МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

* * * * * nl

МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД

Oceni ovaj blog
Његова Светост Архиепископ Пећки, Митрополит Београдско-карловачки и Патријарх Српски Г. Павле аутор је и неколико предивних молитви које су постале део богослужбеног поретка Свете Литургије Српске православне цркве. И ово ауторско дело га представља на посебан начин и даје завршну реч свим нашим заједничким молитвама, које ће остати печат Патријарховог житија:

„За милост Божју нама недостојним слугама Његовим, да сачува све нас од мржње и злих дела и да усели у нас љубав несебичну, по којој ће сви познати да смо ученици Христови, народ Божји, као и Свети преци наши, те да се увек знамо определити за истину и правду Царства небескога, Господу се помолимо.
За све оне који учинише неправду ближњима својима, било да сироте уцвелише или невину крв пролише, мржњом узвративши на мржњу, да им Бог подари покајање, просветли ум и срце и обасја душу светом љубављу и према непријатељима, Господу се помолимо.
Господе, како је много непријатеља који војују против нас и говоре: нема им помоћи ни од Бога ни од људи. Господе, Ти нам пружи руку своју да останемо народ Твој и по вери и по делима. Ако морамо да страдамо, нека то буде на путу правде Твоје и истине Твоје – не допусти да буде због неправде наше или мржње ма према коме. Рецимо сви усрдно: Господе, помилуј.
Још се молимо Богу, Спаситељу свих људи, и за непријатеље – да их Господ човекољубиви одврати од насиља над православним народом нашим; да нам не руше свете храмове и гробове, децу не убијају и народ не прогоне, него да се и они обрате на пут покајања, правде и спасења. Рецимо сви усрдно: Господе, помилуј“.

Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na Facebook Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na Google Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na My Yahoo! Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na Live Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na MySpace Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na Twitter Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na Digg Pošalji "МОЛИТВЕ ЗА СРПСКИ НАРОД" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari