Смисао живота - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

pisanija

Смисао живота

Oceni ovaj blog
Рођењем добијамо велику шансу да будемо посебни и својствени, да својим присуством испунимо празнину и дамо свој удео у неком људском макроплану. Не, не треба размишљати о малим и неважним стварима, попут тога: шта ћу ја овде, када знам да овде не могу заувек остати, него треба мислити о томе шта треба урадити и постићи, шта треба створити и измислити да би тим својим залагањем сваки појединац живео и после своје смрти.
Једном се живи! Песници живе кроз своје песме, уметници кроз своју уметност, родитељи кроз своју децу, научници кроз своје изуме,... Неки велики људи живе по пет, шест векова кроз своја дела, кроз своје речи, своје слике, музику, једноставно кроз своју уметност. Који је онда смисао живота? Смисао живота је само један а то је: својим присуством у мрачној шуми или лавиринту каквом,у шуми узвишених идеала човечности и достигнућа, оставити своје мрвице или осликане каменчиће по којим и они изгубљени могу пронаћи прави пут, по којем и они могу заслужити своје место у рају, по којем и они могу избећи најгору ствар, много гору од пакла, а то је сигурно- заборав! И не мора свако бити песник или сликар,музичар, научник! Нека свако ради оно у чему се осећа лепо, јер и кувари, и електричари, и правници, и доктори раде неке велике ствари, дају свој допринос друштву и људској раси, али сви знамо да је једино љубав оно због чега заиста живимо. Волите свој посао, волите свој хоби, волите све,...само волите, оноколико колико можете,...Потрудите се! Волите и ближње своје, волите и оне који вас воле, оне који вас не воле, људи- једноставно волети и јесте смисао живота... Волети искрено, безусловно и потпуно, и из љубави нешто дивно створити- живот и још један: Смисао живота!

Pošalji "Смисао живота" na Facebook Pošalji "Смисао живота" na Google Pošalji "Смисао живота" na My Yahoo! Pošalji "Смисао живота" na Live Pošalji "Смисао живота" na MySpace Pošalji "Смисао живота" na Twitter Pošalji "Смисао живота" na Digg Pošalji "Смисао живота" na del.icio.us

Ažurirano 18.12.2009. u 15:43, autor: Scatterbrain

Kategorije
С УМА ТРА (ла, ла, ла)

Komentari

 1. Emin@ (avatar)
 2. parker 71 (avatar)
  lako je voleti sve ljude... teze one koji su tu u okolini...
 3. lady Q (avatar)
  Da,treba voleti...na posletku,treba i poklanjati...nekom osmeh,nekom sat,nekom dodir.
  Volim darivati ljude,tu nalazim veliki smisao zivota.
  Dopada mi se kako si uoblicio prvi deo texta
 4. Scatterbrain (avatar)
  Citat Original postavio lady Q
  Da,treba voleti...na posletku,treba i poklanjati...nekom osmeh,nekom sat,nekom dodir.
  Volim darivati ljude,tu nalazim veliki smisao zivota.
  Dopada mi se kako si uoblicio prvi deo texta
  Драго ми је што тако мислиш!

  Иначе, ова краћа беседа: Смисао живота, буквално речено- писана је у "моменту говора", тј. мисли... Само сам отворио блог, и прво што ми је "падало на памет..." то сам и писао!

  Уживајте!