srednjem delu severne polulopte počinje da se vidi sazvežđe Velikog Psa i najsjajnija zvezda na nebu- Sirijus.
 3. elendil (avatar)
  Širenje Hrišćanstva dovelo je do toga da se danas na čitavoj planeti Gregorijanski kalendar koristi kao zvanični. Jedna godina po ovom kalendaru traje 365 dana, što znači da je povezana sa kretanjem Zemlje oko Sunca. Međutim, ovim se završava svaka veza sa prirodnim ciklusima u prirodi, jer ništa se u toku jedne solarne godine ne dešava 12 puta i ništa nema trajanje od 30 ili 31 dan. Meseci nemaju istu dužinu trajanja. Imamo sedam meseci od 31 dan, pet meseci od 30 dana i jedan od 28 ili 29 dana. Kad pogledamo nazive tih meseci, vidimo da i tu se gubi logika - januar je vezan za boga Janusa, februar je u vezi sa rečju za ritualne proslave, mart sa Marsom, april i maj su povezani sa boginjama proleća, jun sa boginjom Junom, jul i avgust su dobili imena po rimskim imperatorima, Juliju i Augustu Cezaru. Dolazimo do devetog meseca po redu koji se naziva septembar, a znamo da septem na latinskom znači sedam. Ide oktobar, sa osnovom osam, novembar sa devetkom u sebi i na kraju decembar, koji je dvanaesti po redu, a u imenu ima broj deset. Rekli smo već da je Gregorijanski kalendar nastao od Julijanskog, i to tako što je Papa Gregorije XIII korigovao predhodnu verziju tako što je ukinuo tri prestupna dana onih godina koje započinju vekove, osim ako su prve dve cifre deljive sa četiri. Prestupni dan je dan viška koji se nakupi svake četiri godine zbog asronomske dužine godine - 365 1/4. Ovo u sebi nije imao Julijanski kalendar, tako da je prolećna ravnodnevnica padala desetak dana iza solarnog trenutka ekvinocija. Papa Gregorije je hteo da reši ovaj poblem tako što je izbacio deset dana između 5. i 16. oktobra 1582. godine, ne bi li kalendar "stigao'' Sunce.

  Ovaj kalendar nije odmah bio prihvaćen (dan danas naši ljudi govore o starom kalendaru koji 'kasni' 14 dana- 10 plus 4 zbog računanja svih prestupnih godina). Ali on je širen, naročito Amerikom, kao instrument moći i simbol dominacije nad ljudima koje su Evropljani osvajali i doveo do toga da se načini računanja vremena domorodačkih naroda skroz potisnu.
  Nekoliko puta u skorijoj istoriji pominjale su se reforme kalendara, zbog svih nepravilnosti, ali su politički i verski faktori uticali da se i dalje koristimo ovim kalendarom, ili bolje reći da on i oni koji ga zagovaraju koriste nas i upravljaju nad nama. Vatikan, koji je mozak ove zveri i preko njega vlada, u svojim krugovima uopšte ga ne koristi, nego ima na zanimljiv način povezan sistem brojeva i prvih sedam slova abecede.

  Ali da se mi vratimo prirodi, prirodnom vremenu i merenju vremena.

  Pre svega, jedan kalendar trebao bi da predstavlja jednu pravu meru prirodnog vremena, koji prati astronomske cikluse Zemlje, Lune, Sunca i galaktička dešavanja. Osim ovog, on bi trebao da reflektuje harmoniju uma i prirode. Znamo da solarna godina ili okretanje Zemlje oko Sunca traje 365.025 dana. Mesec se okreće oko Zemlje, u proseku za 28 dana i to obavi punih 13 puta u toku jedne solarne godine. Pa kako onda u kalendaru ima samo 12 i to baš meseci? Ako pomnožimo 28x13 dobijamo 364 što je samo jedan dan manje od solarne godine. 365. dan u godini je dan van vremena i služi da se završi jedan solarni ciklus, ali ne u obliku kruga, nego poput magičnog leta da se spiralno uzdignemo na sledeći nivo. On se tako i proslavlja.
  Osim Meseca ili Lune, i Sunce je povezano sa brojem 28 zato što njegovo okretanje oko samog sebe takođe traje baš 28 dana.

  Ovakvom podelom godine na trinaest jednakih delova plus jedan dan dobijamo potpuno uređen sistem merenja vremena. Svaka luna sastoji se od 28 dana koji su podeljeni u tačno po četiri nedelje od sedam dana. U godini imamo po 13 luna od po 4 nedelje, odnosno tačno 52 nedelje godišnje. Svaki 1,8,15 i 21. dan u luni padaju na isti dan u nedelji. Isto je i sa svakim drugim danom, npr. 5. dan druge lune pada u sredu, 5. dan pete lune pada u sredu itd.

  Praćenjem ovako uređenog kalendara vratili bi smo ciklični red svega oko nas i nas samih u naše živote. Setimo se samo da prosečan period trajanje menstrualnog ciklusa žene iznosi 28 dana. A kaže se da je žena čuvar vremena. Osim žene, i neke biljke i životinje imaju u sebi kod 13:28. Pre svega tu je kornjača, čiji oklop sadrži 13 velikih pločica i obično 20 ili 28 malih. Čuvarem vremena smatra se i drvo, pošto u sebi nosi godove za svaku godinu svog života. Još jedna životinja ima to u sebi - delfin. Otkriveno je da se na zubima delfina svakodnevno stvara po jedna mala linija, a svakog 28. po jedna veća i tako po 13 puta i onda prelazi u sledeći red.

  Vratimo se matematici i brojevima. Brojevi sa kojima smo se do sad sretali bili su 4, 7, 13, 28, 52, 364, 365. Zanimljivo je ući u odnos brojeva 4, 7 i 13. Matematika četvrte dimenzije kaže 4:7::7:13, gde znak: nećemo shvatiti kao deljenje nego 4 prema 7 isto je što i 7 prema 13. A evo najjednostavnijeg objašnjenja
  oooIoIooo gde je 4 centar sedmice i ooooooIoIoooooo gde je 7 u centru broja trinaest.

  Ovo je matematika celih brojeva i svako može da je razume. A znamo da je sve broj i da je Bog broj.

  Broj 4 predstavlja najniži i najjednostavniji red. Imamo četiri elementa, četiri strane sveta. Imamo četiri ekstremiteta Četvrta tačka nam daje formu. Govorimo o 4. dimenziji... Broj 7 se uklapa u cikluse i Lune i Sunca, imamo sedam čakri, sedam dana u nedelji, sedam galaktičkih pravaca, sedam elemenata koje određuju kocku- šest stranica i sredina... Broj 13 je broj pokreta i transformacije, broj Luna, anatemisan i izbačen broj. U našem telu imamo 13 glavnih zglobova koji omogućavaju naše kretanje...

  4x7=28, 4x13=52, 7x13=91(trajanje jednog godišnjeg doba, broj stepenica na piramidama Maja) 4x7x13=364.

  Ako pogledamo naše telo, vidimo da imamo deset prstiju na rukama i deset prstiju na nogama, što zajedno daje dvadest. Maje su ceo svoj matematički sistem bazirali baš na broju 20 i poznat je kao vigesimalni sistem. Broj jedan označavali su sa jednom tačkom, dva sa dve tačke, tri sa tri tačke, četiri sa četiri tačke, sve u horizontalnom nizu. Broj pet obeležavali su horizontalnom crtom. [est je bila crta i tačka iznad, tako do desetke, koja je bila u obliku dve crte. Jedanaest je bilo dve crte i tačka iznad njih i tom logikom sve do broja dvadeset koji su obeležavali ovalnim glifom obično precrtanim horizontalnom linijom.

  Dvadeset prstiju i trinaest glavnih zglobova daju našem telu kod 13:20. A baš matricu od 13x20 koristili su kao jednu od osnovnih mera vremena stare Maje, a ime te matrice je Colkin. Oni su ceo period vremena istorije koji su nazivali Veliki ciklus podelili na 13 baktuna, gde svaki baktun ima po 144000 dana. Svaki baktun podeljen je u 20 delova- katuna od po 7200 dana. Ukupno ima 260 katuna(13x20). Mi se trenutno nalazimo u poslednjem katunu poslednjeg baktuna, koji je počeo 1993., a završava se 2012. godine. Ujedno ovim baktunom završava se i poslednji od četiri ciklusa od 26000 godina, koji je povezan sa Solarnim sistemom i Plejadama iz sazvežđa Bika.

  Gledajući u odnos brojeva 13 i 20 opet se javlja broj 7 kao razlika i javlja se broj 260 kao proizvod (fraktal broja 26000). Zbog svoje veze sa višim, galaktičkim nivoima postojanja i kretanja, ovaj vid računanja vremena predstavlja sinhronizaciju sa većim ciklusima koji se dešavaju u našoj galaksiji. Ovaj vid sinhronizacije duboko nas uvodi u četvrtu dimenziju. Ljudi govore o raznim dimenzijama- petoj, sedmoj, trinaestoj... Zaboravljaju da moramo dobro da ovladamo trećom i četvrtom dimenzijom da bi smo išli dalje.

  Vreme, poput prostor ima svoje zakone, svoju matematiku, fiziku, biologiju...svoju nauku. Pre samo stotinu godina, naše prababe i pradede nisu znali mnogo o nauci kakva je danas prihvaćena, ali su se pojave ipak dešavale po tim zakonima. Isto tako, nauka o vremenu je nauka budućnosti, i jednog dana će je već i deca shvatati i moći da primenjuju.
  Ali vreme ne može biti nešto udaljeno od nas samih. Dozvolili smo da nas savremena nauka dovede do potpunog otuđenja od prirode i nas samih. Nauka o vremenu trebala bi da nas vrati nama samima, jer vremene je u nama i oko nas. Ono se širi radijalno oko svog centra. Shvatanje pravog vremena i našeg mesta u njemu dovodi nas do Bezvremenosti. Ako umirimo naš um i opustimo naše telo,osvestimo naš dah, doživećemo pravo vreme- sada i ovde.

  Živeti u pravom vremenu je umetnost, tako da je Vreme isto Umetnost. Osnovna formula Zakona vremena je da je T(E)=ART - gde je T-vreme, E- energija, ART-umetnost i čita se Energija faktorisana Vremenom je Umetnost. Sve u Univerzumu je stvoreno u lepoti i harmoniji, kao delo umetnosti. I Boga su često nazivali Velikim Graditeljem ili Arhitektom. U kakvoj je to vezi sa vremenom? Vreme je ono što nosi informaciju i stavlja nešto u formu. Vreme in-formiše život(E). A sve što se time stvara je umetnost, jer sve stvoreno u Univerzumu osim forme ima i svoju estetsku i umetničku vrednost.

  Očigledno je da se u Univerzumu sve kreće i razvija. Univerzum ima svoj izvor- a to je Inteligencija, jer gde postoji neki red mora postojati nešto što pravi taj red. Mi možda ne vidimo koja je to božanska inteligencija, ali je ona tu i obično je nazivamo Bog, koji je centar svega. Božanski um oslobađa svoje misli koje mi nazivamo energijama, a te energije uzimaju različite forme evolucije u raznim dimenzijama.

  Proces evolucije vremena ima različite stupnjeve i oni kreću od kreacije u treće-dimenzionalnom nivou kojiu mi zovemo zvezdanom masom. Ova zvezdana masa je u stadijumu koji mi nazivamo pre-svesno. Pre-svesno stanje stvara sve neorganske forme. Ono se sastoji iz domena Potencijala i vladavine Vremena.
 4. elendil (avatar)
  Ovim dolazimo do toga da ono što zapravo evoluira su Zvezde. Mi smo samo mali delovi- atomi zvezde i ovde smo da naučimo kako da učestvujemo u evoluciji naše Zvezde- Sunca.
  Nakon pre-svesnog- neorganskog stadijuma dolazi organski- nesvesni. Čitav život učestvuje u kosmičkom nesvesnom. U trodimenzionalnom prostoru život zauzima formu, u našem slučaju, ljudsko telo. Zatim život dolazi do vrhunca evolucije- do buđenja u svesno. U tome je ljudska svrha- Kako da postanemo potpuno svesni? Tehnike kao što su molitve i meditacije stvaraju mostove između nesvesnog i svesnog. Bude nas. Ali proces evolucije zahteva da ostanemo budni i potpuno svesni.

  Kosmičkim kolektivno svesnim stanjem, čovečanstvo bi najzad ušlo u mentalno-duhvnu evoluciju, koja bi nam omogućila da razumemo kako da proširimo naš um i čula izvan nas samih i da postanemo potpuno i svesno uključeni u prirodne procese.

  Sa tačke vremena, prostor je ništa drugo do tačka ili skup tačaka koje mogu biti locirane bilo gde. Svako od nas je tačka, tačkica u vremenu. A sve ono što mislimo je pre svega unutar našeg uma.

  Znači radi se o evoluciji naše svesnosti i uma. Evolucija ide u pravcu umetnosti, ljubavi i miru, jer nemoguće je drugačije ostvariti osećaj zaajedništva na planeti. Ako je Zemlja deo Sunčevog sistema, a čovečanstvo deo Zemlje, mi kao pojedinci moramo biti svesni da smo svi povezani i da smo deo Jednog. Ratovi, uništenja, želja za dominacijom i vlašću su deo življenja koji je u konfliktu sa nama samima i sa prirodom oko nas. Dok se budemo tako ponašali, do evolucije neće doći.

  Uvođenjem reda u naše živote i to prirodnog i cikličnog, dovelo bi do buđenja i osvešćavanja misli, emocija, a samim tim i naših reči i dela. Kalendar 13 luna od 28 dana je služio kao osnov Majama za njihov Galaktički let i dan danas je najpravilniji račun koji prati sve nama važne astronomske, biološke i druge mere vremena. Osvešćavanje i sećanje na ovaj prirodan i ciklični red utrlo bi nam put daljeg razvoja i ubrzalo naše buđenje u četvrtoj i višim dimenzijama. Otvorilo bi nam nebrojene nivoe novih mentalnih i duhovnih iskustava i naučilo nas da svesno i voljno učestvujemo u božanskoj kreaciji.

  In lake'ch! (Ja sam tvoje drugo ja)
  ________________________________________

  tekst završen 3.dana- Gama, 3. Električne lune, godine Belog Spektralnog Čarobnjaka, na dan jesenje ravnodnevnice, i Kin 212: Žuto Samo-postojeće Ljudsko Biće

  Beli Spektralni Vetar- BULUK IK
 5. elendil (avatar)
  STA JE TO KIN

  Vreme nije prava linija, a takodje nije ni ravni krug. Vreme je frekvencija koja lezi u osnovi poretka svih pojavnih oblika u Univerzumu. Vreme je val ili posledica vala koji odredjuje neprekidni ciklicni proces organizovanog uma.
  Smatra se da je nama ljudima podaren um, medjutim, gde je on u nama? Mozda je u nasem mozgu? Ili je mozda um beskrajni tok u kome smo mi rezonatori. Drugim recma, um je nesto sto ima svaka individua, ali je on kosmicke prirode.
  U toku nekoliko poslednjih milenijuma mi ljudi navikli smo da se koristimo instrumentima za merenje prostora kako bi izmerili vreme. Na taj nacin mi smo nastimovali svoje prijemno-predajne rezonatorske sposobnosti, nasa osetljiva bica na talase i vibracije koji odredjuju svet materije. I trajno smo se poistovetili sa tim svetom, poverovali smo da je svako od nas pre svega cvrsto telo. Zato je neophodno odrediti, pre svega, sta je osobina Kina svakog od nas.
  Kin je na Majanskom – Sunce. Colkin cini 260 kinova, ili 20 frekvencija koje pulsiraju u valovima Možemo reci da su 260 kinova osobine Suncevog uma, tacnije, Suncevo-Galaktickog uma. Svi procesi koji se dogadjaju u nasem i u drugim zvezdanim sistemima mogu se podvesti pod jedno zajednicko ime Matematički kod ciste svetlosti.
  I na taj nacin, kada mi saznamo svoj Kin mi dobijamo neverovatnu mogucnost da prestanemo da budemo bioroboti i da ponovo postanemo po svojoj istinskoj prirodi – Svetlost. Kin nije osobina naseg bio-tela. Kin je osobina naseg individualnog uma koji je ukljucen u jedinstveno opste polje uma. Kin odredjuje frekvenciju naseg pulsiranja ali ne samu po sebi, vec upravo u tom opstem i jedinstvenom polju svetlosti. Kin nam saopstava nas zadatak i odredjuje nase ucesce u jedinstvenom telepatskom polju Univerzuma.
  Postoji jos i zakon Kina. On kaze da svi Kinovi poseduju razlicite osobine, autonomni su, ravnopravni i nijedan nije znacajniji od od bilo koga drugog. Ali u isto vreme oni su svi zajedno ujedinjeni i cvrsto povezani jedan sa drugim i to odredjuje njihovo uzajamno sadejstvo kao predanost, sluzenje jedan drugom.
  Na taj nacin Kin je za svakog od nas propusnica u vise dimenzije. Ali to nije nesto sto ce se pokazivati na granici izmedju dimenzija. Kin nam daje mogucnost da osvestimo onaj deo sebe koji je Sveto sustastvo, onaj deo koji se sastoji od emanacije Jedinog Stvoritelja. Kin je naš vodic po beskraju, to je nasa tacka racunanja u vremenu, a to je fakticki, naše telo u vremenu.
 6. elendil (avatar)
  SAVRSENSTVO 13 x 28 i 13 x 20

  Sve ima svoj ciklus. I priroda, i planeta Zemlja, Mesec, Sunce, zvezde, galaksije... Sve je u kretanju. Prateci ove cikluse i mi se harmonizujemo sa prirodom, majkom Zemljom, sa nama samima, sa Univerzumom.
  Drevne Maje- Inzenjeri Vremena ostavile su nam njihov pravilan sistem- nauku o vremenu u Sinhronaru 13 LUNA.
  Sunce se oko Plejada okrene za 26000 godina, a Zemlja oko Sunca za 365 dana. Prosecno Mesecevo kretanje oko Zemlje je 28 dana.
  Maje su solarnu godinu delile na 13 jednakih delova - luna od po 28 dana (13 x 28 = 364) na sta su dodavali jedan Zeleni dan . Zeleni dan proslavlja se svakog 25. jula po Gregorijanskom kalendaru, a sledeci dan je prvi dan Nove godine.
  Jedan dan odgovara jednom kinu. Jedna solarna godina ima 365 kinova, rasporedjenih u 13 luna od po 28 dana- kinova ( + Zeleni dan).
  Jedna luna ima 4 nedelje od po 7 kinova. Jedna solarna godina ima 52 nedelje od po 7 kinova( + Zeleni dan).
  Maje su osim solarnog vremena dobro poznavale i galakticko vreme i njegove zakonitosi ciji su ciklusi u harmoniji sa solarnim merenjem vremena na nasoj planeti.
  Galakticki sinhronar sadrzi 260 kinova - 20 solarnih pecata-kinova kombinovanih sa 13 tonova. Ovaj galakticki sinhronar dat je kao Colkin.
  Svake 52 godine dolazi do poklapanja solarnog i galaktickog sinhronara (kada se slavi 13 Zelenih dana)
 7. elendil (avatar)
  UVOD U ZAČARANI SAN
  Buluk Ik
  Dobrodošli u Začarani san. Ovo je priča o jednoj planeti, nekima poznatoj kao Velatropa 24.3, a nama kao Zemlja i njenom putovanju kroz prostor, ali pre svega - kroz VREME. Ovu prelepu planetu, treću po redu od Sunca, zvanog Kinich Ahau, naselili su galaktički putnici kroz vreme - nešto kao galaktički cigani. Oni su dobili svoja trodimenzionalna kosmička odela čiji genetski program koriste već skoro 260 vekova. Svrha njihovog dolaska na planetu bila je da stabilizuju solarni sistem i omoguće oglašavanje petog akorda kosmičke sile.
  Sunčev sistem, znan i kao Velatropa 24, sastojao se od jedne zvezde i deset orbita, koje su stvarale deset planeta. Na mestu gde se danas nalazi pojas asteroida - izme|u Marsa i Jupitera, nalazila se planeta po imenu Maldek, na petoj orbiti. I ona je, pre Zemlje, imala ulogu u stvaranju uslova za evolutivni razvitak zvezde, ali su sile - nazovimo ih 'kontra-agenti', koji su preuzeli planete Jupiter i Saturn onemogućile tu misiju, u tolikoj meri da se planeta raspala na pojas asteroida. Slična situacija desila se i na Marsu, mrtvoj planeti. Tako smo sada došli do Zemlje, treće planete i trećeg pokušaja galaktičkih putnika da ovu misiju, podarenu od Galaktičke federacije izvedu do kraja. Ali 'kontra-agenti' nisu spavali, već su smislili način kako da osujete tu akciju i njihov dalji razvoj. Smislili su virus - virus sećanja i izvršili kra|u vremena. Virus sećanja počeo je polako ali sigurno da briše njihova sećanja ko su i zašto su ovde, da smanjuje njihove moći percepcije i svest o njihovoj četvorodimenzionalnosti. 'Kontra-agenti' prerušeni u sveštenike u crnom i crvenom širili su priču o potrebi za religijom, civilizacijom, dovodeći do razbuktavanja materijalizma, lažne duhovnosti, tabua o seksu, straha od smrti...
  Rascep izme|u trodimenzionalnog kosmičkog odela i četvorodimenzionalnog holona doveo je do toga da se galaktički putnici potpuno izgube u vremenu i na|u se u disharmoniji sa svim oko njih, i u njima. Ova disharmoničnost privlačila je vremenom sve više izgubljenih putnika u vremenu, te je broj stanovnika na planeti Zemlji porastao neverovatnom brzinom. Epidemija virusa sećanja se toliko raširila, da je peta galaktička sila morala da prona|e lek i pomogne da Kinich Ahau, naše Sunce oglasi peti akord i evoluira na sledeću stepenicu zvezdanog razvoja. Na Zemlju je poslat lek u obliku Začaranog sna, koji će poslužiti da se obnove četvorodimenzionalna sećanja galaktičkih putnika. Praktična primena Začaranog sna dovešće ih do sinhronizacije sa njihovim galaktičkim pragom, vraćanje u stanje prvobitne misije i rekonstrukciju iluzije koju je izazvao virus sećanja.
  Proročanstvo Začaranog sna ima ulogu da okupi narod duge koji će omogućiti uzletanje vremenskog broda Zemlja. Narod duge je sastavljen od četiri osnovne kosmičke rase. To su crvena, bela, plava i žuta rasa, poput boja trodimenzionalnih kosmičkih odela stanovnika Zemlje (plava odgovara crnoj). U skladu sa deset planetarnih orbita, postoji po deset parova - što zajedno daje 20 plemena, po 5 od svake rase.
  U svim segmentima Začaranog sna sled boja je isti: crvena, bela, plava, žuta. Svaka od ovih boja ima odgovarajuće značenje: crvena- inicira, bela pročišćava, plava- transformiše, žuta- sazreva. Crvena nosi znanje, bela skromnost, plava strpljenje, a žuta moć.
 8. elendil (avatar)
  20 SOLARNIH PLEMENA- njihovi solarni pečati, imena i majanski nazivi, moći i osnovne karakteristike:
  CRVENI ZMAJ - IMIX - hrani rađanje, inicijator, pun energije, preiskonska majka, sećanje, moćan, zaštitnik, kreativna energija
  BELI VETAR - IK - prenosi duh, agilan, sposoban, dah, svestran, inspiracija, idealista, integriše polove, uman, prisustvo istine
  PLAVA NOĆ - AKBAL - sanja izobilje, misteriozan, logičan, konzervativan, misaon, introspektivan, dubok, istrajan, izražajan
  ŽUTO SEME - KAN - usmerava cvetanje, aktivan, dinamičan, stvaraoc, duhovan, plodan, seksualan, uticajan, samorazvijanje
  CRVENA ZMIJA - CHICHAN - preživljava životnu snagu, strastven, oštrouman, motivisan, intiman, kreativan, instiktivan, ekstreman
  BELI SPOJITELJ SVETOVA - CIMI -izjednačava smrt, praštanje, predavanje, koji transformiše, oslobodilac, skroman, moć nad smrću
  PLAVA RUKA - MANIK - spoznaje realizaciju, plemenit, miroljubiv, otvara vrata, pun razumevanja, koji leci, ekspert, inspirise
  ŽUTA ZVEZDA - LAMAT - ulepšava eleganciju, harmonija, ekspanzija, inspiriše, pun nade, energije, drag, zvezdano seme, mistik
  CRVENA LUNA - MULUC - pročišćava univerzalnu vodu, maštovit, emotivan, samosećanje, komunikativan, božansko seme, čulan
  BELI PAS - OK - voli srce, odan, uslužan, sarađuje, čuvar, drag, dosledan, veran, ujedinitelj, vodič, ljubazan, koji osnažuje
  PLAVI MAJMUN - CHUEN - igra se magijom, umetnički, šaljivdžija, nevin, ljubak, izuzetan, dete u duši, radoznao, matematičar
  ŽUTO LJUDSKO BIĆE - EB - utiče na slobodnu volju, odgovornost, prevazilazi svoja ograničenja, posuda velike moći, žetelac
  CRVENI NEBESKI ŠETAC - BEN - istražuje prostor, stručnjak, popularan, stub neba i zemlje, anđeoski glasnik, putnik
  BELI ČAROBNJAK - IX - začarava ne-vreme, psihički, inteligentan, sinhronizovan sa božanskom voljom, poznaje cikluse, šaman
  PLAVI ORAO - MEN - stvara viziju, nezavistan, umetnički, saosećajan, receptivan, vizionar, planetarni um, kritičan, optimista
  ŽUTI RATNIK - CIB - ispituje inteligenciju, dostojan poverenja, realan, mudar, dubok, svestran, stub društva, pragmatičan
  CRVENA ZEMLJA - CABAN - unapređuje navigaciju, sinhronizuje, tlo, centar, zemaljske sile, zaštitnik zemlje, kristali, progresivan
  BELO OGLEDALO - ETNAB - odražava beskraj, čist, suočava se sa senkama, ritualan, mač mudrosti i pročišćenja, dvopolan, večan
  PLAVA OLUJA - CAUAC - kanališe samo-stvaranje, prijateljski, transformiše, svestran, oslobodilac uma, telo svetlosti, pročišćava
  ŽUTO SUNCE - AHAU - prosvetljuje univerzalnu vatru, pun ljubavi, ujedinitelj, sveukupan, srećan, kreativan, dobrih namera
  Osim rasa, 20 solarnih plemena u svom kretanju pratila su sled četiri galaktička elementa: vatru, krv, istinu i nebo, čineći tako četiri klana. Klan vatre- žuta hromatika (počinje i završava se plemenima žute rase); klan krvi- crvena hromatika; klan istine- bela hromatika; klan neba- plava hromatika. Svaki klan sastoji se od pet solarnih plemena (4x5=20). Kombinovanjem sa trinaest galaktičkih tonova imamo 52 hromatike ( 13x4=52).
  Četiri klana koja formiraju 20 solarnih plemena dele se na 10 parova planetarnih partnera. S obzirom da u solarnomm sistemu imamo deset planetarnih orbita, svakoj se pridružuju po dva plemena. U svom poretku plemena prate redosled orbita planeta prvo od spolja ka unutra i to zovemo Galaktičko- karmičkim tokom ili Galaktički udisaj i od unutra ka spolja, što zovemo Solarno- proročanskim tokom ili Solarni izdisaj.
  Galaktički udisaj ide od Plutona do Merkura, a Solarni izdisaj od Merkura do Plutona. Po klanovima dele se u dve grupe- pet spoljašnjih i pet unutrašnjih. Klanovi vatre i neba čine pet spoljašnjih planeta- Pluton, Neptun, Uran, Saturn i Jupiter i njima pridružena solarna plemena. Klanovi krvi i ljubavi povezani su sa pet unutrašnjih planeta- Maldekom, Marsom, Zemljom, Venerom i Merkurom. Osim ovoga planete stvaraju kod 0-19, gde je svakom solarnom plemenu pridružen odgovarajući broj ili kod od 0 za pleme Sunca do 19 za pleme Oluje. Zbir kodova bilo koja dva plemena planetarnih partnera je 19 što im daje radijalnost. Njihova svrha je da održe galaktički dah, protok galaktičkog vremena ka unutra i solarnog ka spolja i da regulišu pet solarnih ćelija galaktičkog vremena.
 9. elendil (avatar)
  Četriri osnovne kosmičke rase zajedno sa četiri klana stvaraju dalje pet vremenskih ćelija ili pet harmonija- ulaz, zaliha, proces, izlaz ili učinak i matrica. Vremenska ćelija jedan predstavlja ulazni faktor, u kome vatra informiše harmoniju ulaznih faktora. U vremenskoj ćeliji dva, krv se seća harmonije zalihe. U vremenskoj ćeliji tri, krv formuliše istinu kao harmoniju procesa. U vremenskoj ćeliji četiri, istina izražava nebo kao harmoniju učinka. U poslednjoj, petoj vremenskoj ćeliji, nebo samo-reguliše vatru kao harmoniju matrice. Ovako povezane vremenske ćelije, u obliku harmonija postaju samo-cirkulišuće i kad se završi peta ćelija i u|e se u matricu- Matrix, proces može da počne ponovo, naravno- ulazom. Kombinovanjem sa 13 galaktičkih tonova imamo 65 harmonije (13x5=65).
  Znači harmonija ima 65 (260:4=65), a hromatika ima 52 (260:5=52). Pet ćelija vremena uz pomoć moći broja 4 daju 65 harmonija, a četiri klana uz moć broja 5 stvaraju 52 hromatike.
  Univerzum i svi njegovi delovi uvek su u pokretu. Drevne Maje su nosioca pokreta i kostvaraoca univerzuma zvale Hunab Ku. Solarnim plemenima kretanje u vremenu omogućuje trinaest galaktičkih tonova pete sile. Na ovaj način, sinhronizovani sa Suncem i njegovih deset planetarnih orbita, kroz 13 tonova plemena su sinhronizovana i sa 13 godišnjih lunacija planete Zemlje. Permutacijom 20 solarnih plemena sa 13 galaktičkih tonova dobijamo 260 mogućih galaktičkih pragova. Svaki od njih predstavlja po jedan KIN, osnovnu galaktičku mernu jedinicu - koja odgovara i jednom danu, jednom mesecu, jednoj godini..., ali i ljudskom biću.
  13 GALAKTIČKIH TONOVA
  1 magnetski - HUN ujedinjuje svrhu, cilj privlači Koja je moja svrha?
  2 lunarni - KA polarizuje izazov, prepreke stabilizuje Koji je moj izazov?
  3 električni - OX aktivira služenje ujedinjuje Kako postići cilj?
  4 samo-postojeći - KAN definiše formu, vid akcije meri Koje vid akcije me sinhronizuje?
  5 intonirani - MACUILJI daje snagu sjaju, prikuplja sredstava nalaze Kako mogu da poboljšam svoj autoritet?
  6 ritmički - UAK organizuje jednakost, upravlja izazovom uravnotežuje Kako da se organizujem da postignem ravnotežu?
  7 rezonantni - UUK kanališe sklad, sinhronizuje služenje sa akcijom inspiriše Kako mogu da harmonizujem služenje drugima?
  8 galaktički - UAXAK harmonizuje integritet, akcija dostiže formu modelira Živim li u skladu s onim u šta verujem?
  9 solarni - BOLON pulsira nameru,akcija stavljena u pokret realizuje Kako da ostvarim svoju svrhu?
  10 planetarni - LAHUN usavršava ispoljavanje, akcija i izazov se susreću iskazuje Kako mogu da usavršim ono što radim?
  11 spektralni - BULUK rastvara slobodu,akcija razlaže služenje osloba|a Kako mogu da se oslobodim i dozvolim sebi da idem?
  12 kristalni - LAHAK saradnja,akcija iz prošlosti se formalizuje, buduća priprema univerzalizuje Kako mogu da posvetim svoje biće svemu što poseduje život?
  13 kosmički - OXLAHUN istrajava, započinje magicni let transcendira Kako mogu da podelim svoju radost i svoju ljubav?

  Staro znanje o 13:20 sačuvano je u obliku harmonijskog modula - Tzolkina. Tzolkin je radijalna matrica od 260 jedinica, koje su ustvari galaktički pragovi ili kinovi. Sa leve strane solarnih pečata nalaze se kodovi solarnih plemena, od 1 do 20 koji su povezani sa odgovarajućim planetama. Kodovi su brojevi koji su u vreme Maja bili obeležavani uz pomoć tačke i crte. Jedna tačka označava broj jedan, dve tačke broj 2 itd, crta označava 5, crta i tačka 6... dve crte deset...tri crte i četiri tačke 19 i onda- krompir ili nešto slično našoj nuli prevučenom crtom koja označava 20, ali i 0.
  Ovaj sistem obeležavanja brojeva, različit je od dekadnog sistema i naziva se vigesimalni sistem. Vigesimalni sistem je sistem celih brojeva, ima svoju veoma zanimljivu matematiku i magijsko znanje koje proizilazi iz nje. Unutar tabele dati su galaktički tonovi obeleženi istim sistemom, ali od 1 do 13. Nakon trinaestog tona, sledećem solarnom pečatu pripisan je ton jedan i ciklus počinje ponovo. Svaki od solarnih pečata prolazi kroz svih trinaest tonova i to kroz radijalnu matricu (1- 8- 2- 9- 3- 10- 4- 11- 5- 12- 6-13).
  Osim tonova tu su i redni brojevi galaktičkih pragova od 1 do 260, koji odgovoraju broju kina u Knjizi kina. Crna polja u Tzolkinu stvaraju Majansku petlju ili Majansko tkanje, a nazivamo ih Galaktičkim kapijama aktivacije. To su mesta posebnog protoka galaktičke energije.
  Poznavanjem galaktičkog praga dana tvog ro|enja dobijaš svoje galaktičko ime, a delujući u skladu sa njim postaješ planetarni kin. Tvoje galaktičko ime ili galaktički potpis sastoji se od naziva boje rase, galaktičkog tona i naziva solarnog plemena. Postajući planetarni kin budiš u sebi sećanje na svoje galaktičko poreklo i svrhu. Planetarni kin obnavlja izgubljenu vezu izme|u tvoje trodimenzionalne svesti o sebi - ega i četvorodimenzionalnog holona. Svakodnevno praćenje galaktičkih pragova, proučavanje svih tvojih veza i odnosa kroz to i otkrivanje sinhroniciteta uvećava moć tvog holona i širi vrata tvoje percepcije za čitavu jednu dimenziju- četvrtu dimenziju vremena.
  Brojevi sa kojima se uglavnom igramo u Začaranom snu su pre svega 4, 5, 13, 20, 52 i 260. Najmanja jedinica je Kin. Trinaest Kinova stvaraju jedan Val. Kinovi u Valu pore|ani su u tonovima od 1 do 13, koji u sebi nose dimenzije - života, čula, uma i vremena. Četiri Vala koji započinju crvenim, belim, plavim i žutim kinom čine jedan Začarani Zamak. Kinova u jednom Zamku ima 52 (4x13).
  Začarani san ima pet ovakvih začaranih zamkova (5x52=260), tako da je u njemu predstavljen ceo Colkin.
  Proročanstvo Začaranog sna je igra otvorena za Um današnjeg Homo-sapiensa približavajući mu Drevno znanje. Čovečanstvo danas je na nivou Galaktičkog vrtića te se zato i Znanje prenosi kroz Igru.
  Začarani san se zove još i Putovanje vremenskog broda Zemlja 2013 - a o ovome sledećom prilikom.
 10. elendil (avatar)
  ZAČARANI SAN
  Ključ koji otvara vrata četvrte dimenzije
  Priroda otkrića, zbog čega funkcioniše i šta se njime postiže
  Ajnštajn je rekao da je vreme četvrta dimenzija, ali nije mogao da kaže o čemu se radi niti kako funkcioniše (nije otkrio matematiku četvrte dimenzije).
  Začarani san je otkriće galaktičke frekvencije vremena četvrte dimenzije, koja vodi evoluciju Zemlje. Začarani san je takođe kritika pogrešne frekvencije vremena ljudskih bića 12:60 (12 meseci i saat od 60 minuta), koja trenutno vlada zemljom. Ovo otkriće raspoloživo je svima, kako bi moglo da se primenjuje u praktičnom vidu, kao jedan paket oruđa, pomoću koga bi se ostvario prelaz sa trodimenzionalnog vremena 12:60 na četvorodimenzionalno vreme 13:20. Što se tiče ovog oruđa i njegove praktične primene radijalne matrice četvorodimenzionalnog vremena, ono je poprimilo svoju formu u vidu "Putovanja Vremenskog broda Zemlje 2013", za upotrebu i praktičnu primenu bilo kog ljudskog bića. Postavljajući jedan egzaktan opis vremena kao četvrte dimenzije, radijalna matrica u potpunosti premašuje linearni red lažne trodimenzionalne frekvencije 12:60. Ova radijalna matrica je praktično sredstvo za preobražavanje materijalističke civilizacije (12: 60) u vreme Galaktičke kulture 13:20.
  Ovaj paket sadrži:
  v Jedan savršeni kalendar od 13 luna, da zameni neadekvatan kalendar od 12 meseci.
  v Jedan sinhronizator ili galaktički kompas da preobrazi trodimenzionalno vreme u četvorodimenzionalno vreme galaktičkog kručenja od 13 x 20 = 260.
  v Jedan kompas proročanstva za samo-tumačenje i obnavljanje moći i lične autonomije.
  v Jedan kompas putovanja za pronalaženje svih odnosa i uspostavljanje novih odnosa spoznaje i socijalne organizacije u ime planetarnog jedinstva.
  v Jedna nova geneza i jedna knjiga kina koja uspostvaljazakon četvrte dimenzije, gde svi planetarni kinovi imaju istu moć i isto mesto.
  Začarani san funkcioniše, jer je to precizni kalendar, koji meri ljudska bića sa svim
  zemaljskim, lunarnim, solarnim i galaktičkim silama. Sa frekvencijom 13:20 se ispravlja mehaničko vreme koje je izazvalo planetarnu krizu. Zbog tog razloga čovek je prilagodio svoje biološke ritmove mašinama. Obnavljajući večiti kalendar 13 luna, energije ljudske vrste se preusmeravaju na prirodan ritam naše Zemlje.
  Začarani san ponovo vraća autoritet individui. Prihvatanjem novog kalendara autonomna ljudska bića preuzimaju apsolutnu odgovornost za svoje živote i samim tim za svoju životnu sredinu.
  Na ovaj način, Začarani san ispravlja društveno i moralno stanje koje sada okružuje svet, uspostavljajući jednu Univerzalnu galaktičku etiku i normu baziranu na autonomiji i jedinstvu planetarnih kinova (ljudskih bića).
  Sva vraćena moć i autoritet ljudskih bića kao planetarnih kinova, stvoriće prave uslove za trenutni razvoj jedne planetarne kulture prilagođene ljudskom biću i usmerene na Zemlju. Ovo se može postići jednim procesom denacionalizacije i deindustrijalizacije, sa odgovarajućom reformom ljudskog društva u bioregionalne, biosferske skupove. Zajedno, sve više međusobno povezani obnovom četvorodimenzionalnih moći kao što su sinhronizacija, telepatija i bezuslovna ljubav, novi skupovi 13:20 razvijaće interdimenzionalne biotehnologije potrebne za obnovu Zemlje i dopunjavanje ljudskih sudbina. U okviru ovog socijalnog pokreta nastaće jedan sistem kredita kinova, koji će zameniti stari ekonomski sistem baziran na novcu. Na taj način novac će prestati da postoji na našoj planeti i reč "ekonomija" označavaće samo uštedu energije. To će ubrzano aktivirati ekonomiju poverenja i kreativnih drugih načina razmene kao što je trampa, itd.
  SINHRONAR ZAČARANOG SNA
  Sinhronar Začaranog sna je mnogo više od jednog kalendara koji obaveštava o linearnom vremenu. Unutar ovog sinhronara ima puno prirodnih ciklusa različite dužine koji odražavaju harmoniju između ljudskih bića, njihove planete, Solarnog sistema i Galaksije. Ovi prirodni ciklusi formiraju bazu koja je regulisala život drevnih naroda i održavala ih u harmoniji sa eko-sistemom planete Zemlje, pre nego što je uspostavljen veštački kalendar pre 5200 godina.
  Ovo su osnovni ciklusi kalendara Začaranog sna:
  Galaktički prag (ciklus dužine 1 dana): Ovo je energija dana koja se nalazi u Svetom kalendaru Maja od 260 dana. Sastoji se od jednog od 20 Solarnih plemena i jednog od 13 galaktičkih tonova i jednog vodiča. Energija dana je protumačena meditacijom ( u Knjizi Kina) koja predstavlja vodič dana. To je dnevna meditacija.
  Harmonija (ciklus od 4 dana): To je ciklus boja (crvena, bela, plava i žuta). Svaka harmonija se sastoji od 4 dana, svaka boja je za jedan od 4 dana, ukupno četiri boje. Postoji 5 Harmonija u jednom ciklusu od 20 dana; ulaz (ulazni faktor), zaliha, proces, učinak (izlaz) i matrica. Svaka Harmonija se sastoji od 4 Plemena po sledećem redu : 1-4, 5-8, 9-12, 13-16, 17-20. Pleme i vodič su uvek iste boje kao i dan.
  Začarani val (ciklus od 13 dana): Ovaj ciklus predstavlja 13 Galaktičkih tonova. Svaki od 13 Galaktičkih tonova je predstavljen energijom jednog od 20 Solarnih plemena. Energija plemena prvog dana Začaranog vala je vladajući faktor tokom svih 13 dana Začaranog vala.
  Luna (ciklus od 28 dana): Ovo je ciklus od 28 dana ( ženski menstrualni ciklus) Sinhronara. Kako je sinhronarska godina sazdana od 13 luna, svakom lunom vlada po jedan Galaktički ton.
  Zamak (ciklus od 52 dana): Ovo je ciklus od 52 dana, to je petina (1/5) Svetog kalendara Maja - Galaktičkog Sinhronara od 260 dana. Postoje: istočni crveni zamak- inicijator, severni beli zamak- prečićivač, zapadni plavi zamak- transfotmator, južni žuti zamak - sazrevatelj i centralni zeleni zamak- začaranost.
  Galaktičko kruženje (ciklus od 260 dana). To je ciklus od 260 dana Svetog kalendara Maja - Galaktičkog Sinhronara. Poznat je kao "Tzolkin''. On je rezultat isprepletanih 13 tonova i 20 plemena za vreme jednog Galaktičkog kruženja od 260 dana.
  Solarna godina (ciklus od 365 dana): Ovaj ciklus je rezultat 13 luna od 28 dana svaka - 13 x 28 = 364 dana + jedan vanvremenski dan koji svake godine odgovara 25. julu. Prema tome svaka Nova godina otpočinje 26. jula po Gregorijanskom neprirodnom kalendaru.
 11. elendil (avatar)
  DEFINICIJE
  HOLON: jedna struktura četvorodimenzionalnog univerzuma bilo koje forme razvoja; četvorodimenzionalni ekvivalent ljudskog trodimenzionalnog ega, zove se ljudski holon
  HOLON LJUDSKOG BIĆA: peta sila, kodifikacija 20 solarnih plemena koja povezuje četvorodimenzionalno telo sa trodimenzionalnim kosmičkim odelom
  KIN: rođak, srodnik, u vezi, jednak, Sunce i dan (kod Maja). Galaktička jedinica mere, baza proporcija i odnosa
  ZAČARANI VAL: model vremena i modul sinhronizacije baziran na 13 galaktičkih tonova. Modul galaktičkog vremena kroz koji se 20 plemena kreće
  PULSIRANJE: geometrija vremena začaranog vala stvorena od četiri konstantne boja, formirajući četiri pulsara: međudejstvo četiri pulsiranja rekapitulira četiri dimenzije
  GALAKTIČKI TONOVI: trinaest moći stvaranja, uvek u vezi jedan s drugim, 13 galaktičkih tonova stvaraju jedan začarani val
  PRETVARATI: sposobnost da se preuzme jedan vid energije ili informacije i da se pretvori u drugi
  IN LAKE'CH: "Ja sam tvoje drugo ti'' - kodeks časti kod Maja
  HUNAB KU: davalac pokreta i mere. ime Boga kod Maja
  PAKAL VOTAN: specijalni svedok vremena, otkrio "Kocku Zakona'' i "Kamen koji govori Proročanstvo - TELEKTONON''
  Živeo između 603 i 683 g.n.e.
  BOLON IK: nebeska ljubavnica Pakal Votana, koja plete viziju tkanja- putovanje u lavirintu ratnika
  Bolon- 9, Ik- vetar - Beli Solarni Vetar
  TZOLKIN: sveti kalendar Maja, galaktički kalibrator četvrte dimenzije, galaktičko kruženje od 260 kinova
  JEDINICE MERE ZAČARANOG SNA
  KIN: jedinica koja se može prilagoditi bilo kojoj vrednosti
  ĆELIJA VREMENA: četiri sunčeva pečata kodifikovana bojom, u svakodnevnom nizu: crvena, bela, plava, žuta.
  HARMONIJA: jedna ćelija vremena od četiri kina kodifikovana sa četiri galaktička tona
  JEDAN ZAČARANI VAL: trinaest kodifikovanih kinova sa trinaest galaktičkih tonova
  JEDAN ZAČARANI ZAMAK: pedeset dva kina raspoređena u četiri začarana vala: crvenom, belom, plavom i žutom
  JEDNA HARMONIJSKA PUTANJA: dvadeset solarnih pečata u nizu od Zmaja do Sunca = 20 kinova
  JEDNO GALAKTIČKO KRUŽENJE: 260 kinova od Magnetskog Zmaja do Kosmičkog Sunca - jedan Tzolkin
  ČETIRI ZAČARANA VALA : jedan zamak
  DVADESET ZAČARANIH VALOVA: jedno galaktičko kruženje od 260 kinova
  PET ZAMKOVA: jedno galaktičko kruženje od 260 kinova
  TRINAEST HARMONIJA: jedan zamak
  PET ĆELIJA VREMENA: jedna harmonijska putanja
  65 HARMONIJA: jedno galaktičko kruženje od 260 kina
  TRINAEST HARMONIJSKIH PUTANJA: jedno galaktičko kruženje od 260 kinova
  260 KINOVA = 65 harmonija (Ćelija vremena)
  = 20 začaranih valova
  = 5 začaranih zamkova
  = 13 harmonijskih putanja
  = jedno galaktičko kruženje- jedan TZOLKIN
 12. elendil (avatar)
  KIN je jedinicna mera koja se moze prilagoditi bilo kojoj vrednosti. Moze da predstavlja jedan dan, jednu lunu, jednu godinu itd.
  Svaki dan ima svoje ime, u zavisnosti od energije, koja u nasem slucaju dolazi sa Sunca, i zato se zove SOLARNI PECAT. Postoji 20 solarnih pecata.
  Svako od nas ima svoje galakticko ime- svoj solarni pecat, koje dobija rodjenjem na odredjeni dan.
  Osim sunceve energije, dobijamo i galakticku energiju- u vidu galaktickih tonova, i oni upotpunjuju nase ime. Imamo 13 galaktickih tonova.
  Tako dobijamo nasa galkticka imena -Crveni Magnetski Zmaj, Beli Lunarni Vetar, Plava Elektricna Noc, Zuto Samo-postojece Seme itd. Jos zanimljivije zvuci na majanskom - HUN IMIX, KA IK, OX AKBAL itd.


  CRVENI ZMAJ - IMIX - hrani radanje, inicijator, pun energije, preiskonska majka, secanje, mocan, zastitnik, kreativna energija

  BELI VETAR - IK - prenosi duh, agilan, sposoban, dah, svestran, inspiracija, idealista, integrise polove, uman, prisustvo istine

  PLAVA NOC - AKBAL - sanja izobilje, misteriozan, logican, konzervativan, misaon, introspektivan, dubok, istrajan, izrazajan

  ZUTO SEME - KAN - usmerava cvetanje, aktivan, dinamican, stvaraoc, duhovan, plodan, seksualan, uticajan, samorazvijanje

  CRVENA ZMIJA - CHICHAN - prezivljava zivotnu snagu, strastven, ostrouman, motivisan, intiman, kreativan, instiktivan, ekstreman

  BELI SPOJITELJ SVETOVA - CIMI -izjednacava smrt, prastanje, predavanje, koji transformise, oslobodilac, skroman, moc nad smrcu

  PLAVA RUKA - MANIK - spoznaje realizaciju, plemenit, miroljubiv, otvara vrata, pun razumevanja, koji leci, ekspert, inspirise

  ZUTA ZVEZDA - LAMAT - ulepsava elegnciju, harmonija, ekspanzija, inspirise, pun nade, energije, drag, zvezdano seme, mistik

  CRVENA LUNA - MULUC - prociscava univerzalnu vodu, mastovit, emotivan, samosecanje, komunikativan, bozansko seme, culan
  BELI PAS - OK - voli srce, odan, usluzan, saradjuje, cuvar, drag, dosledan, veran, ujedinitelj, vodic, ljubazan, koji osnazuje

  PLAVI MAJMUN - CHUEN - igra se magijom, umetnicki, saljivdzija, nevin, ljubak, izuzetan, dete u dusi, radoznao, matematicar

  ZUTO LJUDSKO BICE - EB - utice na slobodnu volju, odgovornost, prevazilazi svoja ogranicenja, posuda velike moci, zetelac

  CRVENI NEBESKI SETAC - BEN - istrazuje prostor, strucnjak, popularan, stub neba i zemlje, andjeoski glasnik, putnik

  BELI CAROBNJAK - IKS - zacarava ne-vreme, psihicki, inteligentan, sinhronizovan sa bozanskom voljom, poznaje cikluse, saman

  PLAVI ORAO - MEN - stvara viziju, nezavistan, umetnicki, saosecajan, receptivan, vizionar, planetarni um, kritican, optimista

  ZUTI RATNIK - CIB - ispituje inteligenciju, dostojan poverenja, realan, mudar, dubok, svestran, stub drustva, pragmatican
  CRVENA ZEMLJA - CABAN - unapredjuje navigaciju, sinhronizuje, tlo, centar, zemaljske sile, zastitnik zemlje, kristali, progresivan

  BELO OGLEDALO - ETNAB - odrazava beskraj, cist, suocava se sa sekama, ritualan, mac mudrosti i prociscenja, dvopolan, vecan

  PLAVA OLUJA - CAUAC - kanalise samo-stvaranje, prijateljski, transformise, svestran, oslobodilac uma, telo svetlosti, prociscava

  ZUTO SUNCE - AHAU - prosvetljuje univerzalnu vatru, pun ljubavi, ujedinitelj, sveukupan, srecan, kreativan, dobrih namera
  Ukoliko zelite da saznate vase galakticko ime mozete da odete na tortuga.com gde cete naci program za racunanje kina za odredjeni gregorijanski datum.
  Takodje mozete download-ovati jedan program sa sledece adrese: http://ns.tippnet.co.yu/~andrijap/download/sinhronar.zip
 13. elendil (avatar)
  13 TONOVA
  Postoji 13 galaktickih tonova stvaranja koji zajedno formiraju jedan zacarani val.
  Svaki dan, osim kina ima i svoj ton. Postoji 260 mogucih kombinacija kinova i tonova, 20x13=260, sto je predstavljeno u Colkinu.
  Svako od nas rodjen je na jedan od ovih trinaest tonova i oni mu zajedno sa odgovarajucim solarnim pecatom i valom mogu pomoci da otkrije svoju svrhu i smisao zivota.

  1 magnetski - HUN ujedinjuje svrhu, cilj privlaci Koja je moja svrha?
  2 lunarni - KA polarizuje izazov, prepreke stabilizuje Koji je moj izazov?
  3 elektricni - OX aktivira sluzenje ujedinjuje Kako postici cilj?
  4 samo-postojeci - KAN definise formu, vid akcije meri Koje vid akcije me sinhronizuje?
  5 intonirani - MACUILJI daje snagu sjaju, prikuplja sredstava nalaze Kako mogu da poboljsam svoj autoritet?
  6 ritmicki - UAK organizuje jednakost, upravlja izazovom uravnotezuje Kako da se organizujem da postignem ravnotezu?
  7 rezonantni - UUK kanalise sklad,sinhronizuje sluzenje sa akcijom inspirise Kako mogu da harmonizujem sluzenje drugima?
  8 galakticki - UAXAK harmonizuje integritet, akcija dostize formu modelira Zivim li u skladu s onim u sta verujem?
  9 solarni - BOLON pulsira nameru,akcija stavljena u pokret realizuje Kako da ostvarim svoju svrhu?
  10 planetarni - LAHUN usavrsava ispoljavanje, akcija i izazov se susrecu iskazuje Kako mogu da usavrsim ono sto radim?
  11 spektralni - BULUK rastvara slobodu,akcija razlaze sluzenje oslobadja Kako mogu da se oslobodim i dozvolim sebi da idem?
  12 kristalni - LAHAK saradnja,akcija iz proslosti se formalizuje, buduca priprema univerzalizuje Kako mogu da posvetim svoje bice svemu sto poseduje zivot?
  13 kosmicki - OXLAHUN istrajava, zapocinje magicni let transcendira Kako mogu da podelim svoju radost i svoju ljubav?
 14. elendil (avatar)
  O SINTEZI UMA, TELA I DUHA
  Buluk Ik
  Naše putovanje kroz sintezu Uma, Tela i Duha krenućemo tako što ćemo zamisliti da sa neke udaljenosti, bilo od Sunca ili neke druge planete posmatramo Zemlju i približavamo joj se. Kroz oblake i atmosferu gledamo u prelepe okeane i vrhove planinskih venaca- hidrosferu, biosferu... Sve to doživljavamo kao celinu. Jer njeni okeani nisu ništa bez njenih planina i dolina, bez njenih šuma i dolina, pustinja i prerija, svih bića od najmanjih do najvećih... Lepota je bezgranična. Zemlja je živa i diše, i svoju vibraciju šalje u svemir.
  Kažemo da se Zemlja kreće- po određenoj putanji, određenom brzinom itd. Ono što reguliše kretanje Zemlje a i svega ostalog zovemo Zakonom Vremena. Kao što reguliše biosferu, tako reguliše i jedinice, delove te biosfere- nas. U biosferi ne postoje drugi zakoni osim ovog. Ne postoje veštački "moralistički" zakoni stvoreni civilizovanim umom.
  Razmislimo o vezi vremena i moralnosti. Zakoni koji danas postoje i uče nas "moralnosti" stvarao je čovek tokom istorije. Pre izuma pisma, postojali su prirodni zakoni koji su bili u skladu sa božijim i sa svešću tadašnjih ljudi. Jedna od uloga pisma bila je da se zabeleže zakoni koje su tada ljudi na vlasti smišljali, poput jednog od prvih poznatih pisanih tekstova- Hamurabijev zakonik. Od tada, pa do dana današnjeg stvarani su zakoni i pravila koja su pre svega odgovarala vladajućem aparatu kako bi održao moć i vlast nad narodom. Vremenom su se ti zakoni sve više udaljavali od prirodnih i božijih zakona (zapovesti), gubeći čovečnost i obzir prema bilo čemu osim postavljača tih zakona, kako bi oni dobijali novac za svoje održanje. Do čega su nas doveli zakoni koje je čovek stvorio? Da li je ikad bilo više ratova nego u zadnjih 100-200 godina. Da li je ikad bilo više nasilja, kriminala, zloupotrebe?
  Kad bi živeli u pravom vremenu, ni jedan moralni zakon ne bi bio potreban. Kaže se da bi kolektivno moralno ponašanje stvorilo zdravo okruženje, ali jedini način da počnemo sa tim moralnim ponašanjem je da živimo, tj. da se vratimo u prirodno vreme.
  Naše biće se sastoji od uma, tela i duha. To je naša bio-psihička osnova. Naš zadatak je da radimo na sintezi ova tri neraskidiva dela. Postizanjem te sinteze naša svest se "širi".Tu nije kraj, Dalje moramo da radimo našem kultivisanju- učenju, pročišćavanju, transformaciji i sazrevanju. Naš razvoj kao bio-psihičkih, duhovnih bića na Zemlji povezan je sa osvešćivanjem ko smo i šta smo. Kao što smo videli , ne možemo biti odvojeni od planete na kojoj smo, osim u našoj ograničenoj svesti. Kako osvestiti, setiti se, prepoznati, doživeti našu vezu i jednost sa Majkom Zemljom? Ono što mudri ljudi vekovima rade jeste da kroz umetnost i nauku, tj. sintezom ova dva, i kroz duhovnost teže ka spoznaji našeg božanskog porekla, naše božanske prirode, naše večne iskre, koja je na svom putu razvoja došla na Zemlju i odlučila da na ovom mestu, u ovom vremenu udruži svoju ljubav i mudrost sa ostalim iskrama i dovede do sazrevanja pojedinačne i zajedničku svesti, koje će nam otvoriti vrata sledeće pete dimenzije- moć solarne svesnosti. Zato nam je za sinhronizaciju sa četvrtom dimenzijom, dimenzijom vremena, jako bitno da budemo u skladu sa Vremenskim brodom Zemlja, čiji smo trenutno integralni deo na našem duhovnom putovanju. Usklađujući se sa vremenskim ciklusima i kretanjem Zemlje, usklađujemo se sa nama samima. Život je izraz duše ili duha, u zavisnosti od stepena razvijenosti naše svesti, a Zemlja je izraz duha. Trenutni razvoj naše svesnosti, misleći na stanje i nivo kolektivne svesnosti ide ka razvoju planetarne svesnosti. Mnogi pojedinci su ovu svesnost uspeli da razviju, pa čak i više od toga, ali ja ovde govorim o onom kako svi zajedno trenutno zračimo, i kakvu informaciju šaljemo u Univerzum. Nešto što bi objedinilo i osvestilo ovu planetarnu svesnost, može da bude nešto što bi obuhvatilo čitavu planetu. Može da se radi ili o nekoj globalnoj katastrofi, koja bi nas neumitno sve povezala, dovela bar neko vreme do toga da se prekinu svi ratovi i mržnja. Druga stvar koja bi imala ujedinjujuću i osvešćujuću ulogu može da bude Univerzalna Religija, ona koja bi povezala sve dosadašnje religije i duhovna učenja, dajući svima svesnost o Jednoti i Božanskom. Mnogi duhovni učitelji već odavno govore i rade na tome. Izbor je na nama, šta nam se od ova dva predloga više sviđa?
  Naše bio-psihičko biće stvoreno je od vibracija koje nose sve kodove planete čiji smo deo. Posedujemo dvadeset prstiju na rukama i nogama, što odgovara broju solarnih plemena u Solarnom sistemu, po dve za svaku planetarnu orbiru. Trinaest ključnih zglobova koji nam omogućavaju kretanje povezani su sa brojem obrtaja Meseca oko Zemlje. Savršen ženin ciklus od 28 dana odgovara prosečnom trajanju putanje Meseca oko Zemlje. Na Holonu planete Zemlje imamo pet osnovnih područja, koji odgovaraju osnovnim Zemljinim čakrama, koje funkcionišu u četvrtoj dimenziji. Te iste čakre, imaju svoje ogledalo na holonu čoveka.
  Holon planete predstavlja Zemlju sa njenih dvadeset bioregiona. Za svaki bioregion imamo po jedno solarno pleme koje sa sobom nosi i informaciju o ostalim planetama ovog zvezdanog sistema. Već nam ovo govori da se Zemlja, kao živo biće oseća kao deo jedne veće celine, jer se na njoj ogledaju i sinhronizuju međuplanetarni uticaji. Na holonu planete Zemaljske familije su postavljene horizontalno, a Kosmičke rase vertikalno.
  Zemaljske familije su povezane domaćinskim redom i održavaju horizontalni nivo ravnoteže. Imamo pet zemaljskih familija - familiju praga, polarnu familiju, glavnu familiju, familiju jezgra i familiju signala (opširnije dato u 2. broju Skakavca- Uvod u Začarani san). Zemaljske familije stvaraju gravitaciono polje.
  Osnovne, Kosmičke rase idu od pola do pola. Svaka rasa je jedan elektro- magnetski pojas. Imamo četiri rase- crvena, bela, plava i žuta, te četiri elektro- magnetska pojasa i oni stvaraju osnovu, bit duginog tela Zemlje.
  Dnevno kretanje kinova ide preko Intoniranih hromatika. Ovo kretanje stvara bio- psihičko polje.
  Ova tri polja- gravitaciono, elektro- magnetsko i bio- psihičko u sadejstvu stvaraju Rezonantno polje Zemlje. Da bi ovo polje funkcionisalo, potreban je ispravni vremenski red, jer veštački, nepravilan, neusklađen red dovodi do razbijanja ovog polja magnetne rezonance.
 15. elendil (avatar)
  Gravitaciono polje obezbeđuje oblik Zemlje. S obzirom da svako od nas pripada jednoj od Zemaljskih familija, u zavisnosti od Kina i njegovog koda, naša okupljanja i zajednički rad obezbeđuju funkcionisanje ovog polja i održanje oblika Zemlje.
  Elektro- magnetsko polje sastoji se od niza slojeva. Imamo jonosferu, a oko nje dva pojasa zračenja ( radijacioni pojasi). Gornji se sastoji uglavnom od elektrona- solarnih elektrona, a unutrašnji pojas se sastoji od težih protona, čije je poreklo više galaktičko.
  Znamo da je sve oko nas ustvari jedna elektro- magnetna rezonanca. Neuroni u našem mozgu su naelektrisani. Ono što mi osećamo, mislimo, ustvari je različito naelektrisanje čestica ili talasa energije. Zašto je potrebno da razvijemo samodisciplinu? Šta se dešava kad mislimo ili osećamo? Naši neutroni i elektroni bivaju pobuđeni i stvaraju polja naelektrisanja. Dolazi do pražnjenja, i mi se sad nalazimo u polju tog energetskog pražnjenja, ali ne samo našeg, nego i onih oko nas. Ako su ta pražnjenja nabijena negativnom energijom, stvaramo polje, ili bolje rečeno oblak negativnog zračenja, i obrnuto...
  Elektro- magnetskoo polje koje stvaramo sastoji se od različitih nivoa naelektrisanja našeg mentalno- emotivnog stanja. Zemlja zrači, zrači Ljubav ceo dan. Na taj način ona stvara elektro- magnetno polje. Kada je to polje harmonično, sve vibracije i zračenja koja dolaze iz kosmosa i sa Sunca, prvo ulaze u elektro- magnetsko polje. Iznad radijacionog pojasa postoji sfera- magnetosfera, a njen oblik je sličan obliku spermatozoida, koji se kreće kosmičkim prostorom. Svo kosmičko i solarno zračnje stiže znači do magnetosfer. Elektroni i solarni joni bivaju uhvaćeni, zadržani u spoljnom radijacionom pojasu. Teži protoni idu do unutrašnjeg radijacionog pojasa. Između ova dva pojasa nalazi se polje elektro- magnetske interakcije, koje, pošto se Zemlja okreće stvara neku vrstu duplog spiralnog kretanja, heliksa, između dva pojasa. Baš na tom mestu nalazi se Psi- banka.
  Radijacioni pojasi, jonosfera i magnetosfera imaju odgovarajuće tačke koje odgovaraju Severnom i Južnom polu, tako da solarno i kosmičko zračenje se stalno povezuje i ulazi unutar tih tačaka na polovima. Kad dođe do zasićenja jona i elektrona na polovima se stvaraju Aurora Borealis i Aurora Australis.
  Na ovaj način, osvešćujemo vezu kosmičkih rasa sa elektromagnetnim poljem i pojasima koji idu od pola do pola.
  Bio- psihičko polje predstavlja interakciju zemaljskih familija i kosmičkih rasa. Tako mi igramo ne samo jednu ulogu, već tri odjednom. Naše trostruko delovanje utiče da se ruše zidovi koje ego stvara u našem umu. Povezivanjem gravitacionog i elektro- magnetnog kretanja stvaramo sinhronijske nizove, a oni aktiviraju naše bio- psihičko polje.
  Šta se dešava kad zračenja, koja možemo da zovemo i informacije stignu do polova? Zemlja je sastavljena iz niza slojeva, kako spoljnih, tako i unutrašnjih, onih ispod Zemljine kore. Na površini, vidimo jednu sferu koja se sastoji od vode i zemlje i ona se prostrire čitavom površinom Zemlje. Ispod površine nailazimo na niz sfera različite koncentracije- litosferu, spoljašnji tvrdi i unutrašnji meki omotač. Ispod toga je jedro u kom se nalazi veliki gvozdeni kristal, u obliku oktaedra. Kristal je savršeni provodnik, pretvarač jednog oblika energije u drugi i odašiljalac. Zračenja koja stižu preko polova do Zemlje, prolaze kroz ove omotače i stižu do jezgra i kristalnog oktaedra u centru. Rekli smo da kristal tu energiju ili sprovodi dalje, ili je transformiše i opet odašilje. Ali gde i kome? Mi smo ti koji tu energiju primamo. Šta ćemo uraditi sa dobijenom informacijom, zavisi samo od nas. Zemlja te informacije, tu energiju emituje stalno. Naše biće, izgrađeno po istom principu kao Zemlja, prima, obrađuje i odašilje informaciju dalje. Ovde se ogleda naša velika uloga. Jer za svaku našu misao, za svaku našu reč, za svako naše delo potrebna je energija, a mi tu energiju dobijamo iz Zemlje, jer još uvek nismo na takvom nivou razvoja da informacije sa Sunca i galaksije direktno primamo. Ali zato, ono što naša bića urade sa dobijenom energijom stvara jednu sferu oko nas, sferu izgrađenu od mentalne energije- noosferu. Zato je važno shvatiti da ogromna količina energije univerzuma stiže do Zemlje, u jednom cilju, sa jednom svrhom- zbog našeg razvoja.
  Tokom prošlog veka, jedan čovek bavio se intenzivno proučavanjem kristala, pa je prešao na geohemiju, a pošto mu ni to nije bilo dovoljno, interesovanje je proširio i na biogeohemiju. Njegovo ime bilo je Vladimir Vernadski. Povezavši ove stvari, došao je do toga da Zemlja u svojoj osnovi ima kristalnu strukturu, ili seriju kristalnih struktura. Ova kristalna forma nalazi se u nekakvom misterioznom odnosu i interakciji sa formom života, koji stvara jedan veoma tanak film na površini Zemlje. On je prvi govorio o vezi između neorganskog i organskog, odnosno o jednom velikom procesu, interakciji između njih, a čiji smo i mi neizostavan deo. Na svoj naučni način, vratio nam je sećanje o tom celovitom interaktivnom procesu, kao pogledu na život na Zemlji. U davna vremena, ljudi u domorodačkim društvima instiktivno i intuitivno su razumeli vezu između svega na planeti, i živog i neživog. Oni su odavali poštu svakom danu, svakoj biljci, svakoj steni, kiši, Suncu, Noći, Mesecu, svemu, jer su znali da ne postoji razlika između večnog života i prirodnih procesa. Instiktivno razumevanje ove veze imaju još uvek biljni i životinjski sve, ali i stene i kamenje, sve što je deo tog celovitog sistema. Pa kako su onda ljudi to zaboravili? Gde su oni izgubili korak sa prirodom, živom i neživom? Kako su se udaljili i prestali da poštuju sve ono što im omogućava život na Zemlji? Do svega ovog nas je dovela odluka da stvorimo i imamo svoje sopstveno vreme, van svih procesa i dešavanja na Zemlji. Da imamo svoje sopstvene zakone i pravila. I uspelo nam je. Kao i na Zemlji i u našim umovima izgradili smo zidove i oblakodere, koji su prekrili pravu suštinu nas samih, i odvojili nas i jedne od drugih. Došlo je vreme da srušimo te zidove koji su nas zavadili, podelili, okrenuli protiv svojih bližnjih. Došlo je vreme da ispraznimo naše umove natrpane smećem i rusvajem, koje smo vekovima gurali u naš um koji je postao poput mračnog tavana, gde je i svetiljka toliko umazana da se jedva po njemu nešto razaznaje. Očistimo naš um i napravimo red, tako da se on opet okupa u svetlosti i lepoti.
  Vernadski je uspeo da definiše zakon po kome se sve dešava. Biosfera, onaj tanki film ili omotač oko Zemljine kore je međuigra neorganskog- kristalnog i organskog. Ona u sebe uključuje misteriozan proces fotosinteze i pretvaranja solarne energije, ciklus ugljen- dioksida i vezu između drveća i planktona. Ne samo da ljudi zavise od ovoga, nego i kompletan život. Dalje je zaključio da se sve živo umnožava geometrijskom progresijom. Ako ne postoji umnožavanje vrste, višestruka progresija života bilo koje druge vrste će prevladati. Pritisak koji sve vrste spontano vrše jedna na drugu je ono što održava konstantu biomase, biomase u smislu količine života na Zemlji. Ako taj pritisak ne bi postojao, bubašvabe bi se namnožile i potpuno zavladale svetom. Naravno, postoje prirodni zakoni koji održavaju tu ravnotežu. Međutim, stvari poput nuklearnih eksplozija, intenzivnog zagađivanja i sličnog, mogu dovesti do dramatičnih uticaja na ravnotežu...U svakom slučaju, svesni smo delikatne interakcije raznih vrsta života koji održavaju konstantnost biomase. Po Vernadskom, konstanta biomase postoji još od vremena geološke istorije Zemlje - količina života na Zemlji je uvek konstantna. I u doba Jure i dinosaura, količina molekula je bila ista kao što je i danas, ali u drugoj formi. Pre je bilo manje vrsta i jedinki na Zemlji, ali su one bile krupnije. Danas su vrste mnogobrojnije i mnogo je više jedinki, ali su one manje po veličini.
  Vidimo da je život u biosferi, bez obzira na to koliko je ta sfera tanušna, ostaje konstantan, prolazeći kroz brojne promene, kontinuirano transformišući kosmičku energiju. Zato ju je Vernadski i definisao kao područje na Zemlji koje vrši transformaciju kosmičke energije. Ako znamo da biljke fotosintezom transformišu solarnu energiju, opet se zapitajmo, šta mi radimo sa solarnom energijom? Koristimo je da bi imali lep ten? Stvarno, šta radimo sa kosmičkom energijom?
  Kad govorimo o raznovrsnosti i kontinuitetu života- on je nepromenljiv u kvantitetu, jer imamo samo toliko vazduha, samo toliko atmosfere... a sve je to jedna osetljiva ravnoteža. Kontinuitet stalne mase stalno prolazi kroz promene, kroz transformaciju kosmičke energije. Ovu promenu Vernadski je nazvao biogenijska migracija atoma.
  Čovek je specijalna vrsta, jer je svojim procesom mišljenja stvorio snažne efekte na promene u prirodnom okruženju. Te promene nazivamo bio- geo- hemijskim procesom, ili Bio- geo- hemijskim sagorevanjem. Jedan od najsnažnijih produkta ovog procesa je mašina. Izumom mašine, ljudska rasa je prekinula normalni poredak u biosferi. Mašine su bile inkarnacija pogrešne frekvencije 12:60. Za svoje funkcionisanje sve su više i više koristile prirodne resurse. Na ovaj način, transformisanjem Zemlje i njenog energetskog potencijala, došlo je do oslobađanja znatne bio- geo- hemijske energije, koja je ostajala slobodna, jer biosfera nije mogla da je dalje transformiše. Dobili smo industrijsko zagađenje, velike količine ugljen- monoksida i razne druge hemijske produkte oslobođene u našem okruženju, kisele kiše i radioaktivnost - ili Bio-geo- hemijsko sagorevanje. Mi sagorevamo Zemlju, stvaramo otpad brže nego što možemo da ga recikliramo ili da znamo šta ćemo sa njim, stvaramo sve vrste efekta zagađenja, a uz sve to uništavamo kišne šume i zalihe planktona u okeanima- koji su glavni nosioci procesa stvaranja kiseonika u CO2.
 16. elendil (avatar)
  Stvorili smo veštačku sferu koja preplavljuje biosferu- stvorili smo tehnosferu. Tehnosfera je veoma komplikovana mreža mašinerije i sistema komunikacije, koja zajedno sa svojim produktima izaziva porast ljudske populacije. Ovo utiče na ravnotežu u biosferi, te svaki dan sa Zemlje nestaje po nekoliko vrsta. Još uvek je mali broj ljudi koji su svesni ovih posledica, još manji broj želi da nešto uradi povodom ovoga, a tek nekolicina nešto i uradi. U zavisnosti kako odlučimo, tako će nam biti.
  Pozivam sve koji su spremni da pođu putem buđenja i prelaska iz Biosfere, sfere instiktivnog i nesvesnog, u sferu svesnog i kontinuirano svesnog- u Noosferu, i da time rastvorimo Tehnosferu, koja trenutno vlada našim umovima, našim dušama i našim telom. Tek kroz to ćemo biti spremni i sposobni za dalju izgradnju, razvoj, evoluciju.
 17. elendil (avatar)
  DUGIN MOST
  Svakog 13. kosmickog tona, u 22:00h. sirom nase zemlje izvodi se ova meditacija.

  Meditacija Dugin most
  Cilj ove meditacije je da se izazove telepatski talas (val) ljubavi, koji sjedinjuje svakoga od nas sa centrom planete Zemlje, sa dvopolnim generatorima duge, koji drze magnetno polje Zemlje, a takodje i sa svim planetarnim kinovima koji rade istu ovu meditaciju. Kada meditacijom izazovemo telepatski talas ljubavi na Zemlji, mi ucvrscujemo matricu komunikacije koja nam pomaze da osvestimo realizaciju noosfere – mentalnog omotaca Zemlje. Ta matrica takodje izgradjuje i zastitno polje istinski pozitivnih vibracija misli, koji podrzavaju rezonantno polje Zemlje i to u stanju mira i harmonije.
  Cilj ove meditacije - vezbe sastoji se u faktickoj realizaciji duginog mosta planete Zemlje – dnevnog i nocnog generatora magnetnih polova Zemlje do trenutka zavrsetka ciklusa na dan Zimskog (na juznoj hemisferi) i letnjeg (na severnoj hemisferi) soltiscija 2012. godine. Dugin most, to je most mira o kome se odavno govorilo u prorocanstvima. On ce zauvek sjediniti trodimenzionalnu Zemlju sa cetvrtom i visim dimenzijama i tako ce se obezbediti nenarusivost harmonije i mira. Kako bi svi mogli da uzmu ucesce u ovoj meditaciji bez obzira da li su nekada culi o sinhronijskom redu ili ne, predlazemo vam jedinstvenu varijantu sveopste meditacije mira – dugin most za Vanvremenski dan.
  Mozete meditirati pojedinacno ili u grupi. Najbolje je rano ujutro, ali moze i u bilo koje drugo vreme. Ako ste u grupi, okupite se u krug, najbolje je da sednete na pod ili na zemlju sa skrstenim nogama. Napravite nekoliko dubikih udaha i izdaha, udisuci sve negativno, transformisuci to unutar sebe i izdisuci sve pozitivno i precisceno. Zatvorite oci. Vizualizujte sebe u centru Zemlje. Zamislite kristal u obliku gigantskog oktaedra. Cetiri ivice kristala se spajaju u tacki severne polarne ose. Druge cetiri ivice se spajaju u tacki juzne polarne ose. Gigantski kristal-oktaedar okruzen je unutarnjom membranom Zemlje, koja kao bubanj rezonira sa unutrasnjom povrsinom Zemlje. Severna polovina oktaedra sastoji se od dve crvene i dve bele stranice, a juzna od dve plave i dve zute stranice.
  Vi se sada nalazite unutar kristala. U samom centru vidi se tacka koja sija intenzivno belom svetloscu. Etericni stub ili osa svetlosti pruza se na sever i na jug od isijavajuce centralne tacke i kroz severni i juzni vrh oktaedra tece ka severnom i juznom polu na povrsini Zemlje. Oko te etericne vertikale magnetne ose svetlosti nalaze se dva vijugava i pulsirajuca toka kojima neprekidno tece plazmena energija. Ta dva pulsirajuca toka upletena su jedan oko drugoga poput dve niti DNK. Jedan od njih je plavi, drugi je crven. Oni sobom nose plazmu – elektricki naelektrisane jone u pravcu isijavajuce tacke u centru Zemlje.
  Na severnoj poluosi svetlosnog stuba nanizan je crveni atom vremena i dva pulsirajuca toka ga obavijaju. Na juznoj poluosi nanizan je plavi atom vremena. Crveni i plavi atom vremena okrecu se u suprotnim pravcima jedan od drugoga, crveni – severni u smeru kazaljke na satu, a juzni u suprotnom smeru od kazaljke na satu. Svaki od atoma se sastoji od sedam tacaka, od centralne tacke, dve tacke na osi gore i dole, i cetiri tacke podjednako udaljene jedna od druge na svakoj strani centralne ose. Sest spoljasnjih tacaka svakoga od atoma vremena po obliku lice na sestougaonik.
  Gravitaciono polje kristalnog oktaedra isijava i horizontalno od isijavajuceg centra kristala, prostiruci se do cetiri tacke koje odredjuju uglove kristala, tamo gde se sjedinjuju cetiri severne i cetiri juzne stranice oktaedra. Gravitaciono polje koje spaja te cetiri tacke predstavlja osnovu piramide. Cetiri ivice jedne piramide idu od osnove ka severu i cetiri druge ka jugu. U ravni sa ovim gravitacionim poljem tacno jedan naspram drugoga nalaze se jos dva atoma vremena – beli i zuti. Ta dva gravitaciona polja nacinjeni su poput severnog i juznog atoma vremena, samo sto se njihove ose podudaraju sa pravcem horizontalnog gravitacionog polja kao da leze bocno perpendikularno sa polarnim atomima. Beli i zuti atom vremena lagano se okrecu poput tockova, u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu, sleva na desno oko centralne isijavajuce tacke.
  Kada vizualizujete kristalni oktaedar jedra Zemlje sa njegovih osam ivica, cetiri atoma vremena, etericnim stubom i dva pulsirajuca toka, zamislite da iz centra kristala pocinje da izbija snazni mlaz zasicene i raznobojne plazme svetlosti u pravcu oba pola Zemlje. I vi izlazite iz centra Zemlje, izvan Zemlje, do tacke u prostoru odakle mozete da vidite citavu planetu Zemlju. I dalje zadrzavate u vizualizaciji oblik kristalnog oktaedra u centru Zemlje, i vidite kako se na severu i na jugu zemlje probijaju tokovi svetlosti i kako obrazuju ogromni dvostruki dugin most – i na taj nacin dnevni i nocni generatori Zemlje postaju vidljivi. Dva dugina toka spajaju severni i juzni pol Zemlje na rastojanju jedan od drugog tacno 180 stepeni. Na taj nacin kako se Zemlja lagano okrece oko svoje ose, dugin most ostaje u mestu i ne okrece se.
  Zavrsavajuci vizualizaciju, uzmite Zemlju koja se okrece unutar duginog mosta i stavite je u svoje srce. Zamislite dva toka svetlosti kako izbijaju iz centralne tacke ka vrhu vase glave i vasem podnozju. Sada ti tokovi obrazuju dugin most oko vaseg tela podrzavajuci vasu auru. Sada ste vi i Zemlja – JEDNO. Dugin most sveopsteg mira je sada realnost. U tome se sastoji sva sustina. Ono sto je nekada bilo samo u zamisli, kada to vizualizuje dovoljan broj ljudi izazivajuci telepatski talas ljubavi to postaje vremenom realnost.
 18. elendil (avatar)
  Da bi proglasili kraj Vremena i prelazak iz straha u Ljubav, promenimo Kalendar!
  Premisa: Prihvatanje Sinhronara 13 Luna je pozitivan, stvaran čin koji predstavlja pomak iz straha u ljubav, iz haosa u harmoniju, iz rata u mir. Kraj vremena je kraj starog vremena nasilja i separacije šifrovanog nepravilnim i haotičnim kalendarom. Novo Vreme Mira je odraz Večnosti. Više od 150 godina ova promena je oslobađana. Sada se ciklus zatvara.
  Zatvaranje ciklusa znači reintegraciju ljudske svesnosti u solarni prsten kroz primenu pravilnih standarda mera. Bilo da su ljudi svesni toga ili ne, Zemlja kruži oko Sunca i pravi solarni prsten svojom orbitom. Sa preciznom merom od 13 luna od kojih svaka ima 28 dana, solarni prsten se može osvestiti. Ako se uskladimo sa praćenjem Sinhronara trinaest luna, tada će za jednu godinu naša svesnost dovesti solarne frekvencije orbita u pravilno poravnanje sa ljudskim umom. Ovo ubrzava uzvišenu budnost ili svesnost koja pre nije bila poznata.
  Kada je istorija počela u Vavilonu, Sumeriji i Srednjem Istoku ona je izgubila znanje o solarnom prstenu fokusirajući se na sinodički lunarni kalendar koji nema nikakve veza sa solarnim prstenom. Kad je došlo do osvajanja Novog Sveta, Babilonci su uništili znanje o kalendaru koji je sadržao znanje o solarnom prstenu. Uništavajući znanje oni su takođe uništili i bazu kosmičke percepcije - koja je koren promene kalendara i zatvaranja ciklusa. Treba imati na umu da je uništenje majanskog znanja o vremenu kompletirano kad je Vatikan 1582. izvršio reformu kalendara i dao nam (gregorijanski) kalendar koji mi danas koristimo.
  Sinhronar 13 luna/28 dana je spas za planetu Zemlju zato što je on kosmički mehanizam koji stvara frekvenciju koja odgovara solarnoj frekvenciji. Usklađenje sa solarnom frekvencijom dovešće do širenja svesnosti- što je prekidač za evolutivni put.