Izmedju ljubavi i moci - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Noc leptira

Izmedju ljubavi i moci

Oceni ovaj blog


Kada je 1661. godine donski kozacki atamam Stenjka Razinj podigao ustanak protiv cara, na svom putu je palio, pljackao i masakrirao sve sto mu se naslo na putu..

U to svom pohodu pobedio je vojsku ruskog grofa Bezobrazova i sukobio se sa persijskom carevinom...Tamo se, dok je palio i pljackao, zaljubio u persijsku princezu Mijarku, oteo je i poveo sa sobom..

U medjuvremenu se rodila velika ljubav izmedju svirepog atamana i lepe princeze.

Ali, na tu ljubav nisu svi gledali dobro....vecina atamana, Stenjkinih vojskovodja su smatrali da zena donosi nesrecu u rati i diskretno su zahtevali da se Veliki Ataman otrese lepotice.Jedno po podne tako, dok su kozaci odmarali na obali reke Volge, pred satorom su lezali Veliki Ataman i Princeza...

Ataman je slusao saputanja i podsmehe na njegov racun...

Tada je odjednom ustao, uzeo lepoticu u narucje, odneo je do same obale reke ...i bacio u mutne virove govoreci: "Volga, Volga, majko rodjena, primi poklon od donskog kozaka!"

Ostali atamani, zaprepasteni tim cinom, skinili su subare i prekrstili se..."Na pamin jejo dusi.."

Jos jednom se pokazalo da je zelja za moci ispred ljubavi...

Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na Facebook Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na Google Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na My Yahoo! Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na Live Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na MySpace Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na Twitter Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na Digg Pošalji "Izmedju ljubavi i moci" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. parker 71 (avatar)
    moz da bidne...
    ne mora da znaci...