Bilo kuda-pušenje svuda... - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Neznanko

Bilo kuda-pušenje svuda...

Oceni ovaj blog
Šest priča i naslova u jednom postu...

Šta sve čovek može da vidi po Beogradu, to jest ulicama, putevima, parkovima, kancelarijama, pijacama...ma svuda.
Evo jedna mala retrosektiva svih bedastoća koje čine naši sugradjani:


Naslov: Blentava suvozačica

-Vozeći se letos Bulevarom Kralja Aleksandra, baš na semaforu koji seče tu ulicu sa Takovskom, iz svog auta posmatram preko puta ženu, koja puši na suvozačevo mesto...dobro toga ima u Srbiji na milione slučajeva, ništa zanimljivoga vam nisam rekao, ali extremna zanimljivost upravo sledi:
U tom autu su svi prozori bili zatvoreni, zablindirani takoreći, verovatno da ne bi ušao neki vazduh unutra koji nije pomešan sa Dimom...i dok ta gospodja duvani, u jednom trenutku vidim da u drugoj ruci drži "Lepezu" kojom maše oko glave ne bi li rasterala Dim oko sebe. Ova scena me dotukla više no sve one SCENE u filmu "Prohujalo sa Vihorom" i "Kazablanci" zajedno. Morate priznati da je scena za OSKARA.

Naslov: monstrum mama

-Na jednom parkingu pre neki mesec u jednoj centralnoj BG-opštini, majka maloletnog deteta od najviše 4-5 meseci sedi na zadnjem sedištu tog auta , i za to vreme doji tu istu bebu.
To naravno nije ništa neobično, štaviše normalna stvar jelte...ali, kad videh da ista u ruci drži onu dugačku žensku cigaru, i duvani li ne duvani, dim samo kulja iz ustiju te monstruozne mame. Šta reći, a biti kulturan smiren ? Ne, ovo nije moguće komentarisati, a ostati miran i smiren. Čija je to žena, kako je moguće da takvo stvorenje postane majka !? Čini mi se ako bih vam ja ovo komentarisao kako ja znam, umem, mogu, mnoge nevladine organizacije i žene u crno, zeleno i graorasto bi me poslalo na rehabilitaciji I prevaspitavanju u Ševeningen. Tako da je bolje da Vas ja obavestim šta sam video, a vi komentatori vidite šta ćete sa ovom Scenom No2 !?

Naslov: Lažni čuvari zdravlja i životne sredine u raljama Nikotina


-Pre neki dan posetio sam beogradski sajam Energetike, a uz taj sajam šlepovali su se i mnoge firme, gradske i republičke institucije. Jedna od tih firmi bila je i ova: Zavod za zaštitu prirode Srbije, a tik do njih i štand gradske škupštine grada Beograda za zaštitu životne sredine.
Šetajući tako halom 1, pogledam natpis poviše glava prisutnih, piše: "Gradski zavod za zaštitu životne sredine", a ispod tog natpisa sede neke žene, ljudi, valjda radnici i predstavnoici tog zavoda...opustila se gospoda baš maximalno, poredjali pepeljare, cigara bilo ih više no na omanjoj trafici na periferiji, i duvane li ne duvane.
Ne budem lenj, pridjem štandu, pitam ih: ko ste vi gospodo ?
Kaže mi da su iz instituta gore pomenutog !
Stvarno rekoh, da niste zamenili i pogrešili tablu gospodo, i uzeli onu od Filipa Morisa i Bat-a!?
Naravno u nastavku polemike baš sam ih ismejao, onako kako samo to ja znam, umem i smem.
Kažu mi na kraju : šta mene briga za to , ko sam ja da im držim predavanja i tako to?
U pravu je gospodja, ko sam ja da kvarim njihovu idilu i nikotinsku opušenciju, kad oni koji to treba da rade, rade to isto , ako ne i gore stvari !?

Naslov: budala vozi motor

-Kažem vam, svašta čovek može da vidi po Beogradu, evo još jednog crnog Bisera iz te plejade dogadja: sredinom avgusta gledao sam nevidjenu scenu u ulici carice Milice; dečko možda najviše 21-22godina, pali cigaretu, seda na svoj motor...daje gas, i onako sa cigaretom u ustima odjezdio je ka Brankovom mostu , to jest prema N. Beogradu.
Šta reći, čovek očito ne nosi obaveznu kacigu za tu priliku, jer još nije izmišljena kaciga sa prorezom za cigaru u ustima. Nije ništa smešno, ovo je više tužno i surovio budalasto.

Naslov: luda prodavačica cveća

-Ova scena i dogadjaj je jedan od zanimljivijih iz faha koje opisujem, tako reći-u ovoj priči dominiraju jedna luda ženska spodoba i mnogo cveća u radnji.
Dakle, na obodu pijace Djeram nalaze se dve-tri cvećare, a u jednu od njih jednog nelepog dana sam ušetao.
Na ulazu sa cigarom u ustima, dočekala me je izvesna žena sa pitanje: izvoliteee !?
Šta da izvolim, pitao sam je ?
Pa koje cveće, aranžmane želite ?
A to, pa šta imate, šta preporučujete ?
Evo ovi gerberi su recimo prelepi...pomirišite ga slobodno !
Hm, pomirišem ja taj cvet, i na kraju joj kažem: da mi isti cvet baš " miriše", ali ne na Gerber, već na Ronhill lajt...čija je kutija dominirala na stočiću u cvećari.
Šta reći na sve ovo, a na psovati, vredjati, prozivati, ponižavari osobu koja vam nudi aromu nikotinskog Ronhilla , u zamenu za cvetni pollen i miris nekog svežeg cveta.
Ne treba reći ništa, no ovo sve opisati, zapisati, i to je dovoljno za shvatiti kakvi sve ludaci i budale rade, šetaju, žive tu pored nas, oko nas.


