Budna sanjam... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Hexy Love od srca... ;)

Budna sanjam...

Oceni ovaj blog

Baš tako, budna sanjam. Mislima lutam kroz predele svojih sećanja. Makar na tren uspevam da zaustavim vreme ili ga usporim.
Isprva, osećaj bude predivan. Kao da koračam bosa po mekim oblacima sa osmehom na licu. Moje biće bude ispunjeno neobjašnjivom toplinom i sigurnošću.
Kasnije , osećanja prelaze iz jednog stanja u drugo. Smenjuje se osećaj neopisive radosti osećanjem neizlečive tuge. Ta količina smenjivih emocija me baca na kolena. Lomi svaki deo mene. U jednom momentu letim ka svetlim nebesima, dok već u drugom padam neverovatnom brzinom ka mračnom okeanu tuge.
Svetlo koje blješti u meni pretvara se u jezivi mrak. I ako pri tom putovanju, gubim svaki put po jedan deo sebe, nastavljam. Opet i opet. Realno svesna svakog uzleta i pada.

Svako od nas, svojim rođenjem dobije krhku, nežnu i salomivu dušu. Ujedno uz nju, mač i štit koji treba da upotrebi ne bi li svoju dušu odbranio i sačuvao.
Moj mač je nov, neupotrebljen. Stoji u svojim koricama, njegov remen visi o mom ramenu. Svoj štit držim u ruci, spušten je, tik uz moje telo.
Potpuno svesna svake svoje rane, a ipak ni mač, a ni svoj štit ne koristim. Neke rane su dublje i veće i teže zarastaju. Kada me zadese, spuštam pogled ka svojim prsima, potpuno svesna sebe, svega. Gledam kako kroz moje ranjeno telo kuca moje ranjeno srce.
Ima i onih lakših i podnošljivijih rana. To su uglavnom obrisi, tragovi tuđeg mača, obične posekotine. Na njih skoro da i ne obraćam pažnju.

Koračam stazom svog života nad kojom se nadvije gusta magla. Bude toliko gusta ponekada, da jedva vidim na korak ispred sebe. Ali, koračam dalje.
Kiša ume da pada danima, dosadno i dugo. Zbog nje nebo bude tužno, teško i mračno. Tek na momente se vidi poneki zračak stidljivog sunca, koji pokušava da se probije kroz usnule oblake. Spoznala sam da tom stazom koračam sama.
Dobijem često želju da jasno vidim kraj, svršetak te staze. Mada budna sanjam, znam da je to nemoguće.
Od mojih koraka sada, zavisi kakav će njen kraj biti.
Pošalji "Budna sanjam..." na Facebook Pošalji "Budna sanjam..." na Google Pošalji "Budna sanjam..." na My Yahoo! Pošalji "Budna sanjam..." na Live Pošalji "Budna sanjam..." na MySpace Pošalji "Budna sanjam..." na Twitter Pošalji "Budna sanjam..." na Digg Pošalji "Budna sanjam..." na del.icio.us

Ažurirano 02.01.2010. u 01:17, autor: Hexy Bee

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Baraba na kvadrat (avatar)
  Bravo, Helenu za nobelovca u knjizevnost ))
  Meni se svidja !
 2. DUNJA W (avatar)
  Smenjuje se osećaj neopisive radosti osećanjem neizlečive tuge. Ta količina smenjivih emocija me baca na kolena. Lomi svaki deo mene. U jednom momentu letim ka svetlim nebesima, dok već u drugom padam neverovatnom brzinom ka mračnom okeanu tuge.


  Kao da si procitala moje misli...Divno i emotivno...
 3. LeMonde (avatar)
  ali mislim da ipak znas... i zelis vjerovati u to...
  On je svjetlost koju vidis... prema Njemu ides i On ide prema tebi...

  ima li nesto drugo prema cemu bi isla? :)
  prava ljubav te vodi i uvijek dolazi u sve vecim i vecim zamasima...

  zato te toliko neobjasnjivo tjera, kao najjaca sila od najjacih sila... jer to i jeste :)

  two hearts united, all the way... with the power to defeat the enemy :)

  i On te trazi... uvijek... i sto si ti svjesnija njega to ste oboje svjesni... otuda svjetlost, i ponor kad se svjetlost izgubi iz vida... jer prava ljubav je i oku vidljiva ne samo srcu ... On te uvijek trazi u svemu... i muskarac je od krvi i mesa kao i ti...

  moras ga naci... da spasite svijet :) ... zato naprijed seko :)

  i digni stit i brani se od otrova koji ti zeli reci da On ne postoji...


  zadrzavaj misli sto vise mozes na pravoj ljubavi, stavi ruku na srce i dozovi ga, umom, dusom, samo ga zovi, istina je... osjetit ces da je tu... osjetit ces da je prisutan :) ... osjetit ces da te osjeca...

  Naci ces ga :)

  forsiraj i hrabro... moram da idem dalje prema Njoj, razumijes me...

  svi odgovori su u tvojoj mašti... dobro zapamti ovo... isitina je samo ono sto ti ne povrijedjuje srce i dušu i tu istinu samo sljedi... naci ces ga :)
  kad gledas u nebo ili u daljinu... i On gleda... gledate se... doslovno...

  koliko je velika tvoja zelja? prava je ljubav izmedju tebe i tvoje druge polovice jos tisucu puta veca :)
  Ažurirano 03.10.2010. u 00:13, autor: LeMonde