Педерација као декаденција културе - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Duh Sekire

Педерација као декаденција културе

Oceni ovaj blog
Хомосексуалност и педерастија су пример ограничења психологије као науке јер су
1) Генерализовани као појава која има различите узрочнике
2) Проглашени „сасвим нормалним варијететом“...
Да то није тако и да „политичка коректност“ ништа не решава можемо закључити здраворазумским размишљањем на тему – шта проузрокује хомосексуалност?

Урођена хомосексуалност –
то је заправо оно на шта „политички коректни“ психолози, те бројна и све утицајнија геј удружења своде ову појаву. Још је пре сто година Ото Вајнигер уочио да не постоје „апсолутни мушкарац и апсолутна жена“. Тако да се „пол и род разликују“, како би закључили неки постмодерни мислиоци. Практично то значи да ће женскасти мушкарац тражити мушкобањасту жену, и обрнуто. У екстремнијим случајевима особа има толико особина супротног пола, да постаје природна тежња ка особама пола коме „припада“. Ово је сасвим јасно грешка природе која се не може лечити, а можда се може исправити променом пола. Наравно, такве особе се могу оставити у свом „опредељењу“.

Патолошка или трауматолошки изазвана педерастија – сасвим је могуће да је овакво „опредељење“ изазвано неком траумом у детињству због које су нормални односи са супротним полом постали огавни и психолошки одбојни. Овакво стање је комбиновано са другим психолошким сметњама и сексуалним девијацијама. Педофилија и друге настраности могу такође имати овај корен. Али да ли се сматра „нормалним“ ако траумом изазвано понашање остаје на нивоу који није кривично санкционисан? Да ли то значи да овакве људе не треба лечити?!? Метода прималног крика је давала резултате у оваквим случајевима.

Психо-социјална педерастија – постоје случајеви када односи са супротним полом једноставно нису могући, или их није лако остварити. У том случају се нормални односи компензују оним „истосмерним“. У неким културама мушкарац може имати легално више жена. Онда је логично да неки остану „суви“, ако жена има колико и мушкараца. Такође, у одређеним околностима као што су дуготрајна војна служба или припадност испосничким редовима ови контакти су формално забрањени или практично спречени. Овде се треба сетити да постоје и друге компензације. Није ли старински израз за педерастију содомија – која иначе покрива однос са животињама. Јасно је колико су ове појаве повезане. Само што зоофили још не парадирају...

Културолошка или помодна хомосексуалност – постоје случајеви у којима је однос са истим полом једноставно „in“. Већ је опште место да геј лоби држи поједина занимања – менекени, модни креатори... Такође лезбејство се у извесној мери промовише јер га многи мушкарци сматрају занимљивим за гледање. Одређене рок звезде су вероватно из најобичније позе постајале педери, односно бисексуалци. Према ономе што знам једино је античка култура имала и у својој развојној фази педерастију као идеал. Међутим, код свих култура које улазе у терминалну фазу декадентне цивилизације ово се појављује. Код Арапа смо имали овакву појаву педера који су иначе чак имали по неколико жена и односе са њима. Вероватно је у великим кинеским и индијским градовима некад било пуно оваквих појава. То је зато што приликом развоја културе се живот једноставно осећа, а у цивилизацији се све рационалистички промишља. Тако човек и код најосновнијих природних нагона поставља питање – зашто тако, а зашто не овако... Губи се воља и за самим животом и то је коначно крајња последица декаденције.

Сад се поставља питање шта се може закључити. Поменути Ото Вајнигер је дао своје објашњење хомосексуалности у случају „грешака природе“. Али приметио је још и он да особе јасно изражених полних карактеристика постају „истосмерне“. Он је ову појаву назвао педерастија и додао да нема баш никаквог закључка зашто је то тако. А савремена психологија све своди на први случај.
У првом случају лечење је немогуће (осим промене пола) и често непотребно. Али да ли то оправдава парадирање оваквих „различитости“. И монголоиди су различити па тиме не парадирају. Такође и хемофиличари и слепи за боје... Други случај је могуће, а често и потребно лечити, да би се избегло испољавање других поремећаја. Трећи случај се може сам излечити променом околности, осим ако је дошао у сферу патолошког. Најзад, последњи случај је болест друштва и то вероватно неизлечива. Културе старе и умиру. Старење и смрт су неизлечиве болести. То је само симптом једне шире појаве коју треба регистровати и на основу тога донети закључке. То што се ови и сви остали случајеви једне појаве своде на „сасвим нормални варијетет“ је само још један доказ декаденције. То што се овим „варијететом“ парадира, а његови носиоци су веома милитантни и ригидни када неко другачије гледа на ту појаву.
Индивидуално, можда је могуће окретање другој култури, ако је она на видику...

Pošalji "Педерација као декаденција културе" na Facebook Pošalji "Педерација као декаденција културе" na Google Pošalji "Педерација као декаденција културе" na My Yahoo! Pošalji "Педерација као декаденција културе" na Live Pošalji "Педерација као декаденција културе" na MySpace Pošalji "Педерација као декаденција културе" na Twitter Pošalji "Педерација као декаденција културе" na Digg Pošalji "Педерација као декаденција културе" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. guitarrr_babe (avatar)
  nekada se verovalo da masturbacija izaziva slepilo.
  još ranije se verovalo da žena ima manje šanse da ostane u drugom stanju ako uživa u seksualnom činu.
  kladim se da su mogli da pronađu 350 "naučnih" razloga za obe ove i još mnoge druge tvrdnje.
  elem, nikako nisam ni za kakav fanatizam, militantnost, ili, ne daj, Bože, nametanje svoje ideologije pod maskom zabrinutosti za čovečanstvo. za jedno su krivi jedni, za drugo su krivi drugi. a ni jedno ne valja. pratim dalji razvoj događaja, ali se ne slažem sa tobom.
 2. Duh Sekire (avatar)
  Можеш ти да се не слажеш, него како се овај "варијетет" размножава? А кад погледамо комплетну слику наталитета међу народима "кавкаске расе" изгледа баш забрињавајуће. Наравно, није то због педера. Него све већи број педера има заједнички узрок са осталим појавама пропадања. Тај узрок је декаденција. Осим тога, још није демантовано да има много педера зато што су у детињству имали доминантну мајку, па им није развијена сексуалност. Или зато што у одређеним условима немају довољно контаката са супротним полом. Појава оних који се педеришу из помодних разлога, или због припадања одређеним групама славних, је такође позната.
 3. EIIe (avatar)
  A za tebe je ova pojava poremećaj, pomodarstvo, sve zajedno ... šta ? Nije mi iz teksta baš najjasnije jer su tvoji komentari nekako kontradiktorni a neka pitanja, u skladu s tim, suvišna.

  Bilo kako bilo, po pitanju većine navedenog se ne slažem sa tobom mada mi se dopada kako si sročio. Prilično sistematizovano, ali i dalje ostaje nedovoljno jasno ono što sam postavila kao pitanje u prvoj rečenici. Barem meni.
 4. _AskA_ (avatar)
  p0drzhacu h0m0seksuaLn0st jedin0 kad u prir0di widim 2 jeLena da se pare...t0 je za mene b0Lest!
  j0sh mi je apsurdnije kad widim da uswajaju djecu! Kak0 deca m0gu biti n0rmaLna ak0 imaju 2 majke iLi 2 0ca..
  t0 je nesht0 sht0 stwarn0 ne razumem..:confused:
  j0sh mi je gL00pLje kad nek0 t0 radi zat0 sht0 je t0 IN! Fuj..:shock:
 5. VažnoJeZvatiSeFridrih! (avatar)
  Priroda poznaje pojavu pederastije.
  Pederastija je kada jednu rupu obogatiš dvostrukom svrhom!
 6. _AskA_ (avatar)
  nem0j wishe m0Lim te..
 7. Strela (avatar)
  [QUOTE][B]Културолошка или помодна хомосексуалност [/B]– постоје случајеви у којима је однос са истим полом једноставно „in“. Већ је опште место да геј лоби држи поједина занимања – [B]менекени, модни креатори[/B]... [/QUOTE]

  ...[B]фризери, балетани, кореографи[/B]...

  Сад је недавно гостовао у Београду редитељ - кореограф Чет Вокер са својом дечком (тачније девојком) Џонатаном Фелпсом, који му је био асистент и радио представу "Кабаре" у ПНТ-у...
  Нисам чула до сада да редитељи хетеросексуалци вуку са собом своје девојке - супруге, али њима (хомосексуалцима) је све дозвољено...:mrgreen:
  Овде се више не поставља питање да ли они имају сва права, већ је право питање хоће ли и нама (хетеросексуалцима) преостати неко право?!
  Такође мислим да њих нема више, него што их је одувек и било, међутим, данас постоји један друштвени тренд (а долази са запада), да се та појава представи као нешто друштвено пожељно, па чак и симпатично.
  Након филма "Глуварење" са Паћином у насловној улози, који је хомосексуалце представио у негативном светлу, сви филмови прелазе у један шаблонизовани начин приказивања ове [B]аномалије[/B]
  (нико ме неће убедити у супротно), где су педери представљени као дивни и симпатични момци.
 8. Duh Sekire (avatar)
  A za tebe je ova pojava poremećaj, pomodarstvo, sve zajedno ... šta ? Nije mi iz teksta baš najjasnije jer su tvoji komentari nekako kontradiktorni a neka pitanja, u skladu s tim, suvišna.
  Па рецимо да постоји више врста, тачније узрока хомосексуалности, како сам рекао
  Неко је рођен као недовољно мушко или женско (транџе су још екстремниј случај тога), неко је имао доминантну мајку, неко је млад и пре контаката са супротним полом дошао у ситуацију да је физичи спречен... А неко је постао "весео" (геј на енглеском) је р је то "ин".
  Но било који да је узрок, парадирање ове појаве је доказ декаденције. Интимни односи се могу допустити док су управо то - интимни а не јавни. Такође, немам ништа против цивилизованог изјашњавања, како је то Ћирилов урадио.
 9. guitarrr_babe (avatar)
  sad si tek ubo srž - intimni odnosi su intimni, i sa tim nemaš problem.
  ali onda je problem sa tvojim licemerjem - kao društveni kritičar, ti ipk ne bi iskritikovao taj fenomen (u najkraćem - broj i prisustvo gejeva u svetu), da se, raširen kao što jeste, ipak malo sakrije od očiju javnosti? tačnije, u pojmu homoseksualizma ti ne smeta mnogo, ali problem nastaje kada se izađe iz ormara i gejevi počnu da žive kao... pa kao i mi, ostali?

  paradiranje je samo (pravilan ili ne) način da se ukaže svetu na postojanje nečega. kako se to radi, to je već predmet miliona debata, od kojih ova naša nije ni prva ni poslednja.

  ne znam za vas, ali ja se ne osećam ugroženo postojećim brojem gejeva.

  a, da, et strela: koliko sam ja uspela da vidim, helena bonam-karter i tim barton svuda idu zajedno. i kejti holms i tom kruz. ali to je, valjda, štajaznam. nevažno. ljudi imaju pravo da žele ili da ne žele da vide bgd.

  još nešto... "А неко је постао "весео" (геј на енглеском) је р је то "ин"." ta konstatacija je, u najmanju ruku, jedan čist sofizam. ne verujem da se seksualno opredeljenje bira preko noći (to, 'postao') i to pod uticajem medija (to, 'in'). pa nije to boja kose!
 10. zainteresovana (avatar)
  Odlični su ti tekstovi, nisam znala ranije da pišeš. ops: Bila sam ti na sajtu i na esejima. Meni mi se svidža. :razz:
  A što se pederastije tiče... Čemu tolika buka? Kako je bilo u Sparti? A Stari Rim?
  Svega je oduvek bilo, samo smo se mi, mislim pri tom na ovu 'savremenu' ljudsku civilizaciju, toliko 'odrodili' od prirode, da nam svaka seksualnost mal'ne predstavlja društvenu nepoželjnost. Pri tom mislim i na hetero. Nije komercijalna. Sad se otvara mogućnost novog tržišta, otkrivaju se potrebe istopolnih parova. Pfffffff! Sve je komercijalizovano do maksimuma. A komercijale nema bez propagande...
  Malo sam sve nabacala, ali sitni sati, a tema baš kompleksna.
 11. Duh Sekire (avatar)
  ti ipk ne bi iskritikovao taj fenomen (u najkraćem - broj i prisustvo gejeva u svetu), da se, raširen kao što jeste, ipak malo sakrije od očiju javnosti?
  Немам ништа против личног признања склоности. А што се тиче "очију јавности", јесу ли пред тим очима зоофили и некрофили?!

  paradiranje je samo (pravilan ili ne) način da se ukaže svetu na postojanje nečega.
  А ми као не знамо да то постоји. Не убеђују нас преко серија да је то "сасвим нормално"? Најзад имам бар три аргумента:
  1) Ћирилов се изјаснио без парадирања и ништа му није фалило.
  2) Нигде још гејеви нису одустали од својих револуционарних права, ни тамо где им одавно нико не смета. Револуционарно право је рецимо као када комунисти марширају и прекидају посао/наставу одавно пошто су узели власт...
  3) Рецимо да је то нормално. И да неки Пера геј то сматра сасвим нормалним. Као ја рецимо што више волим тамно од светлог пива. Па да ли ја парадирам таквим својим избором? Има ли парада оних који више воле плавуше него црнке?!?

  ne znam za vas, ali ja se ne osećam ugroženo postojećim brojem gejeva.
  Можда имаш неку потребу то да кажеш, а мени се чини да тиме алудираш да се ја осећам угроженим.
  А мени се чини да ниси схватила поенту ове теме:
  Не изазива педерација декаденцију, него обрнуто педерација је последица декаденције, као и неке друге последице. То је знак опадања једне културе. Ја се трудим да НЕ припадам тој (западњачкој) култури, ерго имао бих чак разлога да сеирим над њеном пропашћу.
  Дакле, ни ја се не осећам угроженим. Мене лично не угрожавају, а волим да видим, и у расправи покажем како је смешна и накарадна "просвештена Јевропа"
  Наравно, ту је и моје обраћање Србљима - хоћемо ли "припадати" њима!?
 12. Duh Sekire (avatar)
  Odlični su ti tekstovi, nisam znala ranije da pišeš. Bila sam ti na sajtu i na esejima. Meni mi se svidža.
  Хвала, хвала

  Čemu tolika buka? Kako je bilo u Sparti? A Stari Rim?
  Svega je oduvek bilo, samo smo se mi, mislim pri tom na ovu 'savremenu' ljudsku civilizaciju, toliko 'odrodili' od prirode, da nam svaka seksualnost mal'ne predstavlja društvenu nepoželjnost
  Па нису исто Спарта и Рим, а објашњавати то би потрајало. Укратко: античка култура једина има тај култ лепоте, који обухвата и мушко тело. Тако је бисексуалност (јер они су углавном имали породице и наследнике) некако била прирођена тој култури, односно вишим слојевима друштва.
  Што се Рима тиче, мислим да је реч о декаденцији, а њихова декаденција се може видети и из других ствари. Као што су различити узроци били за педерастију код Арапа. Некима психо-социјални (нису могли да купе жене), а када су били на врху цивилизације, било их је много хомића јер је то било "ин". Баш као и у данашњем свету.
  И нема буке. Причамо само
 13. guitarrr_babe (avatar)
  Citat Original postavio Duh Sekire
  Немам ништа против личног признања склоности. А што се тиче "очију јавности", јесу ли пред тим очима зоофили и некрофили?!
  sad već mešaš pojmove, a "informed consent"? ogromna je razlika ako neko želi i ako neko ne želi da stupi u odnose. zato se nešto smatra protivpravnim i protivprirodnim (nekrofilija, pedofilija, zoofilija i ostale parafilije), a nešto je izbeglo svrstavanje u protivprirodno. ali, oke, shvatila sam poentu ovog teksta, nije homoseksualnost uzrokovala dekadenciju, nego je dekadencija uzrokovala homoseksualnost.