Naslov: Ušće i izliv mozga u Savu
-Na kraju sam ostavio hit-priču na istu temu, evo kako ona glasi: imam naviku da često šetam, trčkaram po terenima i čuvenom novo-beogradskom komleksu zvanom Ušće.
Tamo sam jednog lepog vikenda dok sam šetao, čuo sledeću scenu: na potezu Venecija-bivši hotel " Jugoslavija, šetao je jedan sredovečni par, i dok su oni tako lagano koračali, zazvonio je mobilni telefon...čovek onako u hodu se javlja, i neko očito sa druge strane ga pita gde je, šta radi ?
On naravno odgovara tom pozivaru, da upravo šeta Ušćem, i kaže mu evo prijatelju izašao sam sa ženom malo na čist vazduh i ariju...
Hm, treba li da vam kažem, da je isti čovek dok je šetao, dok je odgovarao čoveku preko mobilnog, u isto vreme i pušio.
E to je taj hit-hitova, očito čovek mnogo voli da puši na čistom vazduhu u prirodi i parku.

P.S. Ne znam vama, ali meni su svi ovi dogadjaji baš toliko dirnuli i oduševili, da se puno zahvaljujem njihovim junacima, jer da njih nema, ja nikada ne bi ni pisao Blogove, a ni razglednice i dopisnice.

Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na Facebook Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na Google Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na My Yahoo! Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na Live Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na MySpace Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na Twitter Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na Digg Pošalji "Bilo kuda-pušenje svuda..." na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Emin@ (avatar)
  ŠTA REĆI SEM STRAŠNO I VEĆ VIDJENO BEZBROJ PUTA.ČOVEK VREMENOM I OGUGLA,DONEKLE,NA TE POJAFE I TAKO REĆI,PRIRODNE FENOMENE.GENERALNO,NEMAM NIŠTA PROTIV PUŠAČA,BAR DOK NE UGROŽAVAJU OKOLINU.
  stop nikotinu!
 2. parker 71 (avatar)
  ima svakakvih... i pusaca i nepusaca...
  a jel mi pusaci da se poubijamo odmah
  ili da cekamo da nikotin odradi svoje...
  da nepusacima ne kvarimo ugodjaj...
 3. aka973 (avatar)
  pa,tako je..i ja sam neke stvari radila

  ali evo već 9 dana na pušim!

 4. recimo normalan (avatar)
  a ti si baš savršeno normalan čim zapažaš tako te stvari. danas je normalan onaj koji ume da zatvori oči pred nečim a ne da traži dlaku u jajetu. vidi se da si tračara žešća,a to je pogubnija varijanta od duvana.
 5. recimo normalan (avatar)
  ps. pogledaj prvo sebe i svoj život pa onda neke nazivaj ludacima, monstrumima, budalama i slično... to su ljudi koji miaju živote kakve takve, niko nije savršen. ali je monstruoznije nemati život a ogovarati nečiji.
 6. Neznanko (avatar)
  Šta je strašno biti budala i monstrum, ništa, to je kod nas prirodna pojava.
  Eto "recimo normalan" Bloger se ne stidi što voli monstrume, no njega nerviraju normalni koji opisuju budale i kretene.
  Nije pušačima lako, treba uvući u stomak toliki dim, pa posle toga moraju to sve izbaciti napolje, to je veliki napor.
 7. recimo normalan (avatar)
  Niko nije dovoljno objektivan a ni adekvatan da za sebe kaze kako je on normalan, a ti pogotovo nisi izuzetak u tome. Nigde nisam rekao da ih volim. Monstrum je kad neko otruje nekog, ubije, siluje ili nesto slicno, a ne ako vozi motor sa cigarom ili ako pusi u cvecari. Previse pumpas stvari i po meni si nenormalniji od njih. Obicno takvi ne vide dalje od svog nosa a znaju da kritikuju druge. P.S. nigde nisam rekao da sam pusac. Poenta price je da nadjes svoj zivot kakav takav i da se on ne zasniva na ponizavanju drugih to je jadno.
 8. Neznanko (avatar)
  ma shvatio sam te, ti si borac za prava pušača, kučića, guštera, iguana i daždevnjaka...
 9. recimo normalan (avatar)
  Naslov: Blentava suvozačica, monstrum mama,Lažni čuvari zdravlja i životne sredine u raljama Nikotina, budala vozi motor, luda prodavačica cveća, Ušće i izliv mozga u Savu - priznajem grešku ti si jedini normalan mi smo monstrumi.
  Citat:
  P.S. Ne znam vama, ali meni su svi ovi dogadjaji baš toliko dirnuli i oduševili, da se puno zahvaljujem njihovim junacima, jer da njih nema, ja nikada ne bi ni pisao Blogove, a ni razglednice i dopisnice.

  Kakav bi to bio gubitak blogerskom svetu ne smem ni da zamislim...
 10. recimo normalan (avatar)
  p.s.
  a tek onima što im šalješ takve dopisnice i razglednice iju..
  kontam da su i poštare naučili da ih sami spale kad vide tvoje ime na njima, kontam dosadio si i bogu i narodu sa svojim seka persa olajavanjem i torokanjem