ĆOŠE (2) - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

JOPE

ĆOŠE (2)

Oceni ovaj blog
I ŠTA SADA(?)

I bi Nova godina. I 1 i 2 i 3 a evo vec i nelkoliko dana januara prohujase.
Prekosutra je Bozic (srecan Vam bio) a "mi" osim u vremenu ni koraka napred.
Ponocne poljupce u "ludoj" novogodisnjoj noci i siroke osmehez sa stvarnim i nestvarnim zeljama zameni realnost. Ista, mozda i kruca od realnosti u prethodnoj godini. Euro "juri" stotku, gorivo ce za koji dan "gore", materijalna pomoc nikako da uhvati korak, posla sve manje, koverte sve tanje a statistika naduvala prosecne plate od kojih bi radosti bilo u svakoj kuci.
I vreme nas nesto naspustilo. Od suncanih i toplih, prednovogodisnjih dana, jutros moj grad, mozda su i Vasi, osvanuo pod snegom. temperatura oko ili koji stepen ispod nule. Snezna belina zamara oci ali ne i deciju radost. Opet su sanke izasle iz podruma. Ako nema dovoljno hleba neka bar bude igara-na snegu.
Doduse, za koji dan kod postara ce mnogi, ne i JA, po Dinkiceve akcije. Daleko su od "hiljadrke" evrica ali sirotinji su dovoljno i ono malo dinara, akcije ce valjda sacuvati.
Dok mislima tumaram beskrajem citam ostra upozorenja dr Kona, jednog iz Tima za sprecavanje, ili kako vec, pandemije sifrovanog gripa. Doca okrenuo plocu, nedavno se izleteo i rekao da bi vakcine valjalo otkazati, sada propagira i grdi, pre svega, lekare zasto se nisu bockali, ko im daje za pravo da odvlace i druge kada je taj grip tako strasna boljka. A ni rec ne rece o Francuzima koji rasprodaju svoju vakcinu jer ni tamo nema interesovanja. Al' ko zna mozda ce prisiliti narod pa ko opstane, sto od gripa, sto od vakcine.
Na trotoarima ulica trgovci sa bozicnim darovima. Ne smeta im hladnoca. Nekoliko stotina dinara zarade dobro dodje bar za pripremu VELIKOG praznika. Ako nema prasetine, dovoljna je snicla, tek da zamirise.
Na TV ekranima nema razbibrige, tu i tamo po neki restl o rialiti zanimacije ("Veliki brat", "Farma", "Big mama")...
Loto i Bingo preuzimaju primat. Nikako da se pogode brojevi. Ceka se. Sta, ko, kada...JA ne znam ali komsinice znaju. Ne smem da kazem sta su mi rekle.
Gledam u tastaturu, sve mi je dalja od nosa, pa odskrinem zavesu da vidim caroliju ali nikako da odgovorim na "svoje" pitanje: I STA SADA?
Ma odoh i ja na sanke, mozda se i sretnemo da nastavimo pricu.

Pošalji "ĆOŠE (2)" na Facebook Pošalji "ĆOŠE (2)" na Google Pošalji "ĆOŠE (2)" na My Yahoo! Pošalji "ĆOŠE (2)" na Live Pošalji "ĆOŠE (2)" na MySpace Pošalji "ĆOŠE (2)" na Twitter Pošalji "ĆOŠE (2)" na Digg Pošalji "ĆOŠE (2)" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. Emin@ (avatar)
    Dobar text.Bravo.Udri brigu na veselje kad vec nista ne mozes da promenis.
  2. misticlady (avatar)
    divno bas...