  jasno, sa tim se ne bih složila (v. moj prethodni post, sa sve poređenjem sa bojom kose)

  Citat Original postavio Duh Sekire
  ...Па да ли ја парадирам таквим својим избором? Има ли парада оних који више воле плавуше него црнке?!?
  mislim da sam odgovorila na ovo o paradiranju o prethodnom postu, upravo u onom "pravilan ili ne" delu rečenice. ja se ne slažem sa paradiranjem homoseksualnošću, ali se isto tako ne slažem ni sa uskraćivanjem bilo čijeg prava na paradiranje bilo čim.
  ja sam apsolutno paradirala svojom ljubavlju prema dugokosim momcima, i to i dalje radim pa nikom ništa

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Не изазива педерација декаденцију, него обрнуто педерација је последица декаденције, као и неке друге последице.
  Upravo to shvatih, nadam se, ne previše kasno da bi se ova rasprava nastavila.

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Мене лично не угрожавају, а волим да видим, и у расправи покажем како је смешна и накарадна "просвештена Јевропа"
  Наравно, ту је и моје обраћање Србљима - хоћемо ли "припадати" њима!?
  ovo je već teška politika, a ne želimo da rasprava ode u tom pravcu, zar ne?

  da li, dakle, misliš da postoje ljudi koji su homoseksualnog opredeljenja zato što je to moderno?


  a, da, i za ćirilova - naravno da sam oduševljena njegovom pojavom, razumom i staloženošću.
  šta misliš, da li je i on, kao... ne volim tu reč, ali upotrebiću je - erudita, još jedna od žrtava našeg dekadentnog društva, ili...?
 14. Duh Sekire (avatar)
  Ето, уз мало закашњење...
  ogromna je razlika ako neko želi i ako neko ne želi da stupi u odnose. zato se nešto smatra protivpravnim i protivprirodnim (nekrofilija, pedofilija, zoofilija i ostale parafilije), a nešto je izbeglo svrstavanje u protivprirodno.
  Занимљиво је то "неко не жели". Зоофилија је само екстремна љубав према животињама (ко што кажу да педофил само много воли децу
  Па како да знамо да ли нека животиња жели да буде кућни љубимац?!?
  Како да знамо да ли дете жели да буде припадник одређене нације, цркве, да ли жели да има баш оно име које има? А све то се ипак "индивидуи" непосредно после рођења додељује.
  И да, хомосексуалност у овом обиму, и њено популарисање је део декаденције.

  ja se ne slažem sa paradiranjem homoseksualnošću, ali se isto tako ne slažem ni sa uskraćivanjem bilo čijeg prava na paradiranje bilo čim.
  Нека ствар може да покаже нешто слагала се ти или не. Ако се неко не слаже, постоје различити начини борбе.

  da li, dakle, misliš da postoje ljudi koji su homoseksualnog opredeljenja zato što je to moderno?
  Да. Мислим такође да неки пристају на то, или бар глуме, да би ушли у неке кругове где је геј лоби веома јак.

  ovo je već teška politika, a ne želimo da rasprava ode u tom pravcu, zar ne?
  Па све је политика, а ја мислим на идентитет. Тиме се бавим, конкретне одлуке су нешто друго.
  Да ли ћемо са онима чије време истиче?! А све више гејева је само мали део мозаика